Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hotz en Sony sluiten overeenkomst

De hacker kan weer op beide oren slapen.

George Hotz, de onbevreesde hacker, is na heel wat perikelen uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen met Sony Computer Entertainment America. Hij wordt al sinds januari vervolgd voor het online vrijgeven van informatie waardoor het mogelijk wordt homebrew applicaties op de Playstation 3 te installeren. Daardoor kunnen er onder andere illegale games op gespeeld worden.

Gisteren kwamen beide partijen met een statement op de proppen. De exacte details weten we niet, maar een deel van de overeenkomst bestaat erin dat Hotz geen informatie over de PS3-hack meer mag publiceren. Tevens beloofde hij nooit meer mee te werken aan het hacken van Sony-apparatuur.

"Sony is blij om dit achter zich te laten," aldus Riley Russell, gerechtelijk adviseur bij SCEA. "Onze motivatie om deze rechtszaak te voeren was om onze IP en onze klanten te beschermen. We geloven dat deze overeenkomst dit doel bereikt. ... We appreciëren de bereidheid van Hotz om de legale problemen die met deze zaak te maken hebben aan te pakken en om met ons mee te werken om deze zaak tot een vroeg einde te brengen."

"Het was nooit mijn bedoeling om gebruikers in de problemen te laten komen of om piraterij makkelijker te maken", klinkt het uit Hotz zijn richting. "Ik ben blij dat ik de rechtszaak achter de rug heb." En dat is duidelijk, want amper enkele uren na de overeenkomst riep hij al via z'n website op tot een algemene boycot van Sony-producten.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen