Skip to main content

Hogwarts Legacy: beste gear en kledij vinden en gebruiken - hierop moet je letten

Hogwarts Fashion.

Uitrusting (gear) in Hogwarts Legacy omvat alle kleding, mounts, bezems en wands die je draagt.

Het meest interessante in het Gear menu voor de meeste spelers is de kledij of armour (zoals je het zou noemen in klassieke RPG's). Maar Hogwarts Legacy is geen klassieke RPG, dus er zijn geen traditionele "harnassen". Wel is er kledij voor je verschillende lichaamsdelen waar je je personage mee kunt aankleden. Dit gaat van sjaals tot capes en zelfs brillen.

Deze gids vertelt je alles over het gear systeem, waar je nieuwe kleren kunt vinden, hoe je ze kunt dragen en andere tips.

Kledij en gear in Hogwarts Legacy

Als je een overzicht wilt van de huidige gear van je personage, klik dan op "Gear" in het menu. Je komt dan op het volgende scherm:

Naast ruimte voor je bezem, wands en mounts, zijn er ook verschillende slots voor kledingstukken. Per lichaamsdeel kan je een ander kledingstuk dragen, en je bent hier volledig vrij in. Voor zover het mogelijk is natuurlijk voor dat lichaamsdeel. Je kan moeilijk een bril dragen op de plaats waar je cape hoort. Dit zijn je mogelijkheden:

  • Handwear: Omvat alle handschoenen en handschoenen.
  • Facewear: Omvat alle brillen, maskers en andere zaken die je op je gezicht draagt.
  • Headwear: Omvat alle hoeden, petten en andere hoofddeksels.
  • Neckwear: Omvat alle sjaals en capes die je rond je hals draagt.
  • Cloaks and robes: Omvat alles wat over de outfit wordt gedragen.
  • Outfit: Omvat alle bovenkleding, van truien tot overhemden en vesten tot uniformen voor het bovenlichaam.

Hoe vind je betere kleren, outfits en gear in Hogwarts Legacy

Niet iedereen zal even blij worden van dit antwoord maar het is wat het is: kledij vindt je voornamelijk in kisten, en de inhoud van kisten is altijd willekeurig.

Plunder elke kist die je ontdekt. Hier vinden we bijvoorbeeld een jas in een winkel in Hogsmeade.

Het is dus onmogelijk voor ons om specifieke locaties te geven van de beste mantels, brillen, hoeden, of andere kledingstukken want elke keer dat je een kist opent is de inhoud ervan volledig anders. Gelukkig is er op de achtergrond wel een systeem aanwezig dat kijkt naar welk level je bent, en hoe ver je bent in het verhaal, zodat je altijd kledij vindt die ongeveer overeenkomt met wat je nodig hebt op dat punt in de game.

Er is echter wel één truuk in Hogwarts Legacy waarmee je de gear die je krijgt uit kisten kunt beïnvloeden. Aangezien de inhoud van alle kisten altijd willekeurig is, kan je de game opslaan voor je een kist opent. Als de inhoud ervan je niet bevalt, kan je de game opnieuw laden naar het punt voor je de kist opendeed en tadaa: een tweede kans om betere gear te krijgen. Je kan dit blijven opnieuw doen, maar niets garandeert natuurlijk dat de volgende keer je de kist opent, je ook betere kleren gaat krijgen.

Steek hier dus ook niet teveel tijd in en speel het spel gewoon verder. Voltooi missies. Zij leiden je naar dungeons, grotten of ruïnes waar je veel nieuwe kisten vindt. En hoe sterker je bent en hoe verder je geraakt in de game, hoe beter de items zijn die je kunt vinden. In plaats van dus een uur lang je savegames opnieuw in te laden, kan je dus beter gewoon verder spelen. Waarschijnlijk dat je in dat uur gewoon betere gear vindt.

Je kunt ook betere kleren kopen in winkels - hier in Hogsmeade bijvoorbeeld.

Ook zijn er speciale winkels aanwezig in Hogwarts Legacy waar je gear kunt kopen. Een voorbeeld daarvan is Gladrags Wizardwear in Hogsmeade. Eigenaar Augustus Hill verkoopt daar kledij. Hoe beter de gear, hoe hoger de prijzen wel.

Samengevat: open elke kist die je tegenkomt, en check regelmatig je inventaris om te kijken of je toevallig ergens interessante gear bent tegengekomen. Hogwarts Legacy bedelft je soms onder nieuwe kledij, en daardoor is het gemakkelijk om het uit het oog te verliezen. Af en toe eens controleren kan dus geen kwaad.

Je health, defence en offence uitgelegd

De drie statistieken van je personage, health, defence en offence, zijn erg belangrijk. Je kan deze altijd rechtsboven zien in het menu. Telkens wanneer je nieuwe gear draagt, kan je nagaan of je statistieken erdoor stijgen (groene pijl omhoog) of dalen (rode pijl omlaag).

  • Health: Hoe hoger de waarde, hoe meer levensenergie je hebt in de strijd en hoe langer het duurt voordat je personage omvalt.
  • Defence: Hoe hoger de waarde, hoe minder schade vijanden aanrichten met hun aanvallen en spreuken.
  • Offence: Hoe hoger de waarde, hoe meer schade je vijanden kunt toebrengen met aanvallen.

Het is altijd de moeite om deze statistieken in de gaten te houden als je nieuwe gear wil dragen. Denk ook altijd aan de situatie waarin je je bevindt. Als je goed bent in het ontwijken van aanvallen, is het voor jou bijv interessanter om kledij te dragen die je Offence hoog maken en je Defence lager.

Read this next