Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: Like a Moth to a Frame - ontdek het geheim van het lege schilderij

Voor een medestudent in de Great Hall moet je het raadsel van een leeg schilderij oplossen.

Like A Moth To A Frame in Hogwarts Legacy is de naam van een side quest die je vroeg in het spel kunt vinden en in een paar minuten kunt voltooien.

Na de grote ceremoniële aankomst op Hogwarts en je samen met Professor Weasley de quest "Welcome to Hogwarts" hebt voltooid, kom je terecht in de Great Hall van de school. Daar kan je meteen praten met Lenora Everleigh, die naar een leeg kader staart en iets onder haar adem mompelt.

Ontdek het geheim van het schilderij

Hier kun je de missie beginnen.

Hier is de exacte locatie van Lenora:

We weten niet veel over wat we met het schilderij moeten doen, buiten dat we Lumos moeten gebruiken. Na het vertrek van Lenora, is dat dus het eerste dat we moeten proberen.

Kijk eens aan, met Lumos onthullen we binnen het kader van het schilderij een plek in Hogwarts die we nu moeten vinden. Het is niet ver.

Lumos onthult de plek waar we de mot zullen vinden.

Ga in zuidelijke richting de eerste trap af en je vindt een mot. Deze heb je nodig voor deze quest. Hij komt automatisch naar je toe als je in zijn buurt Lumos actief hebt. Zoals een echte mot gaat hij naar het licht. Nu kan je hem terugbrengen naar het schilderij.

Om de mot weer los te laten en in het schilderij te steken, moet je Lumos terug deactiveren terwijl je voor het kader staat. De mot zal zich dan automatisch verplaatsen naar zijn plaats en het schilderij verdwijnt.

En reeds gevonden. Keer ermee terug en de eerste zijmissie is voltooid.

Als beloning voor het oplossen van dit raadsel krijg je een Field Guide Page. Dit is een verzamelobject in Hogwarts Legacy.

Praat met Lenora Everleigh

Keer terug naar Lenora, die boven het schilderij staat. Ze leunt neerslachtig tegen de borstwering omdat ze het raadsel niet zelf heeft kunnen oplossen. Jammer maar helaas!

Vergeet niet de Field Guide Page te pakken die uit het schilderij komen.

Naast wat gear krijgen we ook 180 XP voor het voltooien van deze side quest. Lenora vertrekt, en jij kunt verder met het verhaal of andere side quests.


Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties