Skip to main content

Hoe geraak je in het Rito-dorp in Zelda Tears of the Kingdom

Een gemakkelijke manier om de Rito-brug over te steken

Link standing next to some cute, bird-like characters at the Rito Village location in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je moet naar het Rito-dorp in Zelda Tears of the Kingdom als deel van de Hoofdmissie Regionale Fenomenen als onderdeel van Link's zoektocht naar Zelda.

Je loopt echter tegen een probleem aan als je de kapotte brug tegenkomt op weg naar het gebied, dus we hebben hieronder uitgelegd hoe je de brug naar Rito Village oversteekt.

We hebben hieronder ook uitgelegd, hoe je Link kan beschermen tegen de kou in de Hebra- en Tabantha-regio's op weg naar en voorbij de brug.

Op deze pagina:

Als je meer wil leren over Link’s avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe kom je in het Rito-dorp in Zelda Tears of the Kingdom

Om naar het Rito-dorp te gaan moet je Link uitrusten met koudebestendige kledij, want anders loopt hij schade op door ‘Ondraaglijke kou’ terwijl hij het besneeuwde terrein verkent.

Je kan ook maaltijden bereiden die Link’s weerstand tegen de kou vergroten, door pikante ingrediënten te gebruiken, zoals Pepers. Maar maaltijden maken Link slechts voor een korte periode koudebestendig, op lange termijn schaf je dus best koudebestendige kledij aan, want je zult veel tijd zult doorbrengen in koud weer rond de Hebra- en Tabantha regio's.

A menu screen in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom showing a player equipping cold resistance armour.
Image credit: Nintendo

Gelukkig zijn de Afgedragen warme laarzen die je krijgt van de Tempel van Gutanbac op het Hemeleiland der Wederopstanding genoeg om veilig naar Rito-dorp te komen. Voor de rest van de missie in het Rito-dorp raden we je echter aan om ook de Rito-veren of het Rito-hemd te kopen in de kledingwinkel als je in het Rito-dorp aankomt.

Hier zie je hoeveel de Rito-Pantser stukken kosten:

  • Rito-veren - 650 Rupees
  • Rito-hemd- 500 Rupees
  • Rito-broek - 1,000 Rupees
An in-game description of the Snowquill Headdress in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. The accessory offers players cold resistance.
An in-game description of the Snowquill Tunic in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. The armour offers players cold resistance.
Image credit: Nintendo
An in-game description of the Snowquill Trousers in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. The clothing offers players cold resistance.
Image credit: Nintendo

Je hebt nog een koudebestendig Pantser nodig omdat de temperatuur nog verder zal dalen terwijl je de oppervlakte en het luchtruim verkent tijdens de Hoofdmissie. Je kunt maaltijden koken om dit te doen, maar het is veel handiger om gewoon een koudebestendig Pantser uit te rusten.

De handigste manier om in het Rito-dorp te geraken na het uitrusten van de Afgedragen warme laarzen - of het eten van een koudebestendige maaltijd - is door snel naar de Tempel van Makurukis bij de Tabantha-stal in het Hyrule-gebergte te reizen.

Map showing the location of the Makurukis Shrine, which is near the location of the Rito Village.
Image credit: Nintendo

Steek vanaf hier de nabijgelegen brug over en volg de weg tussen de Piper-berg, de Nero-berg en over de Kolami-brug. Je passeert de Tempel van Oromuwak en je vindt de omgebouwde stal Het Klaverblad op het einde van de weg.

Link's reis is echter nog niet voorbij, want om van de het Klaverblad naar het Rito-dorp te komen, moet je een manier vinden om over de kapotte brug te komen.

Hoe steek je de Rito-touwbrug over in Zelda Tears of the Kingdom

Het Rito-dorp ligt aan de overkant van de brug bij het Klaverblad, maar die is kapot, dus je moet een andere manier vinden om over te steken.

Link standing near a broken bridge which leads to the Rito Village.
Image credit: Nintendo

Je kunt er misschien overheen glijden met jouw Zweefzeil en de klif over de kloof beklimmen als je de kikkerpantserstukken hebt die Traysi in de het Klaverblad heeft beloond, maar de makkelijkste manier om de brug naar het Rito-dorp over te steken is door een Hyrule-dennenappel in het vuur bij de brug te gooien.

Menu screen in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom showing the Hylian Pine Cone item.
Link gliding over a fire to head towards the Rito Village in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Dit creëert een windvlaag die je vervolgens kunt gebruiken om met je Zweefzeil omhoog en naar de overkant te zweven.

Je kan Hyrule-dennenappels vinden in de buurt van het Klaverblad.

Link hunting for Hylian Pine Cones, which players need to collect to head to the Rito Village.
Image credit: Nintendo

Als je eenmaal aan de andere kant bent, blijf je gewoon het pad volgen om uiteindelijk in het Rito-dorp uit te komen - vergeet niet om hier Rito-pantser te kopen voordat je verder gaat als je meer koudebestendigheid nodig hebt!

Nu je in het Rito-dorp bent aangekomen, kan je de Hoofdmissie Tulin uit het Rito-dorp starten.

Read this next