Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe krijg je de Zora-pantserset in Zelda Tears of the Kingdom

Waar je het Zora-pantser kunt vinden om Link sneller te laten zwemmen.

Link wearing the Zora Armor in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. He appears to be smiling and waving.
Image credit: Nintendo

De Zora-pantserset in Zelda: Tears of the Kingdom is een zeer nuttige set voor elke keer dat je met Link wilt gaan zwemmen.

Het biedt misschien niet de beste verdediging in Zelda: Tears of Kingdom, maar het verhoogt Links zwemsnelheid en met de helm kan hij ook een speciale draaiaanval uitvoeren terwijl hij in het water is.

In deze gids leggen we uit waar je alle drie de delen van de Zora-set kunt krijgen: het Zora-pantser, de Zora-helm en de Zora-scheenplaten.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Zora-set uitgelegd

De Zora-set bestaat uit drie delen, elk deel verhoogt Links verdedigingswaarde en zwemsnelheid.

  • Zora-pantser: Basisverdediging van drie en verhoogde zwemsnelheid
  • Zora-helm: Basisverdediging van drie en verhoogde zwemsnelheid
  • Zora-scheenplaten: Basisverdediging van drie en verhoogde zwemsnelheid

Door de hele set uit te rusten, krijgt Link ook een verhoogd zwemuithoudingsvermogen.

Je kan de pantserset upgraden bij een Feeënbron. Volledig geüpgraded heeft elk stuk van de Zora-set een verdediging van 20, maar je betaald er je blauw aan. In totaal heb je negen Lizalfos-hoorns, negen Hartenzalmen, negen Blauwe-Lizalfos-staarten, 15 Hyrule-baarzen, 15 Lizalfos-klauwen, 15 Blauwe-Lizalfos-hoorns, 15 Zwarte-Lizalfos-hoorns, 15 Blauwe-Lizalfos-staarten, 60 Opalen en 2.280 Rupees nodig.

Hoe je het Zora-panter krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

Het Zora-pantser (d.w.z. het borststuk voor deze pantserset) is het eerste dat je wilt bemachtigen in Zelda: Tears of the Kingdom. Met dit pantser kan Link snel watervallen opzwemmen, waardoor het van onschatbare waarde is om het Zora-paleis verder te verkennen. Je kunt het ook gemakkelijk vinden zonder de hoofdmissie in dit gebied te voltooien.

Als eerste moet je de hoofdmissie ‘Sidon van het Zora-paleis’ gestart zijn. Praat met Yona in de ziekenzaal, die zich een niveau hoger en terug bevindt van het standbeeld dat onthuld wordt in de eerste cutscène van deze hoofdmissie.

Yona zal je het harnas aanbieden, maar zal je vertellen dat ze een eeuwenoude arowana nodig heeft om de reparaties waar ze aan werkt af te maken.

Link talking to Yona as he treads water in a pool at the Zora's Domain location.
Image credit: Nintendo

Ze zal je verwijzen naar de smid Dento, die misschien weet waar je een eeuwenoude arowana kunt vinden. Je vindt hem ten oosten van de winkel en hij zal je de weg wijzen naar de top van de Ploymus-berg. Er zijn andere plaatsen waar je een eeuwenoude arowana kan vinden, maar je zult deze berg moeten beklimmen voor de Sidon van het Zora-paleis hoofdmissie, dus je kunt net zo goed nu al beginnen.

Een gemakkelijke manier om de naar de top van Ploymus-berg te geraken is door van de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte te vertrekken en in de richting van de grote waterval te glijden met jouw zweefzeil. Ga vanaf daar verder de heuvel op tot je het Mipha-park bereikt, waar je Sidon vindt als je op dat punt in de hoofdmissie bent.

Link gliding through the air and approaching a giant, wide waterfall in Hyrule.
Image credit: Nintendo

Loop verder langs Sidon de trap op om bij een standbeeld van Mipha te komen. Hier zouden twee eeuwenoude arowana’s in de poel moeten liggen.

Link standing at an ornate, watery structure where a statue of Mipha can be seen.
Image credit: Nintendo

Als alternatief kan je ook naar het Hemeleiland der Wederopstanding terugkeren. Teleporteer naar de Tempel van Nachoyah, gebruik Plafondduiken, en spring dan naar het eiland in het oosten, waar de grot uitkomt. Er zijn eeuwenoude arowana's in het meer hier, evenals een kist met een grote zonaniumenergiebol.

Hier zie je waar dat is op de kaart. De coördinaten zijn 0513, -1614, 1790.

Map showing the location of ancient arowana in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Zodra je een eeuwenoude arowana hebt, keer je terug naar Yona in het Zora-paleis om het Zora-pantser te krijgen. Als je het draagt, kun je met gemak watervallen beklimmen. Het verhoogt ook je zwemsnelheid, zoals alle stukken in deze pantserset.

Hoe je de Zora-helm krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

Technisch gezien kun je de Zora-helm op elk moment krijgen, maar de eigenlijke missie die ermee te maken heeft, ‘De eeuwigdurende preek’, zal pas beschikbaar zijn nadat je de hoofdmissie ‘Sidon van het Zora-paleis’ hebt voltooid.

Als je het op de traditionele manier wilt doen, spreek dan na het voltooien van die hoofdmissie met de Zora's Khira en Chroma links van de troonzaal. Ze zullen je vertellen dat het de bedoeling was dat ze Link de Zora-helm zouden geven, maar dat ze niet weten waar hij is.

Link talking to Khira about the Zora Helm in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De tip die de Zora's Khira en Chroma je geven, leiden naar het Dansende schubbeneiland, een visvormig eiland dat je al hebt bezocht tijdens de Sidon-hoofdmissie.

Als je die hoofdmissie nog niet hebt voltooid, zoek dan naar een visvormig hemeleiland in de buurt van het Zora-paleis op jouw kaart. Je hebt wel het Zora-pantser al nodig om toegang te krijgen tot dit eiland - kijk hierboven voor instructies over hoe je die kunt vinden.

Je kunt het eiland bereiken vanaf het Mipha-park via de waterval die van het hemeleiland naar het oosten valt.

Link approaching the Floating Scales Island in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Eenmaal aan land ren je naar de staart van het visvormige eiland en draai je je om zodat je naar de kop kijkt. Kijk aan de rechterkant naar beneden en je ziet een opening in de zijkant van het viseiland. Glijd er naartoe met behulp van Links zweefzeil.

Link standing on the Floating Scales Island as he makes his way towards the Zora Helm location.
Image credit: Nintendo

De kist die je hier vindt, bevat de Zora-helm. Deze heeft drie pantserpunten, maar verhoogt ook Links zwemsnelheid en stelt hem in staat om draaiaanvallen uit te voeren in het water.

Link discovering the Zora Helm in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Hoe je de Zora-scheenplaten krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

Om de Zora-scheenplaten te krijgen moet je eerst de hoofdmissie ‘Sidon van het Zora-paleis’ voltooien.

Na de cutscène met Sidon aan het einde van deze missie, ga je de troonzaal uit en terug naar het hoofdgebied van het Zora-paleis om Yona te vinden. Als je met haar praat start de missie ‘Een teken van vriendschap’, en ze zal je vertellen dat ze je de Zora-scheenplaten wil geven, maar dat ze ze niet kan vinden.

Link talking to Yona about finding the Zora Greaves.
Image credit: Nintendo

Ze zal zeggen dat ze ergens in de oude Zora-watercentrale zijn. Gelukkig heb je, in tegenstelling tot Yona, deze gids om je precies te vertellen waar!

Ga naar de watercentrale, die je hebt bezocht tijdens de Sidon-hoofdmissie. Ze bevinden zich in het Oostelijk stuwmeer, in die gigantische draaikolk in het midden.

Zodra je de oude Zora-watercentrale bereikt, zoek je een groot gat waar je in kunt vallen.

Link exploring the Ancient Zora Waterworks in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

In de volgende kamer vind je een Steen-Talus die je kunt bevechten of ontwijken. Als je ervoor kiest om te vechten, richt dan op de lichtgevende rotsen op zijn rug om schade toe te brengen. Als je hem liever ontwijkt, blijf dan dicht bij de muur, dan wordt hij niet wakker.

Nadat hij is verslagen of je hem hebt ontweken, ga je door de grote waterval aan de achterwand van deze kamer. Je zou achter het water een lantaarn moeten kunnen zien. In deze kamer vind je de kist met de Zora-scheenplaten.

Link fighting a Stone Talus enemy at the Ancient Zora Waterworks.
Image credit: Nintendo

De Zora-scheenplaten verhogen Links verdedigingswaarde met 3 punten en verhogen Links zwemsnelheid.

Als je deze eenmaal hebt, gefeliciteerd! Je hebt alle drie de delen van het Zora-pantser verzameld. Als je wilt weten hoe je dit pantser kunt upgraden bezoek dan onze gids over het upgraden van pantsers en onze Feeënbronnengids.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties