Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Horizon Forbidden West Cinnabar Sands Tallneck: stroom herstellen naar de console en de Tallneck beklimmen uitgelegd

Dat is een vreemde giraf.

Een Tallneck in Horizon: Forbidden West overwriten onthult meerdere points of interest op Aloys map, en bovendien krijg je er nog nuttige XP en skill points voor ook. Maar eerst moet je de Tallneck beklimmen.

De Cinnabar Sands Tallneck is de eerste van deze imposante machines die je in Forbidden West tegenkomt en om hem te bereiken moet je een nabije satelliet beklimmen.

Om dat te doen moet je een energy cell vinden waarmee je de stroom herstelt van de console op de satelliet.

Op deze pagina:

Horizon Forbidden West - BETER dan ZERO DAWN?Bekijk op YouTube

Als je meer wilt weten over Horizon: Forbidden West, check dan onze gidsen voor de deur code voor Death's Door missie en levelen en skill points.

Cinnabar Sands Tallneck locatie in Horizon: Forbidden West uitgelegd

De eerste Tallneck die je in Horizon: Forbidden West tegenkomt bevindt zich in de Cinnabar Sands. Om deze locatie te bereiken moet je vanuit Barren Light naar het zuidwesten tot je bij het woestijnachtige Cinnabar Sands aankomt.

De locatie van de Tallneck in de Cinnabar Sands.

De Tallneck is te vinden in de buurt van een afbrokkelende satelliet in het noorden van Cinnabar Sands, net ten zuidoosten van Plainsong. Er is een grote kans dat je de Tallneck al ziet als je het gebied inkomt. Hij is immers best lang!

Hoe de stroom herstellen op de console en de Cinnabar Sands Tallneck in Horizon: Forbidden West beklimmen

Om de Tallneck in Cinnabar Sands te beklimmen, moet je de stroom herstellen naar de console op de satelliet, maar maak je er eerst zeker van dat alle machines rondom het bouwwerk verslagen zijn. Als je dat niet doet is het beklimmen van de Tallneck moeilijiker, omdat je dan tegelijkertijd met aanvallen te maken hebt.

Er zijn drie machines om te verslaan - twee level 11 Scrappers en een level 16 Skydrifter.

We raden aan dat je eerst de Skydrifter verslaat, aangezien je die makkelijk kunt weglokken van de twee Scrappers. Aangezien deze machine zwak is tegen frost damage, gebruik je je Frost Bombs om het Brittle statuseffect toe te dienen voordat je de genadeklap uitdeelt.

Beide Scrappers zijn zwak tegen shock damage, dus zet wat Shock Tripwires neer om ze neer te halen..

De weerstanden en zwakheden van Scrappers en Skydrifters.

Zodra de machines uitgeschakeld zijn is het tijd om de de ladder onderaan de satelliet met een pijl naar beneden te schieten.

Ga de trap op en beklim de volgende ladder om bij een platform met een console te komen die je, voor nu, kunt negeren. Spring tegenover de ladder naar rechts om bij het platform direct onder de satellietschotel te komen.

Hier, aan de rechter kant van het platform, in de buurt van de collectible, vind je een ladder om te laten zakken.

Klim deze ladder af en spring vanaf de onderste treden naar de railings, zodat je snel bij de energy cell kunt komen.

Pik nu de energy cell op en val, voorzichtig, naar het metalen platform onder je.

Zodra je weer terug op de grond staat plaats je de energy cell in de generator onder de satelliet. Nadat je dat hebt gedaan is de console weer van stroom voorzien en kun je ermee interacteren, waardoor de satellietschotel draait.

Hierna spring je naar het platform aan je linkerhand en gebruik je de handvatten om bij een ladder te komen die naar een gebied onder de satelliet leiden.

Hier zie je twee kabels die voorkomen dat de schotel volledig kan draaien. Door ze met Aloys boog te beschieten los je dat probleem op.

Beklim nu de laatste ladder naar de satellietschotel en ga vanaf daar naar het hoogste punt van het bouwwerk. Wacht tot de Tallneck bijna perfect met jouw positie is uitgelijnd, om vervolgens naar de machine te zweven.

We raden je aan om op de gele railings te mikken langs de rand van het hoofd van de Tallneck. Met deze railings kun je langs het hoofd klimmen tot je je er uiteindelijk op kunt heisen. Je kunt ook op de stekels langs de nek van de Tallneck mikken als je het hoofd mist.

Wanneer je eindelijk op het hoofd van de Tallneck geraakt, override je de machine om een flinke sectie van de map te onthullen, waaronder interest points en de locatie van vier andere Tallnecks. Je krijgt ook 7500 XP en 2 Skill Points voor het overschrijven van de Cinnabar Sands Tallneck.

Veel plezier in Horizon: Forbidden West!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Horizon Forbidden West

PS4, PS5, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties