Skip to main content

Horizon Zero Dawn meer dan 10 miljoen keer verkocht

Hollands glorie.

Horizon Zero Dawn is in de afgelopen twee jaar meer dan 10 miljoen keer verkocht. Dat maakt Guerrilla Games-baas Herman Hulst vandaag bekend op de PlayStation Blog. "We wisten al snel dat we iets speciaals aan het maken waren, maar we hadden nooit verwacht dat we na twee jaar nog steeds dagelijks lovende berichten van spelers zouden krijgen", aldus Hulst.

Guerilla Games blikt terug op de ontwikkeling door leuke weetjes te delen. Zo zijn er meer dan 750 vogelgeluiden opgenomen, waarvan er maar 30 werden gebruikt. In onderstaand beeld zie je een prototype van een robotdino. De gekleurde blokjes gaven aan welke onderdelen je allemaal van vijanden af zou kunnen schieten, een belangrijk onderdeel van de gameplay.

Horizon Zero Dawn kwam in 2017 uit en was al in ontwikkeling sinds 2010, toen Killzone 3 nog niet eens in de winkels lag. In de tussentijd kwam ook nog Killzone: Shadow Fall uit. Er is meermaals gespeculeerd over een Horizon-sequel, maar het bestaan daarvan is vooralsnog niet bevestigd.

Read this next