Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe overleven in DayZ?

We verzamelen de beste survivaltips!

DayZ is een van de meest wrede survivalgames die je kunt vinden. Niet alleen zombies zitten je op de hielen, maar ook bandieten maken je het leven zuur. Met deze tips blijf je hopelijk net iets langer in leven!

Als je bloedt maar geen verband bij je draagt, doe dan je shirt uit en klik er op met je rechtermuisknop. Nu kun je er een stuk afscheuren om het bloeden te stoppen. Let wel: dit werkt niet als je kleding vochtig is.

Gebruik Tab om je inventaris te openen

Je start met een batterij en een zaklamp. Sleep de batterij op de zaklamp om hem van energie te voorzien. Sleep dan de zaklamp naar je hand om 'm te gebruiken. Druk op spatie om voor je uit te schijnen, houd er dan wel rekening mee dat je langzamer loopt.

Als je geen servers kunt vinden, druk dan op de 'internet' tab - mogelijk staat het menu namelijk op LAN.

Zet bij de grafische opties de kwaliteit van de wolken op 'very high' zodat je beter kunt zien in het donker.

Hetzelfde geldt wanneer je de gamma en de helderheid (brightness) hoger zet, maar dit wordt veelal gezien als cheaten.

Hier vind je de nieuwe kaart van Chernarus: klik!

Gebruik de nummer-toetsen om tussen je wapens te wisselen.

Druk op spatie om je wapen omhoog en omlaag te doen. Als je geen wapen hebt, haal je je vuisten tevoorschijn om mee te slaan.

Als je rent en je pakt een ander wapen terwijl je 'm omhoog houdt, dan ga je langzamer. Houd je je wapen omlaag, dan ga je niet langzamer.

Houd de rechtermuisknop ingedrukt om in te zoomen.

Houd Alt ingedrukt tijdens het rennen zodat je om je heen kan kijken zonder rond te draaien.

Wees extra aandachtig bij het zoeken naar spulletjes, want niet alles is even duidelijk zichtbaar.

Blijf bij de kust vandaan, tenzij je snel dood wilt. Ga zo snel mogelijk landinwaarts.

Last van een lage framerate? Ga in Mijn Documenten naar de map DayZ en open DayZ.cfg in Kladblok. Zet dan GPU_MaxFramesAhead en GPU_DetectedFramesAhead naar = 1.

Houd een extra paar schoenen bij je, voor het geval je huidige nat worden of kapot gaan. Als je niet meer kunt rennen, overleef je niet lang.

Als iemand je onder schot houdt, dan kun je vaak zien of het geweer geladen is. Voorbeelden: Geladen en niet geladen.

Nog steeds last van je framerate? Zet dan 'Ambient Occlusion' voor een 200 procent boost.

Als je langs een huis komt waarvan de deuren openstaan, dan is de kans groot dat er al iemand is geweest. Om optimaal spulletjes te verzamelen, kies je het beste voor huizen met dichte deuren.

Als je een wapen draagt, doodt dan geen spelers die niets bij zich dragen. Tenzij ze je proberen te slaan. Dan verdienen ze het.

Gebruik de third-person camera om gemakkelijker om hoekjes te kijken. Dit is niet mogelijk op servers waarbij de first-person camera vast staat.

Blijf zoveel mogelijk weg van open velden. Je bent dan van veraf te zien, zowel door zombies als andere spelers... met sluipschuttersgeweren. Houd je beschut door in de buurt te blijven van bossen.

Als een zombie met zijn gezicht omlaag valt, dan leeft hij nog. Als hij landt met zijn hoofd omhoog, dan is hij echt dood.

Je kan de draw distance (hoever objecten te zien zijn) aanpassen, ook al is er geen optie voor in het hoofdmenu. Ga daarvoor naar Mijn Documenten en de map DayZ Other Profiles, dan naar je gebruikersnaam en het bestand 'gebruikersnaam.'DayZProfile. Open deze in kladblok, en verander dan het nummer achter viewDistance=nummer naar de afstand die je wilt.

Hoe vind je het beste zo veel mogelijk uitrusting en andere spulletjes? Door deze video te volgen, bijvoorbeeld. Dit werkt het beste op een verse server, als alles er nog ligt.

In groene huisjes ligt nooit iets.

Je rent sneller met je vuisten in de lucht.

De Z-knop is normaal gesproken gebonden aan 'Prone.' Zet deze op 'Go Prone' om jezelf sneller op de grond te laten vallen in hachelijke situaties.

Onze eigen video-editor trok Chernarus in en toont je verschillende survivaltips. Hoe stop je een bloedende wond als je geen verband bij je hebt? Hoe zoek je het beste cover? Waarom is het verschil tussen 'prone' en 'go prone' van levensbelang? En hoe kijk je achter je terwijl je wegrent van zombies zonder tegen een boom aan te rennen? Bekijk het nog eens na in onderstaande video.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

DayZ

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
Over de auteur

Eurogamer-Team

Contributor

Reacties