Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hogwarts Legacy: Alle curses uitgelegd - Zo leer je Avada Kedavra, Crucio en Imperio

Om alle curses te leren moet je een quest line volgen en de juiste antwoorden geven. Wij leggen alles uit.

De Unforgiveable Curses in Hogwarts Legacy zijn bijzonder wrede spreuken die je kunt leren als onderdeel van relationship side quests.

Er zijn in totaal drie Unforgiveable Curses, en je kan ze in het begin van de game missen als je de 'verkeerde' keuzes maakt. Ze hebben allemaal te maken met Sebastian Sallow's relationship questline. Als je dat wilt, kan hij je deze Unforgiveable Curses leren.

Op deze pagina geven we je dan ook alle belangrijke informatie over de curses, wat ze doen, en hoe je ze leert.

Unforgiveable Curses in Hogwarts Legacy

Noem het de aparte ethiek van de wizarding world, maar terwijl spreuken als Incendio en Bombarda ook enorm veel schade kunnen aanrichten, zijn deze haast niets in het vergeleken met de Unforgiveable Curses. Zo kan je Avada Kedavra gebruiken om je tegenstander onmiddellijk te doden. Sommige van de belangrijkste slechterikken in de game gebruiken deze curse.

En daarom zijn er Unforgiveable Curses, die op Hogwarts begrijpelijk niet in het lesprogramma staan. Dark Arts zijn iets waar de leerlingen niet in aanraking moeten komen. Wat niet wil zeggen dat het niet kan gebeuren.

Sebastians Questline starten

Je kan de drie Unforgiveable Curses leren van Sebastian Sallow, maar enkel als onderdeel van zijn speciale relationship quests. Daarvoor moet je het verhaal volgen tot de quest "In The Shadow of the Bloodline" beschikbaar wordt in je logboek.

Dat is het beginpunt van Sebastian's relationship quests, en die moet je volgen als je de Unforgiveable Curses zoals Avada Kedavra, Imperio en Crucio wil leren.

Volg de questlijn van Sebastian om alle drie de curses te leren.

Sla de dialogen met Sebastian niet over, en lusiter goed wat hij te zeggen heeft. Als je de "verkeerde" antwoorden geeft, leert hij je de curses misschien niet.

Daarom dat het ook handig kan zijn om, voordat je een nieuwe Sebastian quest start, je de game handmatig apart savet. In geval van nood kan je de game dan opnieuw starten op het juiste punt en opnieuw proberen. Je kan de drie curses in het begin van de game namelijk gemakkelijk missen. In geval van nood kan hij je de unforgiveable curses toch nog leren op het einde van zijn questline, maar dan zit je al tegen het einde van de game.

Wanneer leer je de unforgiveable curses?

Wees vooral voorzichtig bij de volgende quests en kies deze antwoorden:

  • In the Shadow of the Study: kies op het juiste moment de dialoogoptie "I want to learn the Cruciatus Curse. But you must cast it on me" of "Teach me the Cruciatus Curse and I'll cast it on you" als je er met Sebastian over praat. Beide opties werken.
  • In The Shadow of Time: Nadat je de eerste barricade met de skeletten hebt overwonnen, volgt een dialoog. Kies Sebastian's kant en vervolgens "Yes, that's precisely what I'm suggesting". Je leert dan Imperio.
  • In The Shadow of the Relic: Nadat je met oom Solomon hebt gevochten en de tombe hebt verlaten, praat je opnieuw met Sebastian en kies je de dialoogopties "Everyone should know that curse" en vervolgens "Yes please". Hij leert je dan Avada Kedavra

Afhankelijk of je de bovenstaande juiste antwoorden geeft tijdens de quests, zal je de drie Unforgiveable Curses meteen leren. Zoniet, heb je nog steeds de kans wanneer je Sebastian's relationship questline hebt beëindigd. Dan kan Sebastian ze je nog aanleren in de Undercroft.

Dat zijn de drie curses in Hogwarts Legacy. Het leren ervan heeft geen nadelen of verdere effecten op andere quests. Voor de Spell Master trophy/achievement zijn ook enkel de normale spells nodig, en tellen de curses niet mee.

Wat doen de curses in Hogwarts Legacy

Wat doen de Unforgiveable Curses in een gevecht?

  • Avada Kedavra: Doodt een tegenstander onmiddellijk (maar heeft daarna een zeer lange cooldown)
  • Crucio: doet vijanden kronkelen van pijn en doet damage over time. Het doelwit wordt ook cursed, waarbij cursed vijanden extra schade oplopen van andere spreuken
  • Imperio: Dwingt een vijand kortstondig naar jouw kant over te stappen en jou te helpen in je gevecht. Schade die hij ontvangt van andere vijanden, wordt ondertussen verminderd

Tip: Als je de curses wilt uitproberen voordat je ze vrijspeelt, heb je de Dark Arts DLC nodig. Deze bevat de Dark Arts Battle Arena op dit punt in het Forbidden Forest:

In de Dark Arts Battle Arena moet je het opnemen tegen verschillende golven van vijanden en kan je alle curses gebruiken. Wanneer je in de Dark Arts Battle Arena stapt, ken je automatisch de drie Unforgiveable Curses. Als je de arena weer verlaat, dan vergeet je ze weer (behalve als je ze in de bovenstaande questlines al hebt geleerd natuurlijk).

Als je dus doorheen het verhaal en de side quests de curses wil gebruiken, dan moet je de questline van Sebastian voltooien en de juiste antwoorden kiezen in de dialogen, zoals hierboven beschreven.


Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Hogwarts Legacy

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties