Skip to main content

Hoe versla je Colgera in Zelda Tears of the Kingdom

Strategie en tips om de Windtempel baas te verslaan

Je moet Colgera verslaan in Zelda: Tears of the Kingdom om de Windtempel te voltooien als onderdeel van de Hoofdmissie ‘Tulin uit het Rito-dorp’.

Als je alle puzzels van de Windtempel hebt opgelost, zal Colgera uit het luik in het midden van het schip komen, nadat je de groene cirkel ernaast hebt geactiveerd.

Zorg dat je genoeg pijlen hebt en een paar maaltijden om je hartjes op peil te houden voordat je die groene cirkel aanraakt als je het met succes wilt opnemen tegen de baas van de Windtempel. Voor meer tips hebben we hieronder uitgelegd hoe je Colgera in Tears of the Kingdom verslaat.

Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe versla je Colgera in Zelda Tears of the Kingdom

De eindbaas van de Windtempel in Zelda: Tears of the Kingdom is Colgera, een enorm vliegend monster dat ijspegels gooit en tornado's oproept doorheen drie fasen.

Hier lees je hoe je Colgera verslaat in alle drie de fasen van het gevecht:

Colgera baas van de Windtempel - Fase 1

Je doel in alle drie de fases van het Colgera gevecht is om de enorme omringende windstroom te gebruiken om Link's hoogte te controleren en dicht bij de zwakke punten van het ijs te komen. Die punten kan je vervolgens vernietigen door de tijd te vertragen met je boog en vervolgens zoveel mogelijk pijlen af te vuren.

Tijdens de eerste fase wordt Colgeras zwakke plek in het ijs pas blootgelegd als hij enorme ijspegels op Link begint af te vuren. Dus als de baas de ijspegels begint af te vuren, spring en glijd je naar de zwakke plek voordat deze weer wordt afgedekt.

Je kunt ook in het zwakke punt duiken om het te beschadigen tijdens de eerste fase, in plaats van pijlen te gebruiken, maar het is veiliger als je je boog trekt om de tijd te vertragen en het dan beschadigt met je pijlen.

Normale pijlen werkten prima voor ons, maar het is misschien sneller om eerst Bombloemen of andere krachtige voorwerpen aan je pijlen te bevestigen.

Als je de landing goed plant, kan je door de eerste zwakke plek van Colgera breken door erdoor te duiken.

Als de zwakke plek is vernietigd, verdwijnt Colgera door een portaal, wat het begin van de tweede fase aangeeft.

Colgera baas van de Windtempel - Fase 2

Colgera zal nu periodiek door een portaal verdwijnen en opnieuw tevoorschijn komen van de bodem van het arena.

Om de baas van de Windtempel in deze tweede fase schade toe te brengen, moet je onder Colgera zweven, ervoor zorgen dat je dicht bij de zwakke plek van het ijs bent, dan je boog trekken om de tijd te vertragen en pijlen op hem afvuren.

Je weet dat Colgera bijna schade heeft opgelopen wanneer het zwakke punt meer lijkt op een sneeuwvlok met een paarse kern.

Als je moeite hebt om goed te mikken, kan je voor het schieten materiaal zoals Keese-ogen aan je pijlen bevestigen, jouw pijlen zullen dan automatisch op de dichtstbijzijnde vijand schieten. Als je te ver weg bent van de zwakke plek, kan je ook materialen bevestigen die je pijlen verder laten reizen, zoals Keese-vleugels.

Als je bijna geen materiaal zoals Keese-ogen meer hebt, kun je ze beter bewaren voor de volgende fase, want dan is het nog moeilijker om te mikken.

Blijf Colgera op deze manier aanvallen totdat zijn levensbalk halfvol is, waarna de derde en laatste fase begint.

Colgera baas van de Windtempel - Fase 3

In deze laatste fase is je strategie precies hetzelfde als in de tweede fase: vlieg dicht bij de zwakke plekken en gebruik Link's pijl en boog om ze schade toe te brengen. Deze keer is het echter een stuk moeilijker, want Colgera zal nu meerdere tornado's oproepen om te proberen Link tegen te houden.

Het is moeilijk om ze te ontwijken, dus we raden aan om Tulins Windvlaag te gebruiken om snel weg te vliegen als je er eentje op Link af ziet komen.

We raden ook aan om tijdens deze fase, doelzoekende materialen zoals Keese-ogen aan de pijlen te hechten om ze naar de zwakke punten te leiden, omdat dit het moeilijkste deel van het gevecht is.

Vergeet niet dat je ook andere materialen aan pijlen kunt bevestigen, zoals Bombloemen, om de zwakke plekken van Colgera sneller te beschadigen.

Colgera is verslaan als je in deze laatste fase voor de derde keer de zwakke plekken in het ijs hebt vernietigd. Je krijgt een lange cutscene, een extra hartje en de Eed van Tulin als beloning voor het voltooien van de Windtempel.

Link receiving a Heart Container after completing the Wind Temple in Tears of the Kingdom.
Link receiving the Vow of Tulin after completing the Wind Temple in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je kunt de Eed van Tulin uitrusten in het menu 'Speciale voorwerpen’' om een avatar van Tulin op te roepen terwijl Link op avontuur is, zodat je zijn Windvlaag kunt gebruiken wanneer je maar wilt, behalve op plekken zoals Tempels.

Als je de Windtempel hebt voltooid, waarom neem je het dan niet op tegen de nabijgelegen Tempel van Mayaumekis?

Read this next