Skip to main content

Hoe Pokémon GO downloaden en installeren op Android en iPhone

Op Android-smartphones en iPhones.

Update: Pokémon GO is nu ook officieel te downloaden op de App Store voor iPhone en de Play Store op Android-smartphones!

Lees ook zeker onze Pokémon Go tips om een echte Pokémon meester te worden!

Wil je echt de beste zijn van allemaal en ben je bereid daar alles voor te doen? Lees dan ons artikel over Pokémon GO cheats.


Origineel bericht: De augmented reality-game Pokémon GO is al een tijdje beschikbaar in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Door het enorme succes van de app zijn de servers echter overbelast, waardoor de Europese release van de game voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Maar niet getreurd, beste aspirant-trainer, want er zijn manieren om de game alsnog op je Android-smartphone of iPhone te installeren. Wij vertellen je precies hoe.

Eerst en vooral willen we erop wijzen dat je volgende stappen op eigen risico volgt.

Volgens geruchten riskeert iedereen die de Pokémon GO installeert in een land waar het nog niet officieel uit is een ban. Dat houdt in dat je smartphone op de zwarte lijst van Niantic Inc. komt, waardoor je toestel niet meer in staat is om Pokémon GO af te spelen. Denk dus goed na of je dat risico wel wilt nemen. Een gewaarschuwd trainer is er immers twee waard!

Android-smartphones

Pokémon GO op een Android-toestel installeren is vrij eenvoudig. Eerst moet je in de beveiligingsinstellingen van je smartphone de optie 'Onbekende bronnen' aanzetten. Daarna heb je het APK-bestand van de game nodig. Het Pokémon GO APK-bestand kun je hier met je smartphone downloaden.

Eens de download van het APK-bestand klaar is, klik je op 'Installeren'. Als je toestel je vraagt of je een bestand van een onbekende bron wilt uitvoeren, klik je op 'Ja'. De game wordt dan zoals een normale app geïnstalleerd. Ziezo, je bent klaar om op Pokémon-jacht te gaan!

iPhones

Aangezien een iPhone je niet toelaat om onbekende bestanden te installeren, moet je Pokémon wel via de App Store downloaden. Maar hoe doe je dat als de game nog niet uit is in Europa? Wel, je hebt toegang nodig tot de App Store van een land waar de app wel al beschikbaar is.

Je maakt dus een Amerikaanse of Australische iOS-account aan. Daarmee log je in op de respectievelijke App Store. Je zult Pokémon GO dan zien staan in de lijst met games. Gewoon downloaden en installeren, en je bent klaar. Hopelijk heb je je trainer-schoenen al gepoetst!

Tip: een powerbank is geen overbodige luxe voor lange speelsessies. Daarmee kan je meerdere keren je smartphone opladen zonder terug naar huis te keren.

Read this next