Skip to main content

Hoe je kunt schildsurfen in Zelda Tears of the Kingdom

Link kan nog steeds schildsurfen, en nu maakt Hechten het nog beter!

Link is niet vergeten hoe hij moet schildsurfen na de Ontwrichting in Zelda: Tears of the Kingdom - hij kan nog steeds op topsnelheid van heuvels af glijden als je weet hoe je het goed moet doen.

Maar het mechanisme wordt niet goed uitgelegd in het spel zelf, dus in deze gids lees je alles wat je moet weten over schildsurfen!

Je leert wat de knoppen zijn voor schildsurfen, welke schade het toebrengt aan de duurzaamheid van je schilden en hoe je Hechten kunt gebruiken om schildsurfen nog beter te maken.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe kan je schildsurfen in Zelda Tears of the Kingdom

Om te schildsurfen in Zelda: Tears of the Kingdom moet je eerst een helling vinden en zorgen dat je een plat schild vast hebt. Houd het vast met ZL, druk op X om te springen, en druk dan snel op A om te beginnen met surfen.

Schildsurfen TOTK controls
Je vindt de uitleg opnieuw als je het hoofdmenu opent met +, naar 'systeem' gaat en dan 'speciale acties' selecteert.

Als je niet op een helling staat, springt Link meteen van het schild af, maar dit is een goede manier om de combo te oefenen.

Als je op een helling staat, begint Link naar beneden te surfen. Je kunt zijn beweging besturen met de joysticks. Rem af door de linker joystick naar achteren te trekken. Als de helling ondiep genoeg is, kan Link er zo vanaf springen. Als dat niet het geval is, moet je op B drukken als je wilt stoppen met surfen.

Link shield surfs in Zelda: Tears of the Kingdom with a warning about shield durability

Houd er rekening mee dat schildsurfen weliswaar een geweldige manier is om je snel te verplaatsen als het terrein goed is (en het is leuk!), maar dat het wel duurzaamheidsschade aan je schilden toebrengt. Als het schild breekt terwijl je aan het schildsurfen bent, zal Link vallen en schade oplopen.

Hoe gebruik je Hechten om nog beter te schildsurfen

In tegenstelling tot in Breath of the Wild hoeft Link voor zijn surfavonturen niet meer alleen zijn schild te gebruiken. Dankzij Ultrahand kan hij zijn schilden veranderen in skateboards, go karts en eigenlijk elk ander chaotisch apparaat dat je maar kunt bedenken.

Om iets aan een schild te hechten, gebruik je het L menu, kies Hechten en selecteer LR als je dicht genoeg bij het object bent waaraan je jouw schild wil hechten.

Link fusing a minecart to his shield in Zelda: Tears of the Kingdom

Het gebruik van Hechten kan praktisch zijn. Je kunt er bijvoorbeeld makkelijker mee balanceren - als je iets wijds aan een schild vastmaakt, kan Link rails of andere dunne hellingen gebruiken met minder risico om te vallen.

Houd er rekening mee dat schilden nog steeds aan duurzaamheid inboeten als ze gesmolten zijn en als ze breken, valt het apparaat uit elkaar.

Link falls while shield surfing in Zelda: Tears of the Kingdom

Dat is alles! Veel plezier met schildsurfen in Zelda: Tears of the Kingdom.

Read this next