Skip to main content

HTC gaat vr-games maken en uitgeven met Vive Studios

Eerste game reeds gelanceerd.

HTC start een dochteronderneming onder de naam Vive Studios. Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op het produceren en uitgeven van virtual reality-games voor in ieder geval de Vive.

Volgens HTC lijkt Vive Studios daarmee op een traditionele uitgever. Ontwikkelaars kunnen zich tot Vive Studios wenden voor financiering, zodat ze hun game kunnen bouwen. Verder helpt de firma op het gebied van marketing, uiteindelijk in ruil voor een deel van de verkoop-opbrengsten. HTC laat ook interne teams samenwerken met Vive Studios.

Bekijk op YouTube

HTC wil nog niet kwijt of games die in samenwerking met Vive Studios tot stand komen, exclusief zijn voor de Vive-headset. Concurrent Oculus heeft een soortgelijk initiatief, Oculus Studios. Games die via deze weg tot stand komen, werken alleen op de Rift. Wel vindt HTC het belangrijk dat vr-games voor een breed publiek beschikbaar zijn, en dat 'Oculus niet hoeft te verliezen als wij willen winnen'.

Vive Studios gaat zich niet alleen richten op games, maar bijvoorbeeld ook op educatieve vr-toepassingen. De eerste game van de uitgever is reeds een feit, Arcade Saga is nu te vinden op Steam. De game bestaat uit drie futuristische sporten en werkt zowel op de Vive als op de Oculus Rift.

De Vive en de Rift kregen er onlangs concurrentie bij van de PlayStation VR. Lees op onze site de PlayStation VR review van Carl.

Read this next