Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Horrorgame Pathologic krijgt HD remaster

Terugkeer van een Russische cultklassieker.

De Russische horrorgame Pathologic krijgt een HD remaster. Dat meldt ontwikkelaar Ice-Pick Lodge op diens Kickstarterpagina voor de remake van de gelijknamige game uit 2005.

In Pathologic neem je de rol als pestdokter waar die een mysterieuze plaag onderzoekt. De remaster krijgt een volledig nieuwe vertaling en bevat ook de missende content uit de oorspronkelijke Engelse versie. Daarbij krijgt het een grafische update en worden er nieuwe effecten toegevoegd.

Hoewel Pathologic ook een remake krijgt, is het volgens Ice-Pick Lodge belangrijk om toch de originele versie opnieuw uit te brengen. Dit geeft de ontwikkelaar naar eigen zeggen meer vrijheid om diens oorspronkelijke visie naar wens aan te passen. "Zo blijft de originele Pathologic altijd beschikbaar voor spelers die het niet eens zijn met de aanpassingen in de remake", schrijft de studio.

Pathologic Classic HD is deze herfst verkrijgbaar voor de pc.


Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties