Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe start je de hoofdmissie 'Sidon van het Zora-paleis' in Zelda Tears of the Kingdom

Tijd om een standbeeld schoon te maken!

Het starten van de hoofdmissie Sidon van het Zora-paleis in Zelda: Tears of the Kingdom brengt je naar de uiterste rand van de kaart en er zijn een paar dingen die we aanraden voordat je aan deze missie begint.

Voordat je aan deze hoofdmissie begint, raden we je aan wat tijd door te brengen in lichttempels en Lichtbollen te verzamelen om je uithoudingsvermogen en hartjes te upgraden.

Maak je voorlopig geen zorgen over wapens, want je zult er onderweg veel oppikken. Dus, zonder verder oponthoud, laten we je zien hoe je de hoofdmissie 'Sidon van het Zora-paleis' start in Zelda: Tears of the Kingdom.

Op deze pagina:

Als je meer hulpt nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Tears of the Kingdom walkthrough.

'Sidon van het Zora-paleis' startlocatie

Om de hoofdmissie ‘Sidon van het Zora-paleis' te starten, moet je naar het regionaal fenomeen gaan dat het verst naar het oosten op je kaart ligt. We hebben de locatie hieronder gemarkeerd:

zelda totk lanayru regional phenomena map location

Je moet eerst de missie voltooien waarbij je met Kapitein Hoz spreekt, en je moet met Purah in het Uitkijkkamp gesproken hebben om de regionale fenomenen op je kaart te laten verschijnen voordat je op pad gaat.

We raden je ook sterk aan om eerst Links Zweefzeil te krijgen voor je aan deze missie begint, je zal namelijk veel tijd besteden in de lucht.

Als je klaar bent, ga je naar de locatie van het regionaal fenomeen en bevind je je in het Zora-paleis! Je vindt de Tempel van Mogawak onder het paleis, vergeet deze niet te bezoeken om een teleportatiepunt te activeren. Dit komt zeker nog van pas!

zelda totk mogawak shrine

Eenmaal aangekomen bij het Zora-paleis, ga je over de hoofdbrug en je zou drie Zora moeten zien die een gesprek voeren bij een standbeeld bedekt met slijk. Dit standbeeld moet je schoonmaken.

Zo voltooi je ‘Een standbeeld onder het slijk’

Om de missie ‘Een standbeeld onder het slijk’ te voltooien, moet je het standbeeld schoonmaken met water.

Rondom het gebied Lanayru, vind je veel Watervruchten, je bent er waarschijnlijk tegengekomen op weg naar het Zora-paleis. We vonden er bijvoorbeeld bij de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte. Je kan er ook kopen in de winkel rechts van het standbeeld in het Zora-paleis. Watervruchten bevat een grote hoeveelheid water en ze exploderen als je ermee gooit of ze afschiet met een pijl.

zelda totk zoras domain sludge statue

Je kan het slijk dus wegspoelen door een Watervrucht naar het standbeeld te gooien.

Zodra het slijk van het standbeeld is verwijderd, kan je met de Groene Zora in het trio van Zora's bij het standbeeld spreken. Ze zal je vertellen waar je Prins Sidon kan vinden.

zelda totk yona

Waar vind je prins Sidon in Zelda Tears of the Kingdom

Je vindt prins Sidon in het Mipha-park op de Ploymus-berg.

zelda totk prince sidon mipha court map location

Het kan een beetje een uitdaging zijn om er te komen, maar de route die wij namen was relatief pijnloos. We begonnen bij de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte en volgden de route die op de kaart hieronder staat aangegeven:

zelda totk ihen-a shrine map route to location

Als je dezelfde route neemt, zie je fakkels langs het pad als je dichter bij Mipha-park komt.

Wanneer je in het Mipha-park bent, vind je Sidon in het midden van de fontein. Ga met hem praten om te weten te komen wat je nu moet doen.

zelda totk prince sidon in mipha court with link

Terwijl je in het Mipha-park bent, raden we je ten zeerste aan om de Tempel van Ihen-a te bezoeken. Je kunt de tempel vinden aan de rechterkant van waar je Sidon vindt. Dit zal een teleportatiepunt activeren dat je constant zal gebruiken tijdens deze missie.

Dit is nog maar het begin van je avontuur met prins Sidon, er staan je nog meer avonturen te wachten!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties