Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Horror adventure Scorn nu op Steam Greenlight

Geïnspireerd door de kunst van H.R. Giger.

Servische ontwikkelaar Ebb Software laat weten dat horror adventure Scorn nu op Steam Greenlight staat.

De Kickstarter-campagne voor Scorn mislukte in 2014, maar sindsdien heeft de ontwikkelaar financiële steun gekregen van een anonieme investeerder.

Je speelt de horror adventure vanuit een first-person perspectief. De game bevat puzzels en vuurgevechten. Je speelt Scorn echter niet als een shooter, aangezien de meeste monsters niet vijandig zijn.

De vormgeving van Scorn is geïnspireerd door de kunst van H.R. Giger. De kunstenaar is vooral bekend van zijn werk aan de Alien-films. Zo heeft Giger onder meer de Xenomorph ontworpen.

De game bevat geen cutscenes of willekeurig gegenereerde omgevingen. De wereld van Scorn moet handgemaakt aanvoelen en een verhaal vertellen.

"Het verhaal wordt in-game verteld, zonder dat cutscenes je kunnen afleiden van de afgrijselijke wereld waarin je leeft. Je moet je ogen goed openhouden want alles heeft een doel. Het is aan jou om uit te zoeken wat dat is," aldus de ontwikkelaar.

Daaraan voegt Ebb Software nog het volgende toe: "We proberen een game te maken waarbij de speler zich ongemakkelijk voelt tijdens het spelen. Een game waarover je blijft nadenken lang nadat je klaar bent met spelen."

Scorn komt in twee delen uit. Het eerste deel Dasien moet in 2017 uitkomen.

Cover image for YouTube videoScorn Teaser Trailer

Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Scorn

Xbox Series X/S, PC

Related topics
PC
Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties