Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy is te spelen als transgender

Avada Kedavra transfobie!

Hogwarts Legacy zal te spelen zijn als transgender. Dat maken anonieme bronnen bij de ontwikkelaar bekend.

Bij aanvang van de game moet je een personage aanmaken en kiezen of je een heks of tovenaar wil zijn. Onafhankelijk van die keuze kun je je personage een vrouwelijke of mannelijke stem geven. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen voor een heks met een mannelijke stem.

Door die optie aan Hogwarts Legacy toe te voegen, doen uitgever Warner Bros. en ontwikkelaar Avalanche Software afstand van de transfobe uitspraken die J.K. Rowling deze zomer op sociale media plaatste. Dat beide partijen niet houden van dat soort uitspraken werd in september al duidelijk. Toen maakte Warner Bros immers bekend dat Rowling het verhaal van deze game niet schrijft.

Wie graag aan de slag wil met de game, zal nog even moeten wachten. Warner Bros. liet namelijk eerder al weten dat Hogwarts Legacy pas in 2022 uitkomt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties