Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Horrorgame Outlast krijgt downloadbare uitbreiding

UPDATE: Details over prequel 'Whistleblower' bekend.

UPDATE: TriplePoint maakt iets meer details bekend rond de uitbreiding, die voortaan de naam 'Outlast: Whistleblower' draagt. Hierin speel je Miles Upshur, de klikspaan die de hoofdrolspeler uit de hoofdgame tipte over de onmenselijke praktijken in het Mount Massive Asylum.

Whistleblower is dan ook een prequel waarin je het gesticht onderzoekt, nog voordat de chaos is losgebarsten. Daarna maak je de uitbraak voor het eerst persoonlijk mee, aldus de uitgever. Onderweg ontdek je nieuwe gebieden binnen Mount Massive Asylum en ontmoet je tevens nieuwe personages.

ORIGINEEL: Ontwikkelaar Red Barrels werkt aan een downloadbare uitbreiding voor de horrorgame Outlast. Dat laat uitgever TriplePoint weten.

In de uitbreiding neem je de rol aan van een nieuwe hoofdpersoon en keer je terug naar de setting Mount Massive Asylum. Dat is de enige informatie die tot dusver bekend is.

Red Barrels heeft tevens de soundtrack van de game uitgebracht. Deze krijg je gratis wanneer je de game koopt via de website van de ontwikkelaar, waar Outlast momenteel met 33 procent korting is op te pikken. De game is ook onderdeel van de Steam Halloween Sale, met dezelfde korting maar zonder losse soundtrack.

De horrortitel scoorde in de Outlast review op Eurogamer Benelux een 9/10: "een titel die je zenuwen zwaar op de proef stelt met slimme, doodenge spelmechanieken."

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties