Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoge Gamerscores zorgen voor kortingen op Xbox Live

Maar erg veel zal je er niet bij winnen.

Xbox Live Rewards zal vanaf nu kortingen geven op virtuele aankopen voor spelers wiens gamerscore hoog genoeg is. Verwacht echter niet om meteen massaal gratis games af te halen...

Ten eerste heb je een Xbox Live Gold account nodig om de korting te krijgen. Eens je dat in je bezit hebt zal je een bepaald percentage Microsoft Points op je aankopen terugkrijgen. Voor mensen met meer dan 10.000 punten zal dat één volle procent zijn. Na honderd aankopen hebben zij dus al een gemiddeld spel terugverdiend. Spelers met meer dan 25.000 Gamerscore zullen twee procent terugkrijgen van de gulle Microsoft. Zij hoeven dus 'slechts' vijftig games te kopen om een spelletje te hebben uitgespaard. Spelers met meer dan 3000 punten en een Xbox Live Gold-account zullen in de maand van hun verjaardag een 'cadeau' krijgen. Drie procent korting, misschien?

Wij hadden toch net iets meer verwacht toen we voor het eerst dit nieuws vernamen. Een deel van je Gamerscore permanent inruilen voor een fikse korting op een spel, bijvoorbeeld. En wat hebben gamers met meer dan 25.000 punten aan dit systeem? Onderstaande heeft een account met meer dan 90.000 punten, maar zal dus ook slechts van die twee procent kunnen 'profiteren'. Je zou kunnen zeggen dat dit een mooi gebaar is van Microsoft en dat je een gegeven paard niet in de bek kijkt, maar deze actie is ronduit belachelijk.

Eerst zestig euro neertellen voor een jaarabonnement om dan minder dan een peulenschil terug te krijgen. Wie dat jaarabonnement zou willen terugverdienen zou in het beste geval (met een account dat meer dan 25.000 GS heeft, dus) zo'n 30.000 euro op een jaar moeten spenderen aan games en dergelijke. Dat is volgens ons niet eens mogelijk. Volgens ons heeft Microsoft dit bericht een half jaar te vroeg of te laat op het net gegooid. Dat is de enige logische verklaring.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties