Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe versla je Miasma-handen in Zelda Tears of the Kingdom

Zorg dat ze je niet te pakken krijgen!

The grotesque Gloom Hands enemies. These foes emerge from the ground, and look like a long arm and hand with an eyeball in each palm.
Image credit: Nintendo

Miasma-handen in Zelda: Tears of the Kingdom, zijn vijanden die verschijnen in de buurt van gebieden die bedekt zijn met miasma. Ze komen het meest voor tijdens het verkennen van schachten in het Nederrijk.

We raden je aan te vluchten voor Miasma-handen of op een oppervlak te klimmen om hun griezelige aanvallen te vermijden, want als je de handen doodt, verschijnt er een Fantoom Ganon en het is niet gemakkelijk om zowel de handen als Ganon te verslaan.

Deze gids legt je uit hoe je Miasma-handen kunt verslaan als je het toch tegen ze op wilt nemen, wat misschien wel moet als onderdeel van een missie, of misschien wil je gewoon de nuttige voorwerpen die een Fantoom-Ganon laat vallen nadat je de griezelige handen hebt verslagen.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe Miasma-handen verslaan in Zelda Tears of the Kingdom

Alsof ze nog niet angstaanjagend genoeg zijn, is het belangrijk om te onthouden dat als je niet snel genoeg alle handen doodt, er meer terugkomen.

Omdat de handen terugkomen, kun je het beste wapens of voorwerpen met een grote radius gebruiken om Miasma-handen in Tears of the Kingdom te verslaan. Of dood ze met ijs zodat ze niet terugkeren.

Link using his bow and arrow to fire a bomb at a group of Gloom Hands enemies.
Image credit: Nintendo

We hebben gemerkt dat het bevestigen van materialen met een grote explosieradius aan pijlen de meest consistente manier is om Miasma-handen schade toe te brengen zonder gegrepen te worden, omdat je van een afstand kunt schieten of boven de handen kunt klimmen.

Enkele van de beste materialen om te gebruiken tegen Miasma-handen zijn:

 • Bombloemen
 • Saffieren
 • IJs-boemerangs
 • Staf met saffier
 • IJs-Chuchu-gelei
 • IJsvruchten

Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar het doden van Miasma-handen met Bombloemen, omdat Bombloemen de makkelijkst te vinden bron zijn waarmee je de handen snel kunt doden - pas alleen op dat je Link niet opblaast als hij te dicht bij de ontploffing staat! Het kan wel tien bommen kosten om alle handen te doden, maar je hebt er minder nodig als je consequent op het midden van de Miasma-handen schiet.

Als je geen bommen meer hebt en er zijn maar een paar handen met weinig leven, kun je ze snel afmaken met gewone pijlen als je wat ijsmateriaal wilt besparen.

Link drawing his bow and arrow as he attacks a few remaining Gloom Hands enemies.
Een paar normale pijlen tegen deze twee was genoeg om de Miasma-handen voorgoed te verslaan. | Image credit: Nintendo

Saffieren (en sommige andere edelstenen) hebben ook een enorme ontploffingsradius maar ze zijn moeilijker te vinden en je kunt ze misschien beter bewaren voor hun verkoopwaarde.

Als je geen bommen of edelstenen hebt, is alles wat een ijseffect produceert handig om de handen te bevriezen en ervoor te zorgen dat ze niet terugkomen. Door ze te bevriezen krijg je ook wat ademruimte als je die nodig hebt, terwijl je een kleine ontploffing creëert die meerdere handen tegelijk kan verwonden.

Link gathering some white chuchu jelly in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Door IJs-Chuchu-gelei naar andere Chuchus te gooien, krijg je nog meer IJs-Chuchu-gelei als je die nodig hebt. | Image credit: Nintendo

Als je toevallig een boemerang met een ijseffect hebt, raden we je aan deze te gebruiken in plaats van IJs-Chuchu-gelei of IJsvruchten, omdat het veel beter is om meerdere handen tegelijk te beschadigen!

In-game description of the Giant Boomerang in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Versmelt IJsmateriaal met een boemerangwapen om het in een IJsboemerang te veranderen. | Image credit: Nintendo

Tips om Miasma-handen te verslaan in Zelda Tears of the Kingdom

Zelfs als je de juiste uitrusting en materialen hebt, kan het lastig zijn om Miasma-handen te verslaan. Hier volgen wat algemene tips en nuttige informatie om in gedachten te houden als je het opneemt tegen Miasma-handen in Tears of the Kingdom:

 • Als je wordt vastgegrepen, beweeg dan met beide thumbsticks om los te komen - Als je snel genoeg bent, loopt Link geen schade op.
 • Gebruik maaltijden die met miasma aangetaste hartjes herstellen - Miasma tast Links hartjes aan, wat betekent dat je niet al zijn hartjes kunt genezen met traditionele maaltijden. Door voedsel te eten dat materialen zoals Zonbloemen bevat, kun je deze hartjes herstellen.
 • Rust een pantser uit dat Miasmabestendig is - De Duisternis-set verhoogt de miasmaweerstand van Link, waardoor gevechten tegen Miasma-handen beter beheersbaar worden. Je moet echter wel Poes uitgeven bij meerdere Duivelsbeelden om alle drie de stukken van de Duisternis-set te bemachtigen, dus het kan even duren voordat je deze te pakken hebt.
 • Link surrounded by Gloom Hands enemies which are attacking the player and eating away at the life bar.
  Image credit: Nintendo
 • Ga de hoogte in - Om helemaal geen schade op te lopen, kun je omhoog klimmen naar een gebied waar de handen Link niet kunnen bereiken en ze dan uitschakelen met pijlen en voorwerpen van bovenaf. De handen kunnen soms ook vanzelf verdwijnen na een tijdje wachten.
 • Vlucht van de Miasma-handen, tenzij je niet anders kan - Door Miasma-handen te doden, kun je gebieden die bedekt zijn met miasma vrijmaken, maar tenzij je dit moet doen om te verkennen of ze moet doden als onderdeel van een missie, is de beste manier om met de handen om te gaan gewoon van ze wegrennen, deels vanwege wat er verschijnt nadat je ze hebt verslagen...
 • Het doden van Miasma-handen roept een Fantoom-Ganon op - Yep, je moet nog meer vechten nadat je de Miasma-handen hebt verslagen, en Fantoom-Ganon is geen doetje. Hij laat echter wel krachtige wapens vallen, dus als je dapper genoeg bent, is het misschien de moeite waard om tegen beide vijanden te vechten.
 • Zorg ervoor dat je Fantoom-Ganon doodt voordat je een verhaalgebied verlaat - We hebben dit op de harde manier ontdekt, maar als je een verhaalgebied verlaat nadat je Miasma-handen hebt verslagen, maar Fantoom-Ganon achterlaat, verdwijnt hij en moet je de handen opnieuw doden om Ganon op te roepen. Dit geldt misschien niet voor gewone Miasma-handen, maar voor de zekerheid raden we je aan ze allebei te doden voordat je een gebied verlaat als je geen grondstoffen wilt verspillen.
Link lays on the ground on fire after trying to fight the fearsome Gloom Hands enemies, and getting too close when firing a bomb.
En sta niet te dicht als je er bommen op schiet! | Image credit: Nintendo

Veel succes! Bezoek ook onze gids over het verslaan van Fantoom-Ganon voor nuttige tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties