Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: Fast travel en Floo Flames uitgelegd

Sneller van A tot Zweinstein.

Fast travel in Hogwarts Legacy is een handig systeem om in korte tijd van A naar B te reizen.

Er zijn meerdere manieren om tijd te besparen tijdens het reizen in Hogwarts Legacy. In het begin heb je echter geen enkele mogelijkheid ter beschikking. Het is naarmate je vordert in de game dat je steeds meer opties krijgt om gebruik te maken van fast travel.

Deze gids voor fast travel in Hogwarts Legacy laat zien hoe je het fast travel systeem ontgrendelt, hoe je het gebruikt, welke manieren er zijn, welke beperkingen er zijn, en meer.


Floo Flames in Hogwarts Legacy

De basismanier van fast travel werkt erg gelijkaardig als in andere games: ontdek bepaalde punten en eenmaal je dat gedaan hebt, kan je er via de kaart altijd heen reizen. Dat is ook zo in Hogwarts Legacy.

Deze fast travel punten heten Floo Flames, en ze worden bewoond door de geest van de beroemde heks Ignatia Wildsmith. Dat is niet belangrijk, maar gewoon een leuk detail.

Je activeert een Floo Flame door er naartoe te gaan. Zodra je dicht genoeg bent krijg je een bericht op het scherm.

Na het activeren van een Floo Flame wordt dat punt vanaf nu aangeduid op de kaart met een groen symbool op die locatie:

Van zodra dat icoontje er staat kan je altijd fast travelen naar deze Floo Flame. Druk op de kaart op het icoontje met vierkant of de X-toets en je reist er automatisch naartoe.

Er zijn veel Floo Flames verspreid over de spelwereld, en je vindt op elke belangrijke locatie minstens één Floo Flame om gebruik te maken van fast travel.

De Floo Flames moeten natuurlijk altijd wel geactiveerd zijn voor je ze kunt gebruiken. Als de Floo Flame nog niet actief is, worden ze in het grijs aangeduid op de kaart en moet je eerst op een of andere manier dichtbij genoeg geraken.

Belangrijk: er zijn bepaalde gebieden of punten in het verhaal waarin je geen gebruik kunt maken van fast travel. Denk maar aan kerkers waar je in zit of als je op een belangrijk moment in het verhaal zit. Op zo'n momenten kan je niet teleporteren. Ook kan het zijn dat er een vijand te dicht in de buurt is. Zodra de kust veilig is, kun je wel weer naar een Floo Flame reizen.


Fast travel met de bezem

Het is Harry Potter, dus hoe kan het ook anders dat je op een bezem kunt vliegen. Ook dit is een manier van fast travel. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst je eigen bezem kopen.

Met je bezem kan je veel sneller door de wereld gaan dan gewoon te voet. Je kunt ook gewoon over vervelende obstakels heen vliegen. Wel moet je daarvoor ook de les Vliegen (Flying Class) voltooid hebben in het hoofdverhaal. Ook voor een bezem heb je een rijbewijs nodig!

Na de les krijg je een main quest genaamd "Flight Test". Die moet je voltooien. Vervolgens mag je je eerste bezem kopen, en deze houdt je de rest van de game bij.

Je kan je bezem gebruiken door het item wheel op te roepen (met L1/LB) en vervolgens op Vierkant of B te duwen. Nu kan je omhoog gaan op je bezem om de wereld vanuit de lucht te verkennen.

Belangrijk: je kan de bezem niet zomaar overal oproepen. Zo is het logisch dat je niet kunt vliegen in de zalen van Hogwarts. Helaas kan je ook in Hogsmeade niet vliegen. Als je je bezem niet kunt gebruiken, wordt dit altijd aangeduid met een icoontje:

Als het met rood is doorgestreept, kun je de bezem op die plaats niet oproepen.

Fast travel met mounts

In Hogwarts Legacy zijn er ook een aantal mounts die je kunt vinden en gebruiken voor je reizen (zie Alle mounts vinden en hoe je ze gebruikt).

Je gebruikt ze op dezelfde manier als je bezem. Je moet echter wel al een stuk verder in de game zijn voordat je de quests tegenkomt waarin je mounts vrijspeelt.

In ieder geval is het goed om te weten dat deze derde optie ook beschikbaar is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties