Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe krijg je de tempelsensor, het heldenspoor en het reismedaillon in Zelda Tears of the Kingdom

Upgrade de Purah-tablet om nieuwe functies vrij te spelen, waaronder de encyclopedie-sensor!

Link speaking to Robbie about the Purah Pad in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De tempelsensor, het reismedaillon and het heldenspoor zijn functies die je kan toevoegen aan jouw Purah-tablet in Zelda: Tears of the Kingdom.

In Tears of the Kingdom, krijg je al snel een Purah-tablet. Het is een multifunctioneel hulpmiddel waar je onmiddellijk veel aan hebt, maar om hem optimaal te kunnen gebruiken, moet je hem upgraden.

Als je eenmaal de tempelsensor hebt, kan je deze upgraden om de encyclopedie-sensor te krijgen. Het reismedaillon kan je ook upgraden.

Hieronder lees je hoe je de tempelsensor, het reismedaillon and het heldenspoor krijgt in Zelda: Tears of the Kingdom, samen met hoe je ze kunt upgraden en de encyclopedie-sensor kunt krijgen.

Op deze pagina:

Als je meer wil leren over Link's avontuur door hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe start je de zijmissie 'het onderzoeksinstituut in Hateno'?

Je kunt pas upgrades aan de Purah-tablet toevoegen als je wat verder bent geraakt in het hoofdverhaal van Zelda: Tears of the Kingdom.

Link speaking to Robbie about the laboratory in Hateno Village.
Image credit: Nintendo

Je moet eerst de hoofdmissie 'De tempel van het nederrijk' voltooien, waarbij je naar de diepten onder Hyrule afdaalt voor Josha en een nieuwe vaardigheid ontgrendelt.

Als je deze missie uit de weg hebt geruimd, spreek dan met Robbie in het Uitkijkkamp. Hij staat buiten de werkruimte te kijken naar zijn nieuwe luchtballon. Als je met hem spreekt voor je de missie 'de tempel van het nederrijk' hebt voltooid, zal hij het Hateno-instituut vernoemen, maar hij zal er pas naartoe gaan als je de hoofdmissie hebt voltooid.

Robbie talking about the laboratory in Hateno Village.
Image credit: Nintendo

Je vindt Hateno in Oost-Necluda, in het zuid-oosten. Ga de heuvel op naar het oosten om het instituut te vinden. De coördinaten van het Hateno-instituut zijn (3776, -2126, 0260).

Hoe krijg je de tempelsensor?

Zodra je met Robbie praat in het Hateno-instituut, ontvang je de tempelsensor in Zelda: Tears of the Kingdom.

Link receives the Shrine Sensor for his Purah Pad in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Robbie wilt eens uitproberen hoe het werkt en dat kan een beetje fijngevoelig zijn. Loop weg van Robbie, met de deur naar het instituut aan je rechterkant en een nis met planken erin aan je linkerkant. Loop langzaam, niet rennen. Als je het goed doet, zal Robbie blij zijn dat de sensor afgaat. (Als je te snel beweegt, gaat deze niet af).

Robbie zal je dan naar buiten sturen om het lichttempel te zoeken. Ga de helling af naar waar een aantal bomen bij elkaar staan en vind de met puin bedekte grotingang aan de achterkant. De coördinaten zijn (3755, -2076, 0212).

Link crouching in a grassy area near a cave entrance that has been covered in debris.
Image credit: Nintendo

Vernietig de brokstukken met een bompijl of een hamerwapen. In de grot vind je links een Bubbul-kikker en rechts de Tempel van Mayahisik.

In de Tempel van Mayahisik moet je, in tegenstelling tot de meeste Tempels in tears of the Kingdom, geen puzzels oplossen of vechten. Je vindt er gewoon een kist die een Grote toverstaf bevat. Als je klaar bent, kan je Plafondduiken om terug te keren naar Robbie en met hem te praten om de missie te voltooien.

Link receiving the Magic Scepter after opening a treasure chest at Mayahisik Shrine.
Image credit: Nintendo

Nadat je de missie van de tempelsensor hebt voltooid, kan je de andere upgrades in willekeurige volgorde toevoegen.

Robbie zal ze je nu aanbieden:

  • Reismedaillon - Hiermee kun je overal ter wereld Teleportatie-punten opzetten.
  • Heldenspoor- Laat zien waar je hebt gereisd op de kaart.
  • Encyclopedie-sensor - Hiermee kun je uit jouw encyclopedie kiezen wat je wilt zoeken.

Hoe krijg je de encyclopedie-sensor?

Als je met Robbie over de encyclopedie-sensor praat, begint de missie 'De encyclopedie-sensor'. Om de encyclopedie-sensor te krijgen, moet je vijf monsters geregistreerd hebben in je encyclopedie.

Om een monster te registreren, neem je er een foto van. Vergeet niet dat je kunt inzoomen, zo kan je buiten gevaar blijven terwijl je de encyclopedie invult.

Link using the Purah Pad's camera to register a monster in the Hyrule compendium.
Image credit: Nintendo

Alle monsters in Hyrule komen in aanmerking voor deze upgrade, dus het zal niet lang duren. Je kunt je voortgang controleren in de encyclopedie in het hoofdmenu.

Als je bij Robbie terugkomt met vijf geregistreerde monsters, geeft hij je de encyclopedie-sensor waarmee je kunt zoeken naar alles wat je in de encyclopedie hebt geregistreerd. De sensor piept als je in de juiste richting loopt, net als bij lichttempels.

Link unlocking Sensor + for the Purah Pad in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Robbie vertelt je ook over zijn encyclopedie-database waarmee je alles kunt vinden wat aan het encyclopedie kan worden toegevoegd zonder dat je het eerst hoeft te vinden en te registreren. Je vindt het op zijn tafel.

Robbie talking about his compendium database in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Hoe krijg je het reismedaillon?

Als je klaar bent om de zoektocht naar het reismedaillon te beginnen, praat dan met Robbie. Dit zal de missie 'het reismedaillon' starten in Zelda: Tears of the Kingdom.

Robbie zal je vertellen dat je helemaal naar het noordoosten van de kaart moet gaan, waar het Akkala-instituut te vinden is. hij zal een teleportatie-punt opzetten bij het Hateno-instituut zodat je snel terug kunt, maar je zult zelf de weg erheen moeten vinden.

Map showing the location of the Akkala Ancient Tech Lab in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Het Akkala-instituut zal gemarkeerd worden op je kaart als deel van de missie, maar de coördinaten zijn (4510, 3152, 0247).

Link approaching the Akkala Ancient Tech Lab.
Image credit: Nintendo

Wanneer je het lab bereikt en de deur opent, moet je onmiddellijk twee leden van de Yiga-bende bevechten. Ze zijn best sterk, dus dit kan een plek zijn om later in het spel naar terug te keren.

Als je klaar bent om te vechten, moet je weten dat het grotere lid van de Yiga-bende een projectielwindaanval heeft, evenals een andere aanval die je over de grond achtervolgt, stoom spuwt en uiteindelijk omhoog schiet als een scherpe rots. Gebruik je Zweefzeil om weg te komen van deze tweede aanval. De andere is een meer traditionele Yiga die je misschien bent tegengekomen vermomd als reiziger op de weg.

Zodra je de twee Yiga hebt verslagen, ga je naar binnen. Daar vind je Konba, een modeontwerpster die ontvoerd is. Praat met hen om het Yiga-harnas te krijgen. Dit biedt slechts een enkel punt van bescherming, maar het geeft je een stilte boost.

Link talking to Konba at the Akkala Ancient Tech Lab.
Image credit: Nintendo

Op het bureau hier ligt een briefje van de Yiga, dat waarschuwt om geen rondslingerende bananen op te rapen - het zijn valstrikken. Open de kist rechts van het dagboek om het reismedaillon prototype te krijgen. Het is tijd om terug te gaan naar Robbie. Vergeet niet dat er nu een Teleportatie-punt is bij het Hateno-instituut.

Als je met Robbie spreekt wordt de reismedaillon-functie ontgrendeld. Robbie zal je ook laten weten dat hij het kan upgraden zodat je twee en daarna drie snelle reispunten kunt plaatsen.

Link unlocking the Travel Medallion feature in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je hebt 10 geregistreerde locaties nodig op je kaart om deze te upgraden zodat je twee Teleportatie-punten kunt plaatsen en 15 als je er drie wilt kunnen plaatsen. Als je al 15 geregistreerde punten hebt wanneer je met Robbie spreekt, krijg je beide upgrades in één keer.

Hoe krijg je het heldenspoor?

Als je met Robbie spreekt over het heldenspoor, begint de missie 'Het heldenspoor'. Maak je geen zorgen, deze is een stuk eenvoudiger dan de reismedaillon missie.

Om het heldenspoor te installeren, wil Robbie gewoon de gegevens van 15 lichttempels hebben.

Link unlocking the Hero's Path Mode for the Purah Pad in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Met het heldenspoor kun je je reis tot nu toe bekijken op de kaart van Hyrule. Druk op X om te activeren en nogmaals om te beginnen. Je kunt de snelheid veranderen met L en R en voor- en achteruit scrollen in je avontuur met de pijltjestoetsen links en rechts.

Dat zijn alle beschikbare upgrades voor de Purah-tablet! Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Tears of the Kingdom walkthrough.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties