Skip to main content

Hogwarts Legacy: snel veel gold verdienen uitgelegd

Tel je rijk!

Gold in Hogwarts Legacy is een belangrijke resource als je regelmatig items wil kopen.

Met gold kan je geweldige gear, nieuwe ingrediënten, meubels, planten, potions en meer kopen. Voor sommige quests is het kopen van items zelfs een vereiste, en dan is het vervelend om blut te zijn.

Om te vermijden dat je met een lege portemonnee door de magische wereld van Hogwarts Legacy reist, hebben we de beste methodes op een rij gezet om snel veel gold te verdienen.


Verdien snel gold in Hogwarts Legacy

Dit zijn de beste manieren om snel en gemakkelijk gold te verdienen:

  • Open kisten
  • Verkoop gear
  • Verkoop dieren

Krijg gold uit kisten in Hogwarts Legacy

De kisten zijn de meest voor de hand liggende manier om gold te krijgen. Deze kisten zijn je beste vrienden in je zoektocht naar wat goudstukken. Naast gold bevatten kisten ook items die je helpen bij je zoektocht naar oneindige rijkdom.

Het maakt niet uit of het kisten of tassen zijn. Neem alles wat je kunt pakken in Hogwarts Legacy.

Er zijn verschillende soorten kisten. Soms heb je zelfs een kleine puzzel of trick om ze te openen. Andere zijn dan weer verborgen achter gesloten deuren die je enkel met Alohomora kunt openen. Hoe je dat doet, ontdek je in onze gids over gesloten deuren openen.

Het openen van eye chests levert je doorgaans het meeste gold op. Je ontvangt elke keer 500 gold hiervoor.

Gold verdienen door items te verkopen

Je zal in de loop van het spel, zelfs al doe je enkel main quests, enorm veel gear vinden. Niet elk sjaal of muts die je vindt zal je nodig hebben. Houd dus de beste stukken voor jezelf en verkoop de rest. Je kunt dit doen in elke winkel die je tegenkomt.

Zet alles wat je niet nodig hebt om in gold.

Als je niet weet hoe je items moet verkopen, kan je er hier alles over lezen. Het gold dat je krijgt is afhankelijk van hoe zeldzaam je item is. Hier is een overzicht van hoeveel ze waard zijn:

  • Standard Gear - 30 gold
  • Well-Appointed Gear - 60 gold
  • Superb Gear - 90 gold
  • Extraordinary Gear - 150 gold
  • Legendary Gear - 200 gold

Opmerking: Naarmate de gear die je draagt beter en beter wordt, zal je tijdens de missies dus ook meer gear tegenkomen dat je zonder problemen kunt verkopen. Het is dus echt de moeite om de best mogelijke kledij te dragen. Lees hier meer over in onze gids over het vinden van de beste gear.

Gold verdienen met dieren vangen

Als je magische dieren vangt, kan je ze vrijlaten in de Room of Requirement of verkopen in de Brood and Peck winkel in Hogsmeade. Elk dier dat je daar verkoopt levert je 120 gold op.

Je krijgt ook geld voor elk wezen dat je in de Brood and Peck verkoopt.

Hoe je Beasts kunt vinden en vangen kun je lezen in een van onze vele gidsen.


Read this next