Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

HTC Vive kondigt XR Elite VR headset aan

VR duikbril.

HTC Vive heeft de XR Elite VR-headset aangenkondigd. Die combineert Mixed Reality en Virtual Reality met elkaar. De headset kost € 1399, is eind februari beschikbaar en vanaf nu te pre-orderen.

Dankzij de full colour RGB passthrough-camera en hand-tracking kunnen spelers genieten van meer real-time overlay en dus ook van meer interactiviteit tussen de headset en de echte wereld.

Het apparaat zelf bevat een gezichtsveld van 110 graden, 4K-resolutie en een refresh rate van 90 Hz. Verder weegt de bril in totaal 625 gram, is hij draadloos of bedraad aan te sluiten op je pc en kun je hem gebruiken om VR-games te spelen via Viveport en Steam.

Naast de headset bevat de XR Elite twee controllers, twee USB-C-poorten, immersieve audio en is de bril makkelijk afneembaar om hem te kunnen schoonmaken.

De afneembare batterij heeft een batterijduur van twee uur. Zonder de batterij kun je de VR-bril gebruiken als een gewone bril.

De volledige HTC VIVE Keynote op CES 2023.

Bij de release zullen er 100 MR- en VR-games beschikbaar zijn en kun je aan de slag met Viverse. Dat is "een sociale ruimte waar spelers toegang krijgen tot games en in interactie gaan met hun vrienden"

Door de samenvallende release van de PlayStation VR2 en die van de XR Elite worden beide platformen rechtstreekse concurrenten als ze uitkomen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties