Skip to main content

Hogwarts Legacy: The Plight Of The House-Elf, Tobbs vinden in Cave of Spiders, Acromantula verslaan

We gaan op zoek naar Deek's goede vriend Tobbs in de Cave of Spiders.

The Plight Of The House-Elf in Hogwarts Legacy is de naam van een side quest die zich afspeelt in het kasteel.

Voor je deze quest kunt beginnen moet je eerst de main quest "The High Keep" voltooid hebben. Ook moet je minstens Level 20 bereikt hebben, anders kan je Deek niet helpen met dit verzoek. Als je wel aan de voorwaarden voldoet kan je met de lieve huiself gaan praten in de Room of Requirement.

Vind de Cave of Spiders

Deek markeert de grot waar je Tobbs kunt vinden op de kaart:

De kaart noemt het de Cave of Spiders, en die benaming klopt als een bus. Nog voor je de grot goed en wel in geraakt, moet je al verschillende Thornback Shooters uitschakelen.

Als je de grot niet kunt betreden, komt dat omdat er in de buurt nog vijanden in leven zijn. Je moet echt alles afmaken. Daarna zal pas een knop verschijnen om de Cave of Spiders in te gaan.

Zoek naar Tobbs

Verbrand in de eerste gang de spinnenwebben met een vuurspreuk zoals Confringo of Incendio en lees dan de brief op de tafel links. Volg de gang en laatje vallen naar een kleine kist:

Hier beneden staat een kistje.

Klim weer omhoog en spring naar de andere kant:

Hier gaat het 'echte' pad weer verder.

Links achter wat spinnenwebben vind je een kist en rechts zijn nog wat spinnen. Volg de gang nog wat dieper de grot in en je ontdekt nog wat oude voorraden van Tobbs. Hij moet nog dieper in de grot zitten:

Links staat nog een kist achter wat spinnenwebben. Een spin valt je aan. Als je die verslagen hebt, ga je rechts verder.

Na nog enkele gevechten tegen de spinnen kom je uit bij een vernielde brug:

Spring naar de overkant en kruip door de gang vlak voor je. Links is nog een zak die je kan plunderen.

Nu moet je het opnemen tegen een Thornback Matriarch en enkele van haar kinderen. Wanneer je dat gevecht gewonnen hebt, vind je rechts nog een brief van Tobbs aan zijn meester.

Volg het pad in zuidoostelijke richting naar enkele kratten. Die kan je met een simpele Basic Cast vernietigen:

Kruip verder, trek jezelf de richel op en je komt terecht bij een minibaas!

Boss: Acromantula

We moeten het nu opnemen tegen een Acromantula. Zorg dus dat je health volledig gevuld is. De Acromantula wordt vergezeld door kleinere spinnen, en waar normaal ons advies zou zijn om eerst die kleinere spinnen te verslaan, haalt dat hier weinig uit. Er komen namelijk steeds nieuwe groepjes aan.

Focus je dus in de mate van het mogelijke rechtstreeks op de Acromantula zelf. Hij is zwak voor vuur dus gebruik vooral Incendio en Infringo op deze level 22 boss.

Je zal veel moeten rollen en dodgen om hun aanvallen te ontwijken. Raak hem met je sterkste spreuken en na enkele minuten zou dit gevecht achter de rug moeten zijn.

Na je overwinning vind je een kist achter de noordelijke richel. Ga daarna verder langs de westelijke richel en na de volgende gang kan je je links in het water laten vallen en een kist vinden.

Lees de notitie

Spring naar de overkant en breek de planken om Tobb's schuilplaats te ontdekken:

Hier vinden we Tobbs.

Helaas leeft de huiself niet meer en kunnen we enkel zijn laatste boodschap lezen. Het is een triest einde.

Vertel Deek over Tobb

Volg nu het pad door de grot, zwem een stukje en kruip naar de kist. Vernietig de planken ernaast en je komt opnieuw uit bij de ingang van de Cave of Spiders.

Vertel het trieste nieuws aan Deek en voltooi de missie. Je krijgt 180 XP als beloning.


Read this next