Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: snel levelen en veel XP verdienen uitgelegd

Hogwarts Levelcy.

XP in Hogwarts Legacy heb je nodig om in level te stijgen.

In het begin zullen de verhaalmissies in Hogwarts Legacy je genoeg XP geven om je te levelen naar een niveau dat je alle content kunt verkennen. Later in de game komt er echter een moment dat je af en toe wat extra moet levelen om bepaalde quests die een levelvereiste hebben te kunnen starten.

Om genoeg XP te krijgen om het volgende level te behalen, kan je allerlei missies en quests voltooien. In deze gids lijsten we op welke opties je hebt in Hogwarts Legacy om snel te levelen en XP te verzamelen.


Snel levelen en XP verdienen in Hogwarts Legacy

Om te vermijden dat je urenlang in het Forbidden Forest tegen willekeurige vijanden moet vechten om wat extra XP te verdienen, zijn hier de snelste manieren om te leveln. Er zijn in het bijzonder twee quests waar je het snelst XP verdient:

  • Battle Arena
  • Field Guide Pages

Daarnaast kan je ook Beasts vangen of Merlin Trials oplossen. Deze acties leveren je echter wat minder XP op. Side Quests geven je tot 180 XP en de main quests wat meer. Ze duren echter ook langer en zijn dus niet zo efficiënt als je echt gewoon snel een level omhoog wil.

Levelen in de Battle Arena

De Battle Arena's zijn de beste manier om snel een hoop XP te verdienen en in level te stijgen in Hogwarts Legacy. In deze Battle Arenas worden golven vijanden naar je toe gestuurd en verdien je XP met elke vijand die je verslaat, elke golf die je overleeft, en het voltooien van een volledige run.

Praat met deze standbeelden om in de Hogwarts Legacy Battle Arena te geraken.

Het fijne aan de Battle Arena's is dat je ze zo vaak kunt doen als je wil. Niets staat je dus in de weg om te levelen.

Alle uitgebreide informatie hierover lees je in op onze pagina over de Hogwarts Legacy Battle Arenas.

Verdien XP met Field Guide Pages

Je kunt overal in de spelwereld snel XP verdienen door Field Guide Pages te verzamelen. Elke Field Guide Page geeft je 80 XP. Dit doe je door Revelio te gebruiken op speciale plaatsen om de eerst onzichtbare Field Guide Pages tevoorschijn te toveren.

De pagina's rollen dan op en worden in het blauw gemarkeerd. Vervolgens hoeef je ze enkel nog maar te verzamelen. Soms zie je bij standbeelden, schilderijen of zelfs winkels een lichte gloed die aanduidt dat er een Field Guide Page te vinden is.

Field Guide Pages zijn bijna overal te vinden en geven je XP zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

De wel zichtbare Field Guide Pages die rondvliegen en die je met Accio kunt grijpen, geven je ook XP. Het is helaas moeilijk te voorspellen waar deze pagina's zich exact bevinden.

Deze kaart laat je in elke regio zien hoeveel Field Guide Pages er hier in totaal zijn, en hoeveel je er al gevonden hebt. Om snel te levelen, zoek je dus best een gebied waar nog veel Field Guide Pages te vinden zijn.


Wat is het max level in Hogwarts Legacy

Na het uitspelen van het verhaal ben je ongeveer level 25, maar in feite is het maximum level in Hogwarts Legacy level 40. Dat bereik je wel enkel als je de wereld blijft verkennen, Beasts en items verzameld en alle side quests uitvoert.


Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties