Skip to main content

Hoe teleporteer je in Zelda Tears of the Kingdom

Leer hoe je snel door Hyrule kunt reizen.

zelda totk official nintendo art eshop link
Image credit: Nintendo

Weten hoe je Teleporteert in Zelda: Tears of the Kingdom is belangrijk, vooral omdat Hyrule zo’n grote plek is om te verkennen. Natuurlijk kan je een paard temmen, maar als je snel van A naar B moet, is Teleporteren soms de enige manier.

Hyrule is een enorme plek om te verkennen en soms moet je snel terug om je wapens aan te vullen of om jezelf uit de problemen te halen als je wordt overrompeld door vijanden. Er zijn talloze redenen waarom Teleporteren handig is, maar je moet wel eerst weten hoe je het doet.

Wij laten je zien hoe je Teleporteert in Zelda: Tears of the Kingdom.

Als je meer wilt weten over het avontuur van Link, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe Teleporteer je in Zelda: Tears of the Kingdom

Om te Teleporteren in Zelda: Tears of the Kingdom, moet je specifieke plaatsen met Teleportatiepunten vinden, zoals Tempels, en ze activeren. Zodra deze punten zijn geactiveerd, kan Link er zo vaak hij wil naartoe Teleporteren.

Als je een Teleportatiepunt activeert, verschijnt het op je Kaart. Ga met je muis over het punt waar je naartoe wilt en selecteer 'Teleporteren' uit de opties die verschijnen om Link erheen te sturen.

zelda totk ishodag shrine map fast travel location

Je kunt je paard niet meenemen als je dit doet, dus laat ze misschien achter in een stal of op een veilige plek.

zelda totk marie's horse house and apple pile
Neigh, je kan niet mee.

In heel Hyrule zijn er verschillende plaatsen of gebouwen waar je naar op zoek kunt gaan die Teleportatiepunten hebben. Hieronder leggen we uit hoe je van elk van deze plekken snelle Teleportatiepunten kunt maken.

Tempels

zelda totk mogawak shrine

Tempels zijn te vinden in elke regio in Hyrule, waardoor ze perfecte plaatsen zijn om naartoe te Teleporteren.

Het enige wat je hoeft te doen om een Tempel te activeren als Teleportatiepunt, is naar de Tempel zelf lopen en er interactie mee hebben om hem te openen. Zodra je de deur van de Tempel hebt geopend, wordt er net buiten de Tempel een blauw Teleportatiepunt geactiveerd.

Teleportatiepunten van Tempels zien er zo uit op je kaart:

zelda totk ihen-a shrine map location

Uitkijktorens

zelda totk link looking at a skyview tower

Uitkijktorens zijn een andere plek waar je naartoe kunt Teleporteren, maar net als bij Tempels moet je ze eerst vinden en activeren.

Om dit te doen, ga je naar een Uitkijktoren die je hebt gevonden en ga je naar binnen. Ga vervolgens in interactie met het mechanisme binnenin om Link de lucht in te schieten. Als hij klaar is met het verkennen van het gebied en je terug glijdt naar de oppervlakte, wordt de Uitkijktoren ontgrendeld als een Teleportatiepunt.

Teleportatiepunten van Uitkijktorens zien er zo uit op je kaart:

zelda totk map view upland zorana skyview tower icon

Andere belangrijke plaatsen

Je kunt ook Teleportatiepunten activeren op belangrijke plaatsen in, rond, boven en onder Hyrule. Plaatsen die belangrijk zijn, zoals de Tempels van hoofdmissies, kunnen worden ontgrendeld als Teleportatiepunten als je ze ontdekt.

Toen we bijvoorbeeld de Watertempel ontdekten en interactie hadden met de Zonai poort in het midden van de Tempel, ontgrendelden we hier direct een Teleportatiepunt.

Het vrijspelen van Teleportatiepunten op dit soort plekken is iets wat we sterk aanraden, omdat het kan zijn dat je het gebied moet verlaten om kort daarna terug te keren. Het vrijspelen van het Teleportatiepunt op deze belangrijke plaatsen bespaart je een hoop tijd.

Zo ziet een Teleportatiepunt van een speciale Tempel er uit:

zelda totk water temple fast travel map icon

Lichtwortels - Het Nederrijk

zelda totk iayusus lightroot in the depths

Inmiddels weet je waarschijnlijk wel dat er een hele wereld onder Hyrule ligt, genaamd 'Het Nederrijk'. Net als in de wereld erboven valt er daar beneden veel te ontdekken en er zijn ook Teleportatiepunten!

De Teleportatiepunten in Het Nederrijk zijn de Lichtwortels. Dit zijn de boomachtige structuren die onder de grond te vinden zijn en die Link kan activeren om een bepaald gebied te verlichten. Zodra Link de Lichtwortel activeert, wordt er een Teleportatiepunt geactiveerd en lijkt de ondergrondse wereld net dat beetje lichter.

Teleportatiepunten van de Lichtwortels zien er zo uit op jouw kaart:

zelda totk iayusus lightroot fast travel map icon

Dat was het voor nu! Je kan nu Teleporteren tijdens jouw avonturen door Hyrule in Zelda: Tears of the Kingdom.

Read this next