Skip to main content

Hogwarts Legacy: Tijd doorspoelen en tijdstip veranderen uitgelegd

Zo verander je dag in nacht en omgekeerd.

Het tijdstip van de dag in Hogwarts Legacy kan een (verwaarloosbaar) effect hebben op het verloop van het spel.

Of het nu dag of nacht is in de game heeft geen effect op het verloop van het spel, maar als we het op kleinere schaal bekijken zijn er wel bepaalde quests die enkel op bepaalde tijdstippen kunnen plaatsvinden. In dat geval kan je eerst iets anders doen en wachten tot het correcte tijdstip aangebroken is, maar dat is niet altijd erg praktisch. Wat als je bijvoorbeeld een Demiguise Statue vindt, maar deze niet kunt oprapen omdat de zon buiten schijnt?

Kun je gaan slapen in Hogwarts Legacy?

In veel andere open world games zijn er bedden beschikbaar of andere manieren voorzien om even een uiltje te knappen en de tijd door te spoelen.

Zoveel bedden in de slaapzaal en geen enkele is bruikbaar, wat jammer.

In de common rooms zijn verschillende bedden beschikbaar, en je hebt zelfs je eigen persoonlijke bed, maar toch kan je deze in het spel niet gebruiken om te gaan slapen. Je kan je common room ingaan en daar je speelsessie beginnen als je echt in je rol van kostschoolstudent wil stappen, maar geen van de bedden is echt bruikbaar.

Tijd doorspoelen en dag in nacht veranderen

Je hebt gelukkig wel één manier om de tijd te laten verstrijken, en dat is door de tijd vooruit te spoelen van dag naar nacht en omgekeerd:

  1. Open de wereldkaart en wacht tot hij helemaal geladen is.
  2. Klik vervolgens op R3 (de rechter joystick) en het spel spoelt de tijd automatisch vooruit.
  3. Doe je dit overdag, dan spoelt de tijd vooruit tot de avond valt. Doe je het 's nachts, dan ga je meteen naar het zonsopgang.
Dat je de tijd kunt doorspoelen met de rechterstick wordt aangegeven op het kaartscherm, maar het is héél klein aangeduid.

Meer controle over het tijdsverloop in Hogwarts Legacy heb je niet. Als je bijvoorbeeld naar de middag wil maar het is nog nacht, dan kan je doorspoelen naar zonsopgang. Daarna moet je echter een tijdje wachten tot de zon op het hoogste punt kom te staan. Moest je na zonsopgang opnieuw de tijd doorspoelen, dan ga je recht naar zonsondergang.

Hiermee weet je alles wat je moet (en kan) weten over het tijdstip te veranderen en Demiguise Statues te verzamelen zodra je ze ziet.


Read this next