Skip to main content

Hoe krijg je de Afgedragen toga in Zelda Tears of the Kingdom

Waar vind je deze nieuwe outfit voor Link?

De Afgedragen toga in Zelda: Tears of the Kingdom is een van de eerste pantsers die Link kan krijgen tijdens het verkennen van het Hemeleiland der Wederopstanding.

Het is zeker niet het beste pantser in het spel, maar in het begin van het spel kan het je helpen om langer te overleven. Het is ook een behoorlijk iconische look voor Link uit de trailers, dus misschien wil je de look wel namaken terwijl je de open wereld van Hyrule verkent.

Om Link te helpen zich netjes aan te kleden terwijl hij het Hemeldeiland verkent, leggen we jou uit waar je de Afgedragen toga vindt.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Afgedragen toga locatie in Zelda Tears of the Kingdom

We hebben hieronder meer informatie over hoe je de toga vindt, maar voor degenen die de algemene locatie willen weten: je kan de Afgedragen toga vinden in de Meergrot. De grot bevindt zich aan de zuidwestelijke kant van het Hemeleiland der Wederopstanding. Ga naar de noordelijke ingang om de kist met de toga te vinden.

Hier zie je de locatie van de Meergrot op de kaart van Hyrule:

Image showing a map of where the Ponside Cave is located in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Ga naar de noordelijke ingang om de kist met de toga te vinden. | Image credit: Nintendo

Als je moeite hebt om de grot te bereiken of de toga niet kunt vinden, hebben we hieronder in detail het pad uitgestippeld.

Hoe krijg je de Afgedragen toga in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn veel andere routes die je kunt nemen om bij de Meergrot te komen, waar de Afgedeagen toga verstopt is, maar wij kwamen er gemakkelijk genoeg door te beginnen bij de Tempel van In-Isa aan de westkant van het Hemeleiland, vlak na je de Kracht van het Hechten krijgt.

De Tempel van In-Isa locatie.

Ga vanaf de Tempel van In-Isa oostwaarts naar het Zonai kamp met de kookpot. Onderweg zul je waarschijnlijk wat Chuchu's tegenkomen die vechten met Zonoïdesoldaten. Als je meer Chuchu of Zonai-materialen wilt, kun je deze vijanden aanvallen, maar het is niet noodzakelijk.

Link looking down from a rock on one of the sky islands in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image showing Link crouching in long grass as he heads to the location to get the Archaic Tunic in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als je de vijanden hebt gedood of voorbij bent gerend, ga je naar de grote grot net voorbij de Zonoïdesoldaat met een stuk hout als wapen.

Image taken from The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom with an arrow pointing at the Pondside Cave, which is where players will find the Archaic Tunic.
Image credit: Nintendo

Deze grot is de Meergrot en bevat de Afgedragen toga, maar je moet het einde van de grot bereiken om de kist te vinden. Onderweg kom je een Bubbulkikker en Keese tegen, dus we raden je aan om je boog uit te rusten als je ze van een afstand wilt aanvallen.

Image showing Link approaching an enemy at the Pondside Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als je de Bubbul-kikker tegenkomt, schiet dan op hem om een Bubbul-kikkerkristal te krijgen. Je kan ook een wapen gebruiken om de gebarsten rotsen aan de oostkant kapot te slaan, achter die rotsen kan je een Robijn krijgen. Als je de rotsen niet kan vernietigen met een gewoon zwaard, kan je een steen aan jouw stok of zwaard hechten om een hamer-wapen te creëren.

Image taken from The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom showing Link exploring the Pondside Cave with a weapon in hand.
Image taken from The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom showing the in-game description of the Ruby resource.
Image credit: Nintendo

Je vindt de Afgedragen toga via de noordelijke uitgang in de grot met de Bubbel-kikker.

Image showing Link exploring the Pondside Cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image showing Link exploring the Pondside Cave as the player gets closer to finding the Archaic Tunic in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als je naar de Meergrot reist vanaf de oostkant van het Hemeleiland, hou dan Rauru in de gaten die bij het meer ligt te chillen. De noordelijke ingang van de grot ligt naast dit meer.

Image showing Link approaching the location of the Archaic Tunic in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als je de Afgedragen toga uitrust, ziet Link er eindelijk net zo uit als in de trailer!

Image showing an in-game menu with a player about to equip the Archaic Tunic in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Nu je de Afgedragen toga hebt, kan je de andere Tempels op het Hemeleiland bezoeken, zoals de Tempel van Ukouh, of de Tempel van Gutanbac. Veel plezier tijdens het verkennen van het Hemeleiland der Wederopstanding!

Read this next