Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: sloten breken en gesloten deuren openen, lock picking uitgelegd

Geen geheimen meer.

De gesloten deuren in Hogwarts Legacy oefenen vanaf het begin een zekere aantrekkingskracht uit.

Hoe kan het ook anders? Een gesloten deur, met een stevig slot op zelfs, wekken nu eenmaal de drang om ze te openen. Later in de game is het openen van gesloten deuren een makkie, maar in het begin heb je de nodige items niet om dit te doen. Zelfs eenvoudige level 1 sloten blijven obstakels waar je niet over kunt tot je de spreuk Alohomora hebt geleerd.

Deze gids gaat over lock picking in Hogwarts Legacy: waar je het kunt leren, hoe de mini-game werkt en wat je moet doen.

De sloten op Hogwarts

Eerst even duidelijk maken waar we het precies over hebben, want er zijn zoveel sloten en kisten in Hogwarts dat het niet altijd helder is welke sloten je uiteindelijk kunt openen. Op de onderstaande foto zie je wat we bedoelen:

Aan de rode letters zie je dat we momenteel nog niet de mogelijkheid hebben om dit eenvoudige slot te openen.

Wanneer wordt lock picking nu ontgrendeld? Je moet het verhaal volgen tot je de main quest "The Caretaker's Lunar Lament" bereikt. Hiervoor moet je minstens level 14 zijn.

In deze quest moet je twee Demiguise statues vinden in Hogwarts en ze naar Gladwin Moon brengen, de enigszins paranoïde conciërge. In ruil daarvoor leert hij je de basis spreuk Alohomora.

Je moet eerst de quest voor Gladwin Moon doen nadat hij contact met je opneemt via uilenpost.

Wanneer kan je Level 2 en Level 3 sloten breken?

In het begin werkt de Alohomora spreuk enkel op Level 1 sloten, maar als je Gladwin Moon meer Demiguise Statues brengt (zie: "Alle Demiguise Statue locaties"), kan hij de spreuk sterker maken voor je. De bijhorende quest heet "The Man Behind the Moons".

  • Na 9 standbeelden leert hij je Alohomora Level 2
  • Na nog eens 13 standbeelden leert hij je Alohomora Level 3

Hoe het lock picking mini-game werkt

De spreuk is altijd actief en moet je dus niet eerst activeren in het menu. Klik gewoon op het slot dat je wil openen en als het slot van laag genoeg level is, dan krijg je een mini-game.

In de mini-game zien we een close-up van het slot. Dit bestaat uit verschillende ronde schijven, zoals je hieronder ziet.

Gebruik de linker joystick om de buitenste ring te draaien. Draai tot de controller trilt en er een groen lampje aan de rand van het slot begint te branden. Je moet ondertussen de linker joystick in dezelfde positie houden.

Vervolgens moet je met de rechter joystick de cirkel met het rode lampje draaien. Draai ook hier de joystick tot de trilling sterker wordt.

Je moet beide cirkels precies naar de juiste plek draaien en deze positie vervolgens even vasthouden. Na een korte tijd gaat het slot open, en dus ook de deur.

De exacte plekken waarop het slot begint te trillen verschilt elke keer je het spel opnieuw laadt. Dit zou echter geen probleem moeten zijn omdat het principe altijd hetzelfde is. Eenmaal je het in de vingers hebt, is dit geen uitdaging meer.

Nu kun je Hogwarts onveilig maken en de gangen achter de vergrendelde deuren verkennen. Dankjewel, Alohomora!


Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties