Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: Alle Demiguise Statue (Moons) locaties voor Alohomora

Deze kleine standbeelden zijn een collectible voor Moon.

De Demiguise statues in Hogwarts Legacy, ook wel bekend als Demiguise Moons, zijn collectibles die je in zowat alle gebieden van de spelwereld kunt vinden. Als je Demiguise Statues brengt naar Gladwin Moon, zal hij je eerst de spreuk Alohomora leren en daarna verbeteren naar Alohomora Level 2 en Alohomora Level 3.

Je maakt voor het eerst kennis met Demiguise statues in de vorm van moons tijdens de main quest 'The Caretaker's Lunar Lament' waarin Mr. Moon je er een uitleg over geeft. Je kan deze Moons enkel 's nachts verzamelen. Overdag zijn ze wel zichtbaar maar kan je ze niet oprapen. Om de tijd door te spoelen naar de nacht, druk je de rechter joystick in (R3) terwijl je naar de wereldkaart kijkt.

Er zijn in totaal 33 Demiguise statues te vinden in Hogwarts Legacy. Als je ze allemaal hebt gevonden, krijg je een trophy of achievement genaamd "Demiguise Dread". Ook voltooi je er de side quest "The Man Behind the Moons" mee, waarbij je de gevonden statues naar Moon moet brengen.

Ga de vereiste hoeveelheid Demiguise statues leveren bij Moon zodra je er genoeg hebt. De eerste keer dat je dat doet, zal hij je een upgrade geven voor Alohomora Level 2. Daarna leert hij je ook nog Alohomora Level 3 waarmee je alle sloten in Hogwarts Legacy kunt openen.


Vind alle Demiguise statues in Hogwarts Legacy


De eerste drie Demiguise statues

Demiguise statue #1 - #3

Locatie: De eerste drie moons staan in het schoolgebouw van Hogwarts. Je zult ze toch moeten verzamelen als je de quest "The Caretaker's Lunar Lament" volgt. Je kunt ze niet missen.

Demiguise statues in North Ford Bog

Demiguise statue #4

Locatie: In een huis in het westen van Pitt-Upon-Ford. Loop de trap op en je vindt de moon naast een lamp in een nis.

Demiguise statues in Hogsmeade Valley

Demiguise statue #5

Locatie: In een huis in Upper Hogsfield. Eerst moet je het Level 1 slot met Alohomora openbreken om binnen te geraken. De moon staat binnen op een kruk.

Demiguise statue #6

Locatie: Ga in Hogsmeade de winkel Tomes and Scrolls in het zuiden binnen. Achter de winkelier Thomas Brown is links een slaapkamer, daar vind je de moon.

Demiguise statue #7

Locatie: Ga in Hogsmeade de taverne Hog's Head in het zuidwesten binnen. Achter de barkeeper kun je een kleine achterkamer in, waar een moon staat.

Demiguise statue #8

Locatie: In Hogsmeade, bijna ten noorden van de Tomes and Scrolls winkel, vind je een steegje met een huis dat een Level 2 slot heeft. Als je Moon 9 Demiguise statues gebracht hebt, kan je dit slot openen. Het beeld staat op de bovenste verdieping.

Demiguise statue #9

Locatie: In Hogsmeade in het huis vlak naast de J. Pippin's Potions winkel. Het heeft ook een Level 2 slot en je vindt het beeldje in de bovenkamer op de kast tegenover het bed.

Demiguise statue #10

Locatie: In Hogsmeade bij The Three Broomsticks Inn. Ga binnen de trap op naar boven. Daar is een deur met een Level 1 slot. Open het en neem de moon.

Demiguise statue #11

Locatie: In Hogsmeade in het huis net ten oosten van The Three Broomsticks Inn. Ook hier moet je een Level 1 slot breken om binnen te geraken. De moon bevindt zich in de bovenkamer.

Demiguise statue #12

Locatie: In Hogsmeade in de winkel Gladrags Wizardwear. Ga 's nachts de winkel binnen en je vindt het beeldje rechts van de toonbank naast een hamer.

Demiguise statue #13

Locatie: In Hogsmeade in een huis in het oosten (achter de Honeydukes' Cellar). De deur heeft een Level 1 slot en je vindt de moon binnen op de tafel.

Demiguise statue #14

Locatie: In Hogsmeade in een huis enkele meters ten oosten van de Brood and Peck winkel. Het heeft een level 1 slot en de moon is te vinden bij de open haard.

Demiguise statues ten zuiden van Hogwarts.

Demiguise statue #15

Locatie: In een huis in Aranshire. Breek het level 1 slot 's nachts en ga de trap op. De moon staat naast het bed.

Demiguise statue #16

Locatie: In een huis in Lower Hogsfield. Als je tegenover de Floo Flame staat, moet je in het huis er recht tegenover zijn (richting zuidwesten). De moon staat naast de deur.

Demiguise statues in Hogwarts Valley

Demiguise statue #17

Locatie: In een huis ten westen van Brocburrow.

Demiguise statue #18

Locatie: In een huis in het westen van Keenbridge. Het heeft een slot van Level 1 waar je voorbij moet. De moon staat binnen op een tafel naast de trap.

Demiguise statues in Feldcroft.

Demiguise statue #19

Locatie: In een huis in het oosten van Irondale. Een dame genaamd Althea Twiddle zit ervoor en heeft de side quest "E-Vase-Ive Manoeuvre" voor je.

Demiguise statue #20

Locatie: In een huis ten oosten van Feldcroft. Het heeft een Level 1 slot. De moon staat links op een stoel.

Demiguise statue #21

Locatie: In een huis in het noorden van Bainburgh. Het heeft een Level 2 slot waar je voorbij moet voordat je de moon binnen kunt grijpen.

Demiguise statues in Cragcroftshire

Demiguise statue #22

Locatie: In een huis in Cragcroft. Het ligt nogal ten westen van het stadje, naast het kraam van Bella Navarro. Ga het huis binnen en je vindt de moon op de bovenverdieping.

Demiguise statues bij het Marunweem lake

Demiguise statue #23

Locatie: In een huis in het vissersdorp Marunweem. Een dame genaamd Marianne Moffett staat er vlak naast en heeft de side quest "Birds of a Feather" voor je. Het beeld staat links in het keukengedeelte.

Demiguise statues op Hogwarts

Demiguise statue #24

Locatie: In de South Wing van Hogwarts. Begin bij de Floo Flame "Clock Tower Courtyard" en loop naar buiten door de deur direct rechts van de Flame. Ga in het andere gebouw de trap af en dan links tot je bij deze Level 1 deur komt:

Kraak het en je kunt de toiletten doorzoeken. Het beeld staat achter het centrale toilethokje in een kleine ruimte.

Demiguise statue #25

Locatie: In de Great Hall van Hogwarts. Begin bij de Floo Flame "The Great Hall" en loop naar het zuiden tot je rechts een deur met een Level 1 slot ziet. Daarachter vind je de moon staan.

Demiguise statue #26

Locatie: In de Divination Classroom van Hogwarts. Begin bij de Floo Flame "Divination Classroom" en ren de trap direct voor je op. Neem bovenaan de ladder die verschijnt en je vindt het beeldje in het klaslokaal op het bureau van de leraar.

Demiguise statue #27

Locatie: In de Central Hall van Hogwarts. Begin bij de Floo Flames "Potions Classroom", ga door de deur recht voor je, dan links en de trap af. Kraak op het einde van de gang de deur met een Level 1 slot en volg de gang verder. Je komt een deur links tegen met een level 2 slot. Daarachter zit de moon.

Demiguise statue #28

Locatie: In de Central Hall van Hogwarts. Begin bij de Floo Flame "Library", draai je om en ren door tot het einde. Ga aan de achterkant door de deuren rechts. Die route volgden we ook tijdens de main quest "Secrets of the Restricted Section". Ga de trap af en naar het einde van het gebied, waar je links op een plank de moon ontdekt.

Demiguise statue #29

Locatie: In de Bell Tower Wing van Hogwarts. Begin bij de Floo Flames "Classroom: Beasts" en pak het niveau 2 slot van het gebouwtje daar rechts. De maan staat binnen op tafel en kan niet gemist worden.

Demiguise statue #30

Locatie: In de Bell Tower Wing van Hogwarts. Begin bij de Floo Flame "Hogwarts North Exit" en draai je na het spawnen om. Volg het pad langs de linker binnenmuur naar een trap. Ga niet naar boven, maar breek het Level 1 slot van de deur beneden om de moon te vinden.

Demiguise statue #31

Locatie: In de Astronomy Wing van Hogwarts. Begin bij de Floo Flames "Transfiguration Courtyard" en draai je na het spawnen om. Ga door de deur links van de Floo Flame en binnen naar rechts waar een deur met Level 2 slot is. Breek het en grijp de moon op het dressoir.

Demiguise statue #32

Locatie: In de Astronomy Wing van Hogwarts. Begin bij de Floo Flame "Transfiguration Courtyard" en ga na het spawnen iets naar links. Ga ten noordwesten van het drakenstandbeeld door de deur naar de Northern Wing, de trap naar rechts af en de kerker in. Open aan de linkerkant het slot van Level 1 en vind de moon erachter (achter de deur rechts).

Demiguise statue #33

Locatie: In de Astronomy Wing van Hogwarts. Begin bij de Floo Flames "Professor Fig's Classroom" en ga daar naar binnen. Het beeld staat in de achterkamer naast de open haard (je moet de trap op).


Read this next