Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Homeworld: Deserts of Kharak heeft releasedatum

Heette eerder Hardware: Shipbreakers.

Ontwikkelaar Blackbird Interactive maakt bekend dat Homeworld: Deserts of Kharak op 20 januari 2016 uitkomt voor de pc.

Deserts of Kharak is een prequel op de Homeworld-reeks. Een centrale rol is weggelegd voor Rachel S'Jet, een verre voorouder van commandant Karan S'Jet uit de eerste Homeworld. Rachel gaat in de game op zoek naar een 'mysterieuze anomalie' die zich in vijandig gebied bevindt.

Blackbird geeft aan dat gevechten in Deserts of Kharak op de grond en in de lucht boven het planeetoppervlak plaatsvinden. De game beschikt over zowel een campaign als een online modus.

Homeworld: Deserts of Kharak heette oorspronkelijk Hardware: Shipbreakers. Het team achter de game bestaat uit ontwikkelaars die ook aan de eerste twee Homeworld-titels hebben gewerkt.

Toen ontwikkelaar Gearbox Software een paar jaar geleden de eigendomsrechten voor de Homeworld-reeks kocht, besloot de studio ook om Blackbird in te lijven. Dit maakte het mogelijk om de naam van de game te wijzigen.

Blackbird werkte de afgelopen jaren ook aan een remaster van de eerste twee Homeworld-games. Mathijs' Homeworld Remastered Collection review lees je hier nog eens.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties