Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Homeworld Remastered Collection bekend

Wordt bekendgemaakt in nieuwe trailer.

Ontwikkelaar Gearbox Software laat weten dat de Homeworld Remastered Collection op 25 februari uitkomt. De game wordt exclusief uitgebracht voor de pc.

De eerste Homeworld-game stamt uit 1999. De game kreeg in 2003 een vervolg, getiteld Homeworld 2. In beide games bestuur je een vloot ruimteschepen die je over een drie-dimensionaal vlak kan bewegen. De reeks is ontwikkeld door Relic Entertainment, onder andere bekend van de Dawn of War-games.

De rechten voor de Homeworld-reeks waren lange tijd in handen van uitgever THQ, maar werden vanwege diens faillissement in 2013 verkocht aan Gearbox Software.

Gearbox brengt nu beide Homeworld-games opnieuw uit in één bundel. De Homeworld Remastered Collection bevat zowel Homeworld 1 als Homeworld 2. Beide games zijn voorzien van verbeterde textures en een hogere schermresolutie. Ook de soundtracks van de Homeworld-games zijn door Gearbox onder handen genomen.

De multiplayermodi van beide games zijn voor de Homeworld Remastered Collection samengevoegd en zitten nu nog in de bètafase. Als je de Homeworld Remastered Collection alvast via Steam koopt, krijg je automatisch toegang tot deze bèta.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties