Skip to main content

Hogwarts Legacy: Cursed Tomb Treasure vinden met de Mysterious Map uitgelegd

Met de Mysterious Map op zak ga je op zoek naar de schat van de Cursed Tomb.

Cursed Tomb Treasure in Hogwarts Legacy is de naam van een side quest en schattenjacht.

Om deze quest te starten moet je naar de Cape Manor regio (zie op de kaart hieronder). Er is de West Manor Floo Flame dichtbij, en anders moet je naar het dorpje Bainburgh reizen en daar vertrekken. De schattenjacht gebeurt als je dicht genoeg bij het verlaten landhuis bent.

De schattenjacht begint hier.

Mysterious Map vinden

Ga op deze plek door de poort van het landhuis en ga naar de trap rechts anderaan zoals aangegeven op de afbeelding:

Loop hier om het huis heen.

Ga langs deze kant om het huis heen en gebruik de ingang van het gebouw aan de oostkant:

Binnen zie je links een trap die leidt naar een level 3 lock (zie de quest "The Man Behind the Moons" om deze te kunnen openen).

Open het slot en volg de gangen naar een kamer met een moeilijke vijand genaamd Alisa Travers en een aantal Inferni.

Vechten verplicht, sorry!

Je kan ook in deze kelder geraken door de vuurkorf van het standbeeld buiten het herenhuis aan te steken en op de schakelaar te stappen zoals op de afbeelding hieronder:

Na Alisa moet je het tegen nog een mini-baas opnemen genaamd Lord of the Manor. Daarna kan je de Mysterious Map in de kelder oprapen. Hij ligt naast Photine's Third Note in deze kist met een level 1 slot.

Als we de Mysterious Map bekijken, zien we het volgende:

Vind de schat in de Tomb of Treachery

De Mysterious Map leidt je naar de Tomb of Treachery in het gebied tussen de Poidsear Coast en de Coastal Cave. Er is gelukkig een Floo Flame vlakbij:

In de grot vind je in een kamer aan de linkerkant Gringott's brief en een grote kist. Volg na het oprapen de grot verder, open alle kisten aan de zijkanten en je komt in een nieuwe kamer met ook weer een kist.

Lees Photine's Second Note, verbrand de spinnenwebben rechts, plunder de kamer, verbrand vervolgens de spinnenwebben links en volg dat pad.

Je komt hier bij een deur waar je opnieuw drie motten moet vinden. We hebben dit al eerder gedaan, dus je kent waarschijnlijk wel het principe al. Je vindt de eerste twee motten in de kamer rechts van de deur (eentje zit verstopt achter de spinnenwebben). Breng ze één voor één naar de deur met behulp van Lumos.

Bovenaan vind je de derde mot. Breng deze naar de deur en de weg gaat open.

Met deze kist klim je naar de derde mot.

Volg het pad erachter, maar pas op want er wachten je een aantal vijanden op. Versla ze en kijk naar de vloer. Daar zie je negen platen die je kunt markeren met Revelio.

Gebruik Flipendo op de drie gemarkeerde platen (zoals ook aangegeven op de Mysterious Map). Doe zoals op deze afbeelding:

Je moet richten met L2/LT en dan de Flipendo spreuk specifiek op de juiste steen richten om ze om te draaien. De volgorde waarin je ze omdraait maakt niet uit. Wanneer de juiste stenen omgedraaid zijn, verschijnt er een kist.

In de kist zit de Treasure-Seeker’s Attire en 400 gold. Proficat, weer een side quest succesvol beëindigd!


Read this next