Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe word je hittebestendig in Zelda Tears of the Kingdom

De Woestijnpantser-set en verkoelende drankjes.

Hittebestendigheid is een belangrijk deel van overleven in Zelda: Tears of the Kingdom.

Je hoeft je pas later in het spel zorgen te maken over hittebestendigheid, als je richting de Gerudo-woestijn gaat, maar als je dat doet, moet je ervoor zorgen dat je goed bent voorbereid, tenzij je het spel echt moeilijk wilt maken.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om ervoor te zorgen dat Link de hitte kan overleven, zoals verkoelende maaltijden en drankjes en hittebestendige pantsers.

Op deze pagina:

Als je meer hulpt nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Tears of the Kingdom walkthrough.

Wanneer heb je hittebestendigheid nodig in Zelda Tears of the Kingdom?

Zoals bij koudebestendigheid in Zelda: Tears of the Kingdom, kun je gemakkelijk zien wanneer Link het warm heeft. Niet alleen zwaait de thermometer rechtsonder in het hoofdscherm naar het uiterste, maar je ziet Link ook zwijmelen in het pauze-scherm. Geef die jongen vlug iets verkoelend te drinken!

Een andere handige tip is om gewoon naar de omgeving te kijken. Als het eruitziet als een woestijn en aanvoelt als een woestijn, is het ofwel ondraaglijk warm of koud. De vraag is of het dag of nacht is - net als in het echte leven.

Verkoelende maaltijden in Zelda Tears of the Kingdom

Hittebestendig voedsel in Zelda: Tears of the Kingdom staat bekend als 'Verkoelend'.

De gemakkelijkste manier om met extreme hitte om te gaan, is aan de hand van een maaltijd die bestaat uit een koud klinkend voorwerp, zoals een Ijsforel of een Koelzwam.

Pak er gewoon vijf en doe ze in je kookpot, dan maakt het spel automatisch een gerecht voor Link om van te genieten. Vijf Ijsforellen geven je een koele 12:30 minuten bescherming.

Waar vind je deze materialen? Je vindt beide gemakkelijk in het gebergte rond het Rito-dorp, in het noordwesten van Hyrule.

Verkoelende drankjes in Zelda Tears of the Kingdom

Drankjes zijn een manier om monsteronderdelen voor iets anders te gebruiken dan ze te verkopen voor Rupees in Zelda: Tears of the Kingdom. Maar omdat er vlinders voor nodig zijn, komen ze veel minder vaak voor dan verkoelende maaltijden.

Je kunt vlinders in het wild vinden, als je het geduld hebt om ze te besluipen, of je kunt ze kopen van Beedle bij Tabantha-stal.

Eens je een Sneewvlinder (Gerudo-hoogvlakte of de Lanayru-berg) of een Sneeuwvlinder (Gerudo-hoogvlakte of de Lanayru-berg) hebt gevangen, kan je ze mengen met monsteronderdelen om verkoelende drankjes te maken.

Beste hittebestendige pantsers in Zelda Tears of the Kingdom

De beste manier om koel te blijven in Tears of the Kingdom is met de Woestijn set. Dit vereist wat zoekwerk en toegang tot de Geheime Gerudo-club, maar het is echt de beste hittebestendige pantser-set in Hyrule.

Eerst moet je het Gerudo-fort bereiken, wat op zich niet gemakkelijk is. Eenmaal binnen spring je in de mini-waterval links van de ingang van de stad of in de put in de schuilplaats van het fort. Hoe dan ook, volg het aquaduct naar een breekbare muur.

Je moet een paar muren doorbreken, maar uiteindelijk kom je bij de funderingen van een gebouw. Ga in het midden staan en klim omhoog. Je vindt dan de Geheime Gerudo-club - een geheime winkel die jongenskleding (voe) verkoopt in een maatschappij die jongens en mannen schuwt.

Eens je binnen bent kan je het Woestijnarmstuk en de Woestijnbroek kopen voor 1300 en 650 respectievelijk.

Als je de bijpassende haarband wilt, ga dan naar de Kara-Kara Bazaar in het noorden en koop hem voor 450 Rupees.Je kunt ook veel te veel betalen voor de Diadeem met saffier. Het kost 1400 rupees en doet exact hetzelfde als de Woestijn-haarband.

Veel succes met het trotseren van de hitte, als je ook wil leren hoe je de kou weerstaat, bezoek dan onze gids over koudebestendigheid. Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties