Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe versla je Fantoom-Ganon in Zelda Tears of the Kingdom

Zo versla je de Zwaard-, Speer- en Knuppelvorm van Fantoom-Ganon.

Fantoom-Ganon verschijnt als je Miasma-handen verslaat in Zelda: Tears of the Kingdom en hij laat een aantal nuttige wapens en materialen vallen als je hem kunt verslaan.

Het zal niet elke keer hetzelfde zijn om het tegen Fantoom-Ganon op te nemen, want hij heeft drie mogelijke gedaantes die verschijnen als je Miasma-handen verslaat, elk met een ander type wapen.

Het is een lastige tegenstander als je niet voorbereid bent, dus we hebben hieronder uitgelegd hoe je Fantoom-Ganon verslaat in zijn zwaard-, speer- en knuppelvorm in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Voorbereiden om Fantoom-Ganon te verslaan in Tears of the Kingdom

Als je Miasma-handen verslaat, verschijnt er een Fantoom-Ganon. Het is een taaie tegenstander die Link vrijwel direct kan doden als je niet genoeg hartjes hebt.

Hartjes- en Pantser-vereisten

Tijdens onze confrontatie met hem, nam Fantoom-Ganon 4 en een kwart hartjes af per keer dat hij Link raakte, met een upgrade op elk stuk van onze Hyliaanse-pantserset. We raden het dus niet aan om het tegen Fantoom-Ganon op te nemen, tenzij je minstens vijf volle hartjes hebt. Zelfs dan wil je er waarschijnlijk een paar extra hebben, want de miasma die Ganon omringt kan tijdelijk hartjes aantasten, wat betekent dat je die hartjes niet kunt genezen, tot je de hartjes hebt hersteld.

Als je jouw pantser moet upgraden, bezoek dan een Grote Fee.

Om meer hartjes te krijgen, ga je naar een godinnenbeeld en ruil je vier Lichtbollen dat je krijgt door Tempels te voltooien. Je kunt ook Links energie inruilen voor meer hartjes bij het duivelsbeeld bij de noodopvang in het Uitkijkkamp.

Link interacting with a statue at Looking Landing, which lets the player exchange heart containers for more stamina.
Image credit: Nintendo

Word Miasma-bestendig

Het miasma rond Ganon is vervelend, maar als je kwaadwerende maaltijden meeneemt, kun je voorkomen dat je erdoor beschadigd raakt, wat betekent dat je dichter bij Ganon kunt komen tijdens het gevecht zonder schade op te lopen of hartjes te verliezen. De Duistere fragmenten die je krijgt na het verslaan van Miasma-handen en andere Fantoom-Ganons is het ingrediënt dat een maaltijd kwaadwerend maakt.

Je kan ook Zonnige maaltijden maken met Zonbloemen. Deze maaltijden herstellen met miasma aangetaste hartjes.

Als je Duivelsbeelden vindt op je reizen door Hyrule, kun je je Poe's ook inruilen voor stukken van de Duisternis-set, die de drager beter bestand maakt tegen miasma.

Een sterk wapen Hechten

Ons laatste advies voordat je het tegen Fantoom-Ganon opneemt, is om een wapen met minstens 30 aanvalskracht mee te nemen, bij voorkeur een speer zodat je wat afstand hebt van het miasma dat Ganon omringt. Het is nog steeds moeilijk om hem te verslaan met 30 aanvalskracht, maar alles daarboven maakt het gevecht veel beheersbaarder, want hoe langer het duurt, hoe waarschijnlijker het wordt dat Fantoom-Ganon je zal doden.

Enkele van de beste materialen voor het verhogen van de aanvalskracht van wapens door middel van Hechten zijn:

 • Zilveren-Lynel-sabelhoorn
 • Zilveren-Lynel-hamerhoorn
 • Diamant
 • Zwarte-Horriblin-hoorn

Afgezien van Zwarte-Horriblin-hoorn zijn deze materialen vrij moeilijk te krijgen, dus als je je items sorteert op Hecht-aanvalskracht en er dan eentje kiest die bovenaan staat, zou dat genoeg moeten zijn om te helpen in het gevecht, zolang je maar een fatsoenlijk basiswapen hebt om mee te beginnen, zoals het Meesterzwaard.

Hoe je Fantoom-Ganon verslaat in Tears of the Kingdom

Nu je helemaal bent voorbereid op het gevecht, is het tijd om het op te nemen tegen Fantoom-Ganon!

Hoe je alle vormen van Fantoom-Ganon verslaat

Zoals we hierboven al zeiden, zijn er drie vormen van Fantoom-Ganon, elk met een zwaard, speer of knuppel. De basisstrategie om Fantoom-Ganon in Tears of the Kingdom te verslaan is hetzelfde voor alle drie de varianten: spring achteruit wanneer Ganon aanvalt om een ‘spinaanval' te activeren.

Zorg ervoor dat je op Ganon richt met 'ZL' terwijl je op de springtoets drukt en naar achteren beweegt om consequent de spinaanval te kunnen doen.

Blijf tussen de spinaanvallen door dicht bij Fantoom-Ganon zodat hij geen sprint-aanval kan uitvoeren, want die is moeilijk te ontwijken of te blokkeren. Zorg er echter wel voor dat je niet te dichtbij bent, anders kan de miasma rond Ganon Link pijn doen en zijn hartjes tijdelijk aantasten. Daarom raden we aan om een speerwapen te gebruiken in het Fantoom-Ganon-gevecht, zodat je hem kunt raken tussen de spinaanvallen door zonder miasma-schade op te lopen.

Als je te ver naar achteren stapt en Ganon doet een sprintaanval, kun je het beste gewoon blokkeren met je schild in plaats van te proberen weg te springen, want het is moeilijk om de timing van de sprong goed te krijgen.

Fantoom-Ganons sprintaanval.

Als alternatief hebben we gezien dat andere spelers een zwaard meenamen en het gebruikten om met een oplaadaanval rond Phantom Ganon te draaien, waarbij ze grote stukken van zijn leven afsnoepten terwijl ze aanvallen ontweken, maar wij hebben deze techniek nog niet onder de knie gekregen. Toch is de optie er als je een uitdaging wilt! Vergeet niet om een pantser uit te rusten of een kwaadwerende maaltijd te eten als je van plan bent om dit te proberen.

De bovenstaande tips gelden voor alle Fantoom-Ganon-varianten, maar er zijn enkele verschillen in de beste strategie om Fantoom-Ganon in Tears of the Kingdom te verslaan, afhankelijk van het wapen dat hij heeft:

Hoe versla je Knuppel Fantoom-Ganon

De Knuppelvorm van Fantoom-Ganon heeft drie aanvallen:

 • Enkele slag
 • Spring en slaan
 • Schop

Hoewel de spring-aanval er intimiderend uitziet, is richten met 'ZL' en dan terugspringen nog steeds een geweldige manier om te voorkomen dat je schade oploopt en om een spinaanval te starten. Je kunt ook terugspringen van zijn enkele slag- en trapaanvallen om te proberen een spinaanval te krijgen.

Houd er wel rekening mee dat als je meer een defensieve vechter bent, je Fantoom-Ganons spring-aanval niet kunt blokkeren - je moet uit de weg springen om geen schade op te lopen.

Je krijgt Duistere fragmenten, een Demonenkoningboog en een Metalen miasmaknuppel als je Fantoom-Ganon in clubvorm te verslaan.

Hoe je zwaard Fantoom-Ganon verslaat

De zwaardvorm van Fantoom-Ganon heeft drie aanvallen:

 • Sprint
 • Enkele zwaardslag
 • Opgeladen zwaardslag

Ganon tilt zijn zwaard verticaal op als hij op het punt staat een enkele slag uit te voeren, of horizontaal voor een opgeladen aanval. Als hij zijn zwaard verticaal opheft, moet je je klaarmaken om opzij te ontwijken. Als hij zijn zwaard horizontaal optilt, moet je je klaarmaken om naar achter te springen. Als je dit op het juiste moment doet, activeer je een spinaanval.

Ganons enkele zwaardslag links en de opgeladen zwaardslag rechts.

We raden je aan om te blokkeren als hij je probeert aan te vallen met een sprintaanval.

Je krijgt Duister fragmenten, een Demonenkoningboog en een Miasmazwaard voor het verslaan van de zwaardvorm Fantoom-Ganon.

Hoe speer Fantoom-Ganon verslaan

De speervorm van Phantom Ganon heeft twee aanvallen:

 • Sprint
 • Enkele speeraanval

Spring opzij als Ganon voor een speeraanval kiest. Je kan ook proberen opzij te springen als hij zijn sprintaanval doet, maar het zal gemakkelijker zijn om de aanval gewoon te blokkeren.

Je krijgt Duister fragmenten, een Demonenkoningboog en een Miasmaspeer als je de Speervorm van Fantoom-Ganon verslaat.

Veel succes met het verslaan van Fantoom-Ganon in Tears of the Kingdom!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties