Skip to main content

Hogwarts Legacy: alle Daedalian Key locaties (House Cabinets openen en vliegende sleutels vinden)

De 16 House Chests liggen in kasten die Daedalian Keys nodig hebben om ze te openen.

Daedalian Keys in Hogwarts Legacy zijn een categorie collectibles.

Je hoort voor het eerst van ze tijdens de side quest "The Daedalian Keys". Daarin leer je hoe je met deze vliegende sleutels zogenaamde House Cabinets kunt openen. Het principe is éénvoudig: raak één van de sleutels aan (die in de lucht heen en weer vliegen) en ze vliegen naar een House Cabinet in de buurt.

Volg de sleutel naar het Cabinet, interacteer ermee, en steek hem erin als hij precies in het midden van het slot zit. Voor elk House Cabinet is er een Daedalian Key met daarin een House Token die je aan het einde van deze quest kunt gebruiken om de House Chest van je gekozen huis te openen.

Opmerking: Als ze een Daedalian Key eenmaal naar het House Cabinet gevlogen is, dan keren ze niet meer terug naar hun oorspronkelijke positie. Daarom geven we hieronder de locaties van de 16 vliegende sleutels en hun bijhorende House Cabinets, samen met de floo flame punten in de buurt.


Daedalian Key locaties in Hogwarts Legacy

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #1

Locatie: Je vindt de eerste van de 16 sleutels automatisch in de side quest waarin je leert dat ze bestaan. Je kunt ze niet missen.

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #2

Locatie: Begin in de Astronomy Wing > Defence Against The Dark Arts Classroom en ga de trap af in het noordoosten. De sleutel voor het Cabinet ligt naast het skelet van de neushoorn:

Als je de Daedalian Key gevonden hebt, vliegt hij naar het Cabinet. Je vindt deze door terug de trap op te lopen en naar links te gaan. Ga dan verder naar het einde van de gang. Aan de rechterkant zie je dit:

Daedalian Key, sleutel en cabinet #3

Locatie: Begin in de Bell Tower Wing > Bell Tower Courtyard en ren de eerste paar trappen links op (richting zuidwesten). Ga door de deur naar de noordelijke hal in en de trap op:

Op weg naar boven vind je de sleutel en het Cabinet dat erbij hoort bovenaan:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #4

Locatie: Begin bij de Grand Staircase > Grand Staircase Tower en ga rechts de trap af. Terwijl je de trap afdaalt kom je de Daedalian Key tegen:

Volg na het vinden van de sleutel de wenteltrap helemaal naar beneden en ontdek het Cabinet in de hal aan de rechterkant:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #5

Locatie: Begin bij de Grand Staircase en ren de trap links van de drakenfontein op. De sleutel zweeft daar aan de linkerkant (als het winter is, staat er een kerstboom naast):

Volg dan de trap in noordwest/westelijke richting terug naar beneden en je vindt het Cabinet waar de sleutel bij hoort:

Daedalian Key, sleutel en cabinet #6

Locatie: Begin bij de Great Hall en keer om na de fast travel. Ga door de grote deuren en daarachter nog door twee deuren tot je in de hal bent:

Daar vind je niet alleen de vliegende sleutel (niet meer op de foto hierboven), maar ook het House Cabinet aan de rechterkant als je de treden naar beneden volgt:

Daedalian Key, sleutel en cabinet #7

Locatie: Begin bij de Great Hall en sla linksaf. Loop een paar meter door de eetkamer om de sleutel bij de open haard te zien:

Pak deze en ren de trap op in de noordwestelijke hoek van de kamer om het House Cabinet te vinden.

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #8

Locatie: Begin bij de Central Hall > Potions Classroom en ga door de deur recht voor je. Je ontdekt de sleutel links achteraan:

Volg deze links de trap af om naar het House Cabinet te gaan, dat je op de gebruikelijke manier opent:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #9

Locatie: Begin in de Central Hall > Central Hall en loop de trap af naar de fontein met de eenhoorn. Neem vanaf daar de trap rechts en sla daarna linksaf om de sleutel te ontdekken:

Ga dan terug de trap op naar de eenhoornfontein, neem vervolgens de trap naar het zuidwesten en ga direct verder naar rechts om de Cabinet te ontdekken:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #10

Locatie: Begin in de Central Hall > Central Hall en loop rechts de trap op. Onderweg zie je links het Cabinet. Je vindt de sleutel in een gang aan de rechterkant:

Raak hem aan en volg hem naar het Cabinet die je al passeerde op weg naar de sleutel:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #11

Locatie: Begin in de Central Hall > Library en sla linksaf. Gebruik Revelio en kijk rond tussen de boekenplanken op ongeveer dit punt:

De House Cabinet voor de sleutel staat ook in de bibliotheek, in dezelfde gang als de Floo Flame:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #12

Locatie: Begin in de Map Chamber (alleen beschikbaar na de quest "Jackdaw's Rest"), draai je om na de fast travel en ren terug de twee wenteltrappen op. Open de deur met tralies bovenaan, ga links de trap af en rechtdoor:

Zodra de sleutel vertrokken is, draai je je om, ga je terug naar de vorige kamer en links vind je het Cabinet:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #13

Locatie: Begin in de Map Chamber en volg de gang waar je Daedelian Key #12 vond naar het standbeeld van een slapende draak:

De sleutel vliegt rond dit beeld. Raak de sleutel aan en volg de trappen links tot aan het House Cabinet, dat je op de gebruikelijke manier opent:

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #14

Locatie: Begin in de South Wing > Faculty Tower en ren recht de kamer in. Ga door de eerste deur rechts naast Gladwin Moon en je ziet het Cabinet al aan de linkerkant:

Voor de sleutel moet je de trap op en Revelio gebruiken om hem te markeren. Je komt ook langs deze plek tijdens de quest "The Caretaker's Lunar Lament" dus is het goed mogelijk dat je de sleutel toen al gevonden hebt.

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #15

Locatie: Begin in de South Wing > Hospital Wing, draai je na de fast travel om en volg de wenteltrap naar beneden naast de Floo Flame. Het Cabinet staat links, de sleutel vliegt rond in de gang rechts:

In de gang met de enorme klok op de achtergrond vliegt de sleutel rond. Raap hem op.

Daedalian Key, sleutel en Cabinet #16

Locatie: Begin in de South Wing > Clock Tower Courtyard en ga de de tweede deur rechts na het openen van het Level 1 Slot. Je hebt hier Alohomora voor nodig.

Ren de trap op en de sleutel vliegt praktisch in je armen:

Volg dan de trap verder omhoog in de klokkentoren tot je links het Cabinet vindt.


Read this next