Skip to main content

Hoe krijg je de Klim-pantserset in Zelda Tears of the Kingdom

De Klimhandschoen, Klimbandana en Klimschoenen.

Link standing on a rock as he wears the Climbing Gear Set in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Klimmen is een belangrijk deel van Zelda: Tears of the Kingdom. De Klim-pantserset helpt je enorm helpt bij het beklimmen van de bergtoppen van Hyrule, doordat Link sneller kan klimmen en de kans kleiner is dat je uithoudingsvermogen opraakt voordat je de top bereikt.

Dus als je wilt weten hoe je sneller kunt klimmen in Tears of the Kingdom, lees dan deze walkthrough voor het vinden van alle drie de onderdelen van de Klim-pantserset: De Klimhandschoen, Klimbandana en Klimschoenen.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Klimhandschoen locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Klimhandschoen kan je vinden in de Grot van de noordelijke Hyrule-vlakte (-1187, 0641, 0072), ten noordwesten van het Uitkijkkamp en ten zuidoosten van de Nieuwe Salari-stal. Neem de westelijke uitgang in het Uitkijkkamp en blijf het pad naar het noorden volgen. Je weet dat de grot dichtbij is zodra je de Carok-brug oversteekt. Vanaf daar ga je van de weg af die nog steeds naar het noorden gaat en kom je aan bij de grot van de noordelijke Hyrule-vlakte.

Link approaching the North Hyrule Plain Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo
Map showing the location of the North Hyrule Plain Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je krijgt de locatie van de Klimhandschoen samen met dat van het Barbarenharnas, van Meeshy, een NPC die je kan vinden dicht bij de Uitkijktoren van de Sahasra-weide.

Het verkennen van deze grot is verre van moeilijk. Omdat het vrij eenvoudig is om de juiste richting te vinden en de vijanden van laag niveau zijn, is deze grot ideaal voor als je nog niet zoveel hartjes hebt.

Helemaal aan het begin vind je twee Like Likes, eentje op de muur aan de linkerkant en een tweede die aan de rand van het grotere deel van de grot hangt. Probeer ze allebei te doden door hun aanvallen uit te lokken en hun zwakke punten te raken. Schiet op de rode bol, - zodra die zichtbaar is - daardoor verdoof je ze. Als ze verdoofd zijn, kan je op de rode bol slaan tot de Like Like verslaan is.

Link coming across two Like Likes enemies at the North Hyrule Plain Cave in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Zodra het gebied vrij is, ga je onder de plek waar de hangende Like was en gebruik je Plafondduiken om op het bovenste niveau te komen. Ga verder door het pad aan de linkerkant te nemen.

Link using the Ascend ability to get to a higher level in the North Hyrule Plain Cave in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Uiteindelijk kom je uit bij een brug bij een paar kleine watervallen waar een Horriblin op het plafond zit. Niets om je zorgen over te maken, want deze is ook vrij zwak. Vanaf deze brug kun je de eerste waterval zien.

Link approaching a waterfall at the North Hyrule Plain Cave, with an arrow pointing at the direction players need to head to progress.
Image credit: Nintendo
Link approaching a chest with Climbing Gear in the North Hyrule Plain Cave.
Image credit: Nintendo

Je moet achter deze waterval zien te komen, maar in plaats van te proberen erheen te zwemmen, moet je het pad aan de rechterkant nemen en daarvan in de waterval springen. Daar vind je de kist met de Klimhandschoen.

Klimbandana locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je kan de Klimbandana vinden in de Ploymus-berg grot(3367, 0539,0272), tussen het Zora-paleis - in het westen - en de Lulu-vijver- in het oosten. Naarmate je verder komt in het hoofdverhaal en de regio van het Zora-paleis bereikt, moet je naar het oosten en in de buurt van de Lulu-vijver komen.

Link approaching the entrance to the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo
Map showing the location of the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo

De ingang van de grot ziet eruit als een scheur in de wand van de berg en het is vlak bij de waterval.

De Ploymus-berg grot is geen ingewikkelde grot om te verkennen, maar het kan een beetje uitdagend - en behoorlijk vervelend - zijn omdat alle muren nat zijn. Het pad is vrij rechtlijnig, maar om het pantser te krijgen moet je het geduld hebben om naar de kist te klimmen.

Om het proces wat gemakkelijker te maken, raden we je aan om een antislip drankje te maken. Dit drankje helpt je minder uit te glijden bij het beklimmen van natte oppervlakken. Hoewel je nog steeds af en toe zult uitglijden, maakt dit drankje het klimmen in ieder geval een stuk minder stressvol. Je moet minstens één Kleefkikker of Kleefhagedis samen met monstermaterialen koken om het drankje te maken. Het aantal ingrediënten verhoogt de duur van het effect.

Als je de Kikker-pantserset al hebt, komt deze goed van pas in deze grot.

Link creating a Sticky Elixir while exploring the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo

Er is geen ‘juist’ pad, maar hierna raden we je een pad aan dat gemakkelijk te volgen is.

Begin bij de rots aan de rechterkant vanwaar je een goede positie hebt om naar een rots aan de linkerkant te springen en naar een andere, iets hogere rots te klimmen. Boven deze laatste rots is er nog een. Klim op de muur en klim erop om hogerop te komen.

Link approaching some large rocks he can climb in the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo
Link standing on a tall rock, with numbers and an arrow showing our recommended route to travel through the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo

Spring en zweef naar de volgende rots (1) en dan naar twee grote rotsen (2) die met elkaar verbonden zijn. Ga nu naar de rechterkant en gebruik de muur om naar de volgende rots boven je te klimmen.

Link standing on a rock, with an arrow pointing in the direction players need to head in the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo
Link standing on a rock in the Ploymous Mountain Cave with an arrow pointing at another rock players need to glide towards.
Image credit: Nintendo

Van daaruit spring en zweef je naar een rots aan de linkerkant. Nu hoef je alleen nog maar rechtdoor te zweven om het laatste gedeelte te bereiken.

Link standing in the Ploymous Mountain Cave, with an arrow pointing in the direction players need to head to find the Climber’s Bandana.
Image credit: Nintendo
Link approaching the location of the Climber’s Bandana in the Ploymous Mountain Cave.
Image credit: Nintendo

Beklim dit laatste gedeelte en eenmaal boven kun je naar rechts gaan om de kist met de Klimbandana te vinden.

Klimschoenen locatie in Zelda Tears of the Kingdom

Je kan de Klimschoenen vinden in de grot van de Zorana-hoogvlakte (2860, 0349, 0227), een grot in de hoger gelegen gebieden van de Zorana-hoogvlakte, ten zuidwesten van het Zora-paleis. De ingang van de grot ligt vlakbij een meertje en de rand van de berg.

Link approaching the entrance to the Upland Zorana Byroad cave in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo
Map showing the location of the Upland Zorana Byroad cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De gemakkelijkste manier om naar de grot van de Zorana-hoogvlakte te gaan, is door ernaar toe te zweven via de Uitkijktoren van de Zorana-hoogvlakte.

In het eerste deel van de grot vind je een kleine vijver en twee paden. Eén aan de linkerkant waar je een Steen-Like kunt zien - die waarschijnlijk stenen op je zal beginnen te schieten! - en een ander pad aan de rechterkant, dat beter zichtbaar wordt als je er in de buurt komt. Negeer het linker pad en ga voor het rechter pad! Wees wel voorzichtig, want ook op dit pad staat een Steen-Like op je te wachten.

Link exploring the Upland Zorana Byroad cave with an arrow pointing in the direction that players need to head.
Image credit: Nintendo
Link approaching a rock entranceway which has roots growing over it that block his way.
Image credit: Nintendo

Je kan de Steen-Like gemakkelijk negeren door gewoon het pad te volgen dat naar beneden loopt. Uiteindelijk vind je wortels die je de weg blokkeren. Maak ze kapot om toegang te krijgen tot het laatste deel van de grot.

Link exploring the last section of the Upland Zorana Byroad cave with an arrow pointing at where players need to go.
Image credit: Nintendo
Link using his Ultrahand ability to open a gate in the Upland Zorana Byroad cave.
Image credit: Nintendo

In dit laatste gebied zijn ruïnes bedekt met water. Gebruik de gebroken muren en pilaren om de plek te doorkruisen tot je aan de kant komt waar je een metalen poort vindt. Open de poort met Ultrahand om het water te laten zakken.

Link exploring the Upland Zorana Byroad cave as he gets closer to finding the Climbing Boots.
Image credit: Nintendo
Link approaching the location of the Climbing Boots in the Upland Zorana Byroad cave.
Image credit: Nintendo

Nu heb je toegang tot de structuur aan de rechterkant van de poort, waar een opening is. Ga er doorheen om een kamer te vinden waar je de Klimschoenen krijgt.

Veel klimplezier! Als je wilt weten hoe je dit pantser kunt upgraden bezoek dan onze gids over het upgraden van pantsers en onze Feeënbronnengids.

Read this next