Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: alle mounts vinden en hoe je ze gebruikt

Te land en in de lucht.

De mounts in Hogwarts Legacy dienen als vervoermiddel voor je personage en komen enorm van pas als je lange afstanden moet afleggen.

In Hogwarts Legacy kun je niet alleen met de Floo Flame en een bezem door de open spelwereld reizen. Je kunt ook op dieren rijden en zelfs vliegen! Deze dieren heten mounts en zijn helaas wel niet van het begin van de game beschikbaar.

De meeste krijg je in de loop van het spel tijdens bepaalde quests en kun je daarna ook in de open wereld vinden. In deze gids leggen we uit op welke Beasts je kunt rijden, hoe je de mounts kunt krijgen en hoe het rijden eigenlijk werkt.


Deze mounts zijn beschikbaar in Hogwarts Legacy

Hoewel je in Hogwarts Legacy veel meer Beasts kunt redden, zijn er slechts drie mounts beschikbaar, die je op verschillende punten in het spel vrijspeelt. Deze drie mounts zijn:

Zodra je de quest hebt voltooid waarbij je Beasts ontgrendeld, verschijnen ze in de open wereld. Je vindt de Beasts in Hogwarts Legacy op bepaalde broedplaatsen en gebieden die op de kaart worden weergegeven.

Wanneer je de kaart van Hogwarts Legacy bekijkt zul je symbolen zien die eruit zien als pootjes. Deze duiden aan dat je er een beast kunt vinden. Het is belangrijk om in te zoomen op de kaart tot je de habitats kunt zien. Het enige wat je moet doen is op zoek gaan naar de Beasts en ze vangen met behulp van de nab-sack spreuk.

Op de kaart van Hogwarts Legacy zie je altijd welke beasts en/of mounts er nog te vinden zijn om ze aan je collectie toe te voegen.

Helaas is het niet mogelijk om draken, reuzenspinnen, unicorns of andere beasts te berijden. Toch is het leuk om op de Hippogriff, de Thestral en de Graphorn te zitten. Hieronder vind je meer info over deze drie mounts in Hogwarts Legacy.


Vind en ontgrendel de Hippogriff

Je kunt de witte Hippogriff Highwing in de loop van het spel vrijspelen door de quest "The High Keep" goed ten einde te brengen. De zwarte Hippogriff Onyx was beschikbaar als pre-order bonus en kan jammer genoeg niet elders in het spel gevangen worden. Je kunt meer Hippogriffs vinden in de open wereld.

Hogwarts Legacy beschrijft Hippogriffs als majestueuze beesten met de voorste helft van een adelaar en de achterste helft van een paard. Dit prachtige dier kan dan ook galopperen over de grond of hoog in de wolken zweven.

De Hippogriff is snel en concurreert op dit vlak met de bezem. Wel is Highwing niet zo behendig. Met zijn zware vleugelslagen voelt de Hippogriff ook veel omvangrijker aan tijdens het vliegen.

Hippogriff zijn elegante mounts in Hogwarts Legacy, zowel op het land als in de lucht.

Vind en ontgrendel Thestral

Thestrals zijn een speciaal geval van mounts in Hogwarts Legacy, want je kunt deze speciale paarden alleen verkrijgen als je de Dark Artist DLC hebt.

Als je de Dark Artist DLC gekocht hebt of gekregen hebt in de Deluxe Edition, dan krijg je toegang tot deze gevleugelde paarden

Als je deze inhoud hebt verkregen via de Deluxe Edition of in-game hebt gekocht, krijg je toegang tot de benige, leerachtige, gevleugelde mounts na het uitvoeren van de Foal of the Dead side quest. Tijdens deze quest moet je maar liefst twee van deze fascinerende dieren redden.

Thestrals zijn alleen zichtbaar voor wie de dood reeds gezien heeft. Nogal luguber maar toch zijn ze erg vreedzaam en vriendelijk. Je kan ze op twee verschillende locaties in de open wereld vinden.

Op Thestrals vliegen voelt erg gelijkaardig aan de Hippogriff. Dus degenen die geen toegang hebben tot de thestralen missen geen compleet nieuwe reiservaring. Alleen het uiterlijk verschilt.

De Thestral is zo mager dat het lijkt alsof je er vanaf glijdt. Gelukkig is dat niet het geval.

Vind en ontgrendel Graphorn

Pas later in het spel, tijdens de quest "San Bakar's Trial", kom je je eerste Graphorn tegen en kun je van de Lord of the Shore je mount maken. In tegenstelling tot de andere twee vliegende wezens, kan de zware Graphorn enkel rondlopen op het land.

Hij kan hoge snelheden bereiken en zelfs korte sprints trekken. Graphorns hebben een harde huid, scherpe hoorns en tentakels aan hun mond. Die gebruiken ze om voedsel te vangen en hun jongen te voeden.

In het algemeen zijn Graphorns nogal agressief en kunnen ze door hun enorme omvang ook zeer gevaarlijk worden. Toch is het mogelijk om vrienden te worden met deze gigantische dieren. De Graphorn is niet bijzonder wendbaar en laat de aarde schudden als hij rent.

De krachtige gestalte van de Graphorn in Hogwarts Legacy maakt het een indrukwekkende mount op wandelpaden.

Hoe je mounts gebruiken in Hogwarts Legacy

Wanneer je mounts wilt kiezen, zijn er verschillende opties, afhankelijk van of je een vliegende mount of de Graphorn wil gebruiken:

  • Om een vliegende mount in te stellen, ga je naar het hoofdmenu en selecteer het tabblad "Gear". Helemaal rechts staat het vakje "Flying Mounts". Hier kun je kiezen tussen de verschillende opties. Als je de DLC hebt gekocht, zal je meer opties hebben zoals de zwarte Hippogriff Onyx.
  • De Graphorn ga je hier niet vinden. Deze is automatisch altijd beschikbaar.
In het menu kun je je favoriete vliegende mounts kiezen.

Je Beasts kunnen op dezelfde manier worden opgeroepen als je bezem. Je gaat naar het menu waar je items snel kunt selecteren, ook je drankjes vind je hier. Met de Xbox controller is dit de linker bumper - LB - en op de pc de TAB-toets).

Aan de rechterkant zie je je bezem en de mount die in ingesteld hebt in het Gear-menu. Onder de opties kan je direct zien met welke knop je de mount kunt oproepen. Als je een mount oproept, komen ze uit je tas met een leuke animatie.

Hoe de mounts te besturen in Hogwarts Legacy

Om een mounts op te roepen, open je hetzelfde menu dat je gebruikt om je bezem op te roepen. De besturing verschilt afhankelijk van of je de Graphorn berijdt of op een vliegende mount. De Graphorn bestuur je net zoals alsof je te voet gaat. De Hippogriff en Thestral laten zich dan weer net zo besturen als je bezem. Hogwarts Legacy maakt het je dus niet te moeilijk.

Als je wilt afstappen en je mount weer wilt opbergen, druk je op dezelfde knop waarmee je van de bezem afstapt. Op de Xbox-controller is dit bijvoorbeeld de B-knop.

Mounts die je wil verzorgen, kun je loslaten in een van de Vivariums in de Room of Requirement, net als alle andere beasts. Of je kunt ze gewoon in je inventaris bewaren, zodat je ze tijdens het spel naar believen kunt gebruiken.


Keer terug naar onze Hogwarts Legacy walkthrough en gids met tips en tricks

Read this next