Skip to main content

Hoe je het Meesterzwaard krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

De beste manier om het legendarische Meesterzwaard te vinden.

The Master Sword stuck in the Light Dragon with shining light basking it in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Het legendarische Meesterzwaard keert terug in Tears of the Kingdom, en hoewel Link aan het begin van het spel het aangetast Meesterzwaard verliest, kun je het al heel vroeg in al zijn glorie terugkrijgen als je weet waar je moet zoeken.

We hebben de locatie van het Meesterzwaard hieronder beschreven, maar wees gewaarschuwd: het is een bewegende locatie, dus het kan heel moeilijk zijn om hem te vinden, tenzij je geluk hebt.

Er zijn drie manieren om het te vinden, dus we leggen niet alleen uit hoe je het Meesterzwaard kunt krijgen, maar ook wat de beste manier is om het te pakken te krijgen en leggen alles uit wat we weten over hoe het legendarische wapen werkt in TOTK en waarom het zo nuttig is.

Op deze pagina:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe je het Meesterzwaard krijgt in Zelda Tears of the Kingdom

Het Meesterzwaard zit vast in het hoofd van de Lichtdraak. Draken blijven echter nooit op één plek en de Lichtdraak in het bijzonder heeft een enorm gebied waar hij rondcirkelt in vergelijking met anderen van zijn soort, dus je kunt nooit zeker weten waar het Meesterzwaard op een bepaald moment is tenzij je een andere manier hebt om het te volgen - meer daarover hieronder.

Link standing on top of the Light Dragon as it flies through the skies in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je vindt de lichtdraak in de buurt van het Hemeleiland der Wederopstanding, in de 4 hoeken van Hyrule, en vlakbij het centrum van de Akkala-, Necluda-, Gerudo-, en Hebra-regio’s.

Als je op zoek gaat naar de Lichtdraak, kijk dan uit naar een gele en blauwe gloed die uit de drakenkop komt. Dit is namelijk het Meesterzwaard en de kleur kan je helpen bepalen of het de juiste draak is. Als je dichtbij genoeg bent, is een betere manier om te weten of het de Lichtdraak is om er een foto van te maken met de camera. De naam van de draak verschijnt dan boven het wezen. Als je de camera nog niet hebt, moet je eerst de missie ‘Nederrijkbewoners op de foto! voltooien.

Link using a glider to get near to the Light Dragon as it flies above Hyrule.
Link using his camera's zoom function to search for the Light Dragon as it flies through the skies above Hyrule.
Image credit: Nintendo

Als je zeker weet dat je de Lichtdraak hebt gevonden, raden we je aan Link vanaf de dichtstbijzijnde Uitkijktoren te lanceren om de lichtdraak te bereiken. De vaardigheid die je in de Windtempel hebt gekregen, is handig om Link sneller te laten zweven als je moeite hebt om de draak te bereiken. Als er geen geschikte Uitkijktoren in de buurt is, kijk dan uit naar vallende rotsen waarop je Terugspoelen kunt gebruiken om in de lucht te komen.

Hoewel je het Meesterzwaard op de Lichtdraak kunt gaan zoeken zodra je de locatie weet, moet je er rekening mee houden dat je ook twee volle energiecirkels nodig hebt om het Meesterzwaard van het hoofd van de Lichtdraak te pakken. Alles wat jouw energie tijdelijk verhoogt, telt niet mee, dus dit betekent dat je een aantal tempels moet bezoeken om Lichtbollen te verzamelen.

Link trying to grab and pull the Master Sword which is stuck in the head of the Light Dragon, as the creature flies through the skies.
Image credit: Nintendo

Je kunt ook naar de noodopvang in het Uitkijkkamp gaan en met het demonenbeeld communiceren om Links hartjes te ruilen voor meer energie. Je krijgt 100 Rupees voor het inruilen van een hartje en het kost 120 Rupees om dat hartje om te zetten in een deel van een energie, dus het kost eigenlijk maar 20 Rupees per keer.

Link interacting with a statue at Looking Landing, which lets the player exchange heart containers for more stamina.
Image credit: Nintendo

Hoe je de lichtdraak vindt in Zelda Tears of the Kingdom

Er zijn een paar manieren om de lichtdraak in Tears of the Kingdom te vinden, maar sommige zijn makkelijker dan andere. Welke methode je ook kiest, onthoud dat je twee volle energiecirkels nodig hebt om het Meesterzwaard uit de lichtdraak te trekken als je hem vindt.

Optie 1: ‘Waar is het Meesterzwaard’-hoofdmissie

De beste manier om de lichtdraak in Tears of the Kingdom te vinden is door dehoofdmissie ‘Waar is het Meesterzwaard’ te starten, omdat dit de locatie van de lichtdraak op je kaart aanduidt.

Om de hoofdmissie ‘Waar is het Meesterzwaard’ te starten, moet je eerst een weg vinden naar het Hyrule-woud. We hebben een volledige gids over hoe je door het Hyrule-woud komt, maar in het algemeen moet je de schacht onder het Hyrule-woud verkennen, en dan Plafondduiken gebruiken als je het midden van het gebied bereikt, wat leidt naar de Deku boom waar het Meesterzwaard was in Breath of the Wild.

Link running around a darkly lit area near a large stone structure in Tears of the Kingdom.
Link standing in a darkly lit wooded area in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Bij de Deku-boom krijg je te maken met Miasma-handen en een Fantoom-Ganon, dus zorg ervoor dat je bombloemen, maaltijden met miasmaherstellende effecten en een paar sterke wapens bij je hebt. Het is ook belangrijk om Fantoom-Ganon meteen na het verslaan van de Miasma-handen te doden, want de handen komen terug als je het gebied tijdens het Ganon-gevecht verlaat.

Zodra je de Deku-boom hebt schoongemaakt, wordt de locatie van de lichtdraak op je kaart gezet, zodat je hem altijd gemakkelijk kunt vinden.

Optie 2: ‘De drakentranen’-hoofdmissie

Een minder gevechtsintensieve manier om de lichtdraak te bereiken is door de hoofdmissie ‘De drakentranen te voltooien. Als je deze lange zoektocht voltooit, verschijnt de lichtdraak boven je als je de laatste drakentraan hebt gevonden. Het zal echter maar voor een tijdje verschijnen, dus zorg ervoor dat je al twee energiecirkels hebt.

Om toegang te krijgen tot de Dragon's Tears quest, moet je eerst de Impa en de Geoglief hoofdmissie voltooien. Maar omdat deze route veel tijd in beslag kan nemen, raden we je toch aan om je te richten op de ‘Waar is het Meesterzwaard’-hoofdmissie als je het Meesterzwaard vroeg wilt hebben.

Optie 3: Houd de wacht vanaf de Hemeleilanden

De laatste manier om de Light Dragon op te sporen is er een die je al vroeg in het spel kunt doen. Als je de hemeleilanden hebt bereikt, kun je de draak in de gaten houden als hij naar beneden vliegt en met de juiste timing kun je op zijn rug springen. Onthoud wel dat je, hoewel je dit al vroeg in het spel kunt doen, nog steeds twee energiecirkels nodig hebt.

Het Meesterzwaard uitgelegd in Zelda Tears of the Kingdom

Als je het Meesterzwaard eindelijk te pakken hebt gekregen, moet je op een aantal dingen letten.

Link holding the Master Sword away from his body. The weapon glows brightly as light basks the character and the sword.
Image credit: Nintendo
  • Het Meesterzwaard is het enige wapen in Tears of the Kingdom dat niet breekt. Het maakt niet uit hoe vaak het wordt gebruikt, je zult er nooit duurzaamheidsproblemen mee hebben.
  • De energie van het zwaard raakt wel op, dus je kunt er niet tijdens elk gevecht op vertrouwen. Ongeveer tien minuten nadat de energie op is, laadt het zwaard weer volledig op, dus zelfs met zijn beperkte energie moet je niet bang zijn om het regelmatig te gebruiken.
  • Met de introductie van de Kracht om te Hechten in TOTK, kun je ook materialen aan het Meesterzwaard bevestigen om het sterker te maken.
  • Link performing an attack with the Master Sword which has been fused with another object to create a unique, makeshift weapon.
    Image credit: Nintendo
  • Het Meesterzwaard zal alleen een basis aanvalswaarde hebben nadat je er een materiaal aan hebt gehecht. Dit getal weerspiegelt het specifieke materiaal dat je hebt gekozen om eraan te hechten. Dit betekent dat hoe beter het Hecht-materiaal is, hoe sterker het Meesterzwaard zal zijn. Een van de beste materialen die je met Hechten kunt gebruiken is natuurlijk een Diamant, maar het is de moeite waard om met verschillende materialen te experimenteren om te zien wat voor jou werkt.

Veel plezier met het Meesterzwaard in Tears of the Kingdom!

Read this next