Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

HTC brengt Vive Facial tracker op de markt

Stap dichter bij de realiteit.

De nieuwe HTC Vive Facial Tracker die gezichtsbewegingen herkent, is vanaf nu beschikbaar als accessoire voor de Vive-headset. Dat laat HTC weten op zijn website.

Als je de Facial Tracker onderaan je Vive-headset bevestigt, dan kunnen de twee ingebouwde camera's maar liefst 38 verschillende bewegingen aan de onderkant van je gezicht volgen. Als je de tracker combineert met een Vive Pro Eye Tracker, dan worden alle gezichtsbewegingen realistisch in-game weergegeven.

Daar stopt het niet, want HTC brengt ook de nieuwe Vive Tracker 3.0 op de markt. Die is 33% kleiner, 15% procent lichter en de batterij ervan zou 75% langer moeten meegaan. Verder kan de tracker alle bewegingen in een gezichtsveld van 240 graden waarnemen en zal je hem kunnen aansluiten op alle SteamVR-headsets.

De Facial Tracker en de nieuwe Vive Tracker kosten allebei 139 euro.

Getagged als
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties