Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Horizon Zero Dawn Ancient Armor - Power Cell locaties

Zo krijg je de beste outfit in de game.

Het Horizon Zero Dawn Ancient Armor is een side quest die hardnekkige schattenjagers met de outfit met de hoogste resistances uit de game beloont. Op deze manier verzamel je alle Power Cells en krijg je de Shield-Weaver outfit.

Horizon Zero Dawn heeft een side quest met de naam Ancient Armor. Deze heeft een level 25 rating, maar vind je al meteen in het begin van de game. Net zoals de naam van de quest al doet vermoeden is de beloning een pre-apocalypse armour, die zeker al de moeite waard is.

Om de Ancient Armor quest te starten, moet je een Power Cell vinden of de proloog missies doorlopen zodat je de Mother's Embrace zone kunt verladen en de Sacred Lands betreden.

Locatie Bunker ruins en de hololocks unlocken

Verlaat Mother's Embrace en volg de hoofdweg naar het noorden. Zoek op je map de symbolen van ruins (die op regenbogen lijken). De Bunker locatie die je zoekt vind je het westen van het gebied, vlakbij de bergen op de grens tussen Mother's Embrace en Carja Territories.

Ga de Bunker dungeon binnen (vergeet de Metal Flower beneden niet) en ga naar het einde tot je bij een gesloten kamer komt. Hierin lit het Ancient Armor. Zoek rechts naar een hololock (deze puzzels kom je vaker in Horizon Zero Dawn tegen).

Om de hololock te openen heb je twee Power Cells nodig. Beide kun je voor het einde van de proloog vinden of later voor hen terugkeren. Als je ze hebt gevonden (verder hieronder vind je de locaties van eerste de Power Cells), keer je terug naar de Bunker dungeon en gebruik je de twee donkere interfaces om de hololock te activeren. Draai aan de hololock tot deze met de tijd op monitor vlakbij overeenkomt. Van links naar rechts moet het slot de volgende richtingen uitwijzen: boven, rechts, onder, left en boven.

Als je voorbij dit eerste hololock bent, kom je een tweede tegen. Om deze te unlocken heb je drie Power Cells nodig. Spijtig genoeg kun je deze Power Cells pas vinden als in het verhaal een bijhorende quest bereikt. Eens je alle Power Cells hebt, draai je aan de hololock tot deze met de hoeken op de nabije display overeenkomt. Van links naar rechts: rechts, links, boven, rechts en links.

Als je beide hololock met de vijf Power Cells hebt geopend, krijg je een treasure box. Check de treasure box in je inventaris om de Shield-Weaver outfit te krijgen.

De locaties van alle Power Cells in Horizon Zero Dawn vind je hieronder.

Horizon Zero Dawn Power Cell locaties - zo vind je ze allemaal

Om alle Power Cells te verzamelen moet je voorbij bepaalde punten in het Horizon Zero Dawn verhaal spelen. Het voltooien van de Ancient Armor sidequest is al deze moeite echter meer dan waard: de Shield-Weaver outfit is handig tijdens moeilijke side quests en aan het einde van de game.

Ruins Power Cell - elke moment nadat Aloy volwassen is
De eerste Power Cell vind je de Ruins dungeon in Mother's Embrace. Deze dungeon verkent Aloy als kind tijdens de tutorial aan het begin van de game. Keer als je volwassen bent terug naar Ruins en zoek het gebied waar stalactieten en stalagmieten een barrière vormen. Sla deze met je speer stuk en doorzoek de kamers. Een hiervan bevat een Power Cell. Mis ook de Metal Flower vlakbij niet.

All Mother Power Cell - tijdens of na de The Womb of the Mountain quest
De tweede Power Cell vind je ook tijdens Horizon Zero Dawns proloog. Wanneer Aloy in All-Mother wakker wordt, doorzoek je de kamers rond de gang met een vreemde hoek (kijk op de map). De Power Cell vind je bij de kruiptunnel. Je kunt ook later terugkeren als je deze Power Cell de eerste keer mist.

Maker's End Power Cell - tijdens of na de Maker's End quest
De derde Power Cell vind je op de top van de toren in Maker's End, die je ook tijdens de quest met dezelfde naam verkent. Wanneer je bij het einde van de quest in de vergaderzaal komt, spring je op de lift en klim je helemaal naar boven om daar de Power Cell te vinden.

The Grave-Hoard Power Cell - tijdens of na de The Grave-Hoard quest
De vierde Power Cell vind je in de ruïne met de naam The Grave-Hoard. Deze dungeon betreed je tijdens de quest met dezelfde naam. Kijk in de kamers aan de zijkant, de Power Cell is niet erg goed verborgen.

GAIA Prime Power Cell - tijdens of na de The Mountain that Fell quest
De laatste Power Cell vind je in GAIA Prime. Dit gebied kun je pas aan het einde van het verhaal betreden. Ga naar rechts door de kamer waar je een hologram bekijkt en het quest item vindt. Zoek de zipline die terug naar het begin gaat, maar gebruik deze niet. Ga in de plaats terug naar buiten in de richting van de trappen en zoek richels om een pad naar beneden te vinden. Als je helemaal beneden bent, volg je het paarse licht tot je bij de vijfde Power Cell komt.

Dit is alles dat je moet weten om de Power Cells te vinden, de Bunker hololocks te unlocken en de Shield-Weaver outfit te krijgen. Als je nog hulp nodig hebt met de Ancient Armor side quest in Horizon Zero Dawn, laat het ons dan in de comments weten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties