Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Human Head annuleert aanwezigheid Prey 2 op GDC

Onder dwang van uitgever ZeniMax.

Prey 2 zal dan toch niet te zien zijn op de Game Developers Conference begin maart.

Normaal gezien zou developer Human Head Studios verschillende gesprekken houden over de veelbelovende game maar nu blijkt uit een tweet van lead graphics programmer Brian Karis dat ZeniMax de studio dwingt die gesprekken te annuleren en Prey 2 te weerhouden van de beurs. Het zou voor het eerst sinds E3 2011 zijn dat we nog eens nieuw materiaal van de game te zien krijgen.

Een reden wordt er niet gegeven voor de zet maar dit kan op twee manieren geïnterpreteerd worden. Als we het van de positieve manier trachten te bekijken, dan is het mogelijk dat Prey 2 één van ZeniMax' toppers zal zijn van dit jaar en dat de uitgever een hype wil opstarten met een groots marketingplan in plaats van een understated keynote voor mede-developers.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook altijd mogelijk dat er iets serieus misgelopen is tijdens het afgelopen jaar en dat de game zich helemaal niet in een staat bevindt om aan het publiek te tonen.

Toen wij de game zagen op de voorbije E3, zag het er nochtans erg beloftevol uit. Onze bevindingen lees je hier in onze preview van Prey 2.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties