Skip to main content

Hoe krijg je het gouden paard in Zelda Tears of the Kingdom

Tijd om Zelda's gouden paard te redden!

Het gouden paard van prinses Zelda in Zelda: Tears of the Kingdom is geschrokken, waardoor het is weggelopen van de mensen die voor het paard zorgden. Ze zijn doodongerust! Gelukkig is Link er om te helpen het vermiste paard op te sporen en veilig thuis te brengen.

Het redden van dit paard is echter niet zo eenvoudig als het klinkt en vereist dat je de zijmissie ‘Zoektocht naar de ware prinses’ start.

We laten je zien hoe je de missie ‘Zoektocht naar de ware prinses’ start en waar je het gouden paard vindt in Tears of the Kingdom.

On this page:

Als je meer wilt leren over Link zijn avonturen door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe je de zijmissie ‘Zoektocht naar de ware prinses’ start

Om de zijmissie ‘Zoektocht naar de ware prinses’ te starten, moet je naar het Klaverblad gaan in het noorden van het Tabantha-grensgebied. De exacte coördinaten zijn (-3252, 1773, 0118).

zelda totk lucky clover gazette map location

Als je dat nog niet hebt gedaan, raden we je ten zeerste aan om de Tempel van Oromuwak ten oosten van het Klaverblad te voltooien zodat je ernaar kunt teleporteren.

We raden je ook aan om Links energie te upgraden door Lichtbollen aan een goddinnenbeeld te schenken. Je verzamelt Lichtbollen door Tempels te voltooien..

Als je bij het Klaverblad bent aangekomen, ga dan naar binnen en spreek met de hoofdredactrice, Traysi. Ze zal je aannemen als deel van het Klaverblad en de zijmissie 'Zoektocht naar de ware prinses Zelda' zal beginnen.

zelda totk lucky clover gazette link and traysi

Waar je het gouden paard van prinses Zelda vindt

Als de missie ‘Zoektocht naar de ware prinses’ bent gestart, moet je naar het noordwesten van Centraal-Hyrule gaan om de Sneeuwvlaktestal te vinden. De stal bevindt zich ten oosten van het Hebra-gebergte, ten noordoosten van het Tabantha-gebergte en het Rito-dorp. De precieze coordinaten van de Sneeuwvlaktestal zijn: (-1639, 2564, 0233).

Je vindt de exacte locatie van de Sneeuwvlaktestal op de kaart hieronder:

zelda totk snowfield stable map location

Wanneer je bij de stal bent aangekomen, kijk je rechts van de stal. Je ziet een paar paarden die vrolijk hooi aan het eten zijn en Penn staat voor hen met Harlow te praten. Loop naar Penn en ga met ze in interactie om het gesprek te volgen.

zelda totk link penn harlow snowfield stable

Je zult ontdekken dat Zelda's gouden paard is geschrokken en naar het noorden is gerend. Voordat je die kant op gaat, raden we je aan een paar koudebestendige maaltijden en energieherstellende maaltijden en drankjes in te slaan bij de kookpot in de stal.

Je vindt Zelda’s gouden paard in het midden van het noorden van de Tabantha-vlakte. Dit is ten noorden van de Sneeuwvlaktestal en ten oosten van de Pikida-steengroeve Uitkijktoren.

zelda totk golden horse map location

Wees voorzichtig als je deze kant opgaat, want er vliegt een Ijs-Gleeok door de lucht. Gelukkig kun je gemakkelijk om dit monster heen sluipen en het gevecht helemaal vermijden.

Als je eenmaal in de buurt van het gebied op je kaart bent, zou je het paard in de verte moeten zien verschijnen. Toen wij het vonden, hing het samen met een paar andere paarden rond een paar ruïnes, maar omdat het goudkleurig is, valt het gelukkig goed op in de besneeuwde omgeving.

zelda totk golden horse through scope view

Zoals je zou doen als je een normaal paard probeert te temmen, sluip je achter Zelda’s paard zonder ontdekt te worden (stilte drankjes zijn nuttig hier). Bestijg dan het paard en probeer het te kalmeren. Dit is het moeilijkste gedeelte, want het vergt ontzettend veel energie.

Wij hadden iets meer dan een anderhalve cirkel en we moesten het twee keer volledig opvullen met maaltijden en drankjes, terwijl we probeerden het gouden paard te temmen. Uiteindelijk zal het je lukken om ze te temmen en hoef je ze alleen nog maar terug te rijden naar de Sneeuwvlaktestal. Terwijl je op het paard zit, spreek je nog een keer met Harlow en Penn om deze missie af te ronden.

Zelda Tears of the Kingdom, Link is on the golden horse and talking to Penn and Harlow at Snowfield Stables.

Als belonging krijg je een Koninklijk hoofdstel en een Koninklijk zadel, maar nog belangrijker, je krijgt het gouden paard! Je mag Zelda’s paard houden, vergeet het dus niet te registreren bij de Sneeuwvlaktestal.

zelda totk link riding zelda's golden horse

Je bent nu een paard rijker! We hopen dat je geniet van de rest van jouw avontuur in Zelda: Tears of the Kingdom. Als je nog meer speciale paarden wil vinden, bezoek dan onze gidsen over waar je het wit reuzenpaard of Ganons reuzenpaard vindt.

Read this next