Skip to main content

Honkai Star Rail uitgelegd - Wat is Honkai Star Rail, met gameplay, gacha en wereld details

Wat je moet weten over HoYoverse's nieuwste game.

Honkai: Star Rail is de nieuwste live service game van Genshin Impact en Honkai Impact 3rd ontwikkelaar HoYoverse, maar het heeft toch een aantal unieke aspecten.

Nu de Honkai: Star Rail 1.0 release voor Honkai: Star Rail in aantocht is, kan je je al voorbereiden op de launch door je in te lezen over de game.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Wat is Honkai Star Rail?

Honkai: Star Rail is de nieuwste live service game van Genshin Impact en Honkai Impact 3rd ontwikkelaar HoYoverse. De game zal beschikbaar zijn op pc en smartphones bij de launch, en komt op een later moment ook naar PlayStation. Honkai: Star Rail speelt zich af in de verre toekomst en is een scifi avontuur waarbij je met de Astral Express, een ruimtetrein, reist naar verschillende planeten en het universum verkent.

Honkai Star Rail ondersteunt cross-save dus op welk apparaat je ook speelt, je kan altijd verder met je eigen save game. Of dat ook van toepassing zal zijn op de PlayStation is wel nog niet bekend.

Wat gameplay betreft is het wel iets helemaal nieuws voor HoYoverse. Star Rail heeft namelijk turn-based combat. Er zijn wel een aantal moderne toevoegingen zoals auto-battle en de mogelijkheid om te fast forwarden.

Voor de rest is de gameplay wel gelijkaardig aan Genshin Impact. Je reist naar verschillende locaties om tegen vijanden te vechten en nieuwe gear en resources te verzamelen. Nieuw is dat je auto-battle kunt gebruiken tijdens de gevechten en zelfs meerdere gevechten na elkaar in een rij kunt zetten die automatisch afgehandeld worden.

Main quests en side quests werken haast identiek als Genshin Impact, maar er is wel een groot verschil met hoe je de wereld verkent.

Is Honkai Star Rail open world?

Nee, Honkai: Star Rail is geen open world game. Er zijn in de plaatste kleine gebieden die je kunt verkennen, maar deze zijn niet verbonden met elkaar zoals in Genshin Impact's grote map.

Dat komt vooral omdat je meerdere planeten verkent in Star Rail, en niet één plek zoals Teyvat in Genshin Impact.

In plaats van één grote map te verkennen op zoek naar schatkisten, puzzels en andere items, kom je in de palatste kleinere gebieden van elke planeet tegen. Terwijl sommige spelers dit ongetwijfeld als een beperking zullen zien, geeft dit ook wel gameplay aan een hoger tempo als voordeel. Zo kan je onmiddellijk van de ene plek naar de andere reizen en deze snel verkennen.

Is Honkai Star Rail een gacha game?

Ja, Honkai: Star Rail heeft een gacha feature, maar net zoals in Genshin Impact is het een volledig optioneel aspect van de game waar je ook je gratis currency aan kunt spenderen.

Het gacha systeem van Honkai Star Rail is eigenlijk haast identiek aan dat van Genshin Impact. Tijdens de laatste closed beta waren de pull rates voor 4-Star en 5-Star characters en wapens hetzelfde als in Genshin Impact. Ook zijn er zowel event Banners als standaard Banners die je op voorhand vertellen wat je eruit krijgt.

Het enige verschil lijkt dat je ook currency kunt opsparen om 5-Star wapens te kopen door met optionele activiteiten mee te doen zoals het Simulated Universe (een roguelike modus).

Je moet Stellar Jade gebruiken op Banners om nieuwe personages te krijgen, en dat hele proces heet "Warping".

Is Honkai Star Rail een vervolg op Honkai Impact 3rd?

Ja, het is de vierde game in de Honkai-reeks, dus technisch gezien is Honkai: Star Rail een sequel op Honkai Impact 3rd. Honkai: Star Rail vindt wel plaats in een alternatief universum met (vooral) alternatieve versies van oudere Honkai characters.

Dus Honkai Impact 3rd is wel degelijk verbonden met Honkai: Star Rail, maar het lijkt erop dat je het verhaal van de hele reeks helemaal niet moet kennen om te kunnen starten met deze nieuwe game. Voor wie de vorige games wel gespeeld heeft, zijn er echter wel leuke hints en knipogen te vinden naar de oudere personages en events.

We hebben wel nog maar gespeeld tot het begin van het Xianzhou Luofa-gebied in de laatste closed beta, dus het kan zijn dat er later nog verhaallijnen komen die de games verder verbinden.

Honkai Star Rail's terugkerende characters uitgelegd

De meeste van Honkai: Star Rail's characters zijn ofwel nieuw ofwel alternatieve versies uit vorige Honkai-games, maar het lijkt er wel op dat Welt dezelfde persoon is als in Honkai Impact 3rd. Als we praten met Himeko op de Astral Expres krijgen we uitgebreide hints over zijn verleden.

Welt is tot hiertoe wel het enige personage dat we gezien hebben dat exact dezelfde persoon is als in vorige Honkai-games.

Hier is een lijst van alle alternatieve versies van terugkerende Honkai characters in Honkai: Star Rail:

  • Bronya
  • Himeko
  • Kafka
  • Seele
  • Silver Wolf
  • Sushang
  • Natasha
  • Welt (zelfde personage als in Honkai Impact 3rd)
  • Yanqing

Als je van plan bent om Honkai: Star Rail te spelen wanneer ie uitkomt, bezoek dan zeker ook onze pagina over de 1.0 Banner en events.

Read this next