Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Hoe bereik je het Korok-woud in Zelda Tears of the Kingdom

Het Hyrule-woud is bedekt door paarse mist!

Link standing in the Lost Woods in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Het Hyrule-woud in Zelda: Tears of the Kingdom spuwt Link terug uit als hij te ver de onheilspellende paarse mist ingaat die het bos omringt.

Het heeft geen zin om te proberen op de traditionele manier in het Hyrule-woud te komen, want voor zover wij weten is er geen pad dat je veilig toegang geeft. We hebben zelfs geprobeerd om van bovenaf met het zweefzeil in het woud te landen.

Dit is een belangrijk gebied om in te komen als je het Meesterzwaard wilt, maar gelukkig is er een snelle en gemakkelijke manier om de vervelende paarse mist te omzeilen. We hebben hieronder uitgelegd hoe je door het Hyrule-woud komt.

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Hoe geraak je door het Hyrule-woud in Zelda Tears of the Kingdom

Omdat Link op mysterieuze wijze uit het bos wordt geschopt als hij te ver in de paarse mist komt, moet je een andere manier vinden om de mist te vermijden om het Korok-woud te bereiken.

Om door het Hyrule-woud in Zelda Tears of the Kingdom te komen, moet je de schacht onder het Hyrule-woud verkennen en je een weg banen naar de Korok-ondergroei onder het midden van het Korok-woud en vervolgens Plafondduiken gebruiken om naar boven te komen.

Om je naar deze exacte locatie te helpen, raden we je aan een marker te plaatsen in het midden van het Korok-woud, vlakbij de coördinaten 0487, 2131, 0144 (waar het Meesterzwaard zich bevond in Breath of the Wild). Spring vervolgens naar beneden in de schacht van het Minish-woud vlakbij de Woudstal en de Tempel van Ekochiu. Het is ook vlakbij een Grote Fee too.

Link standing at the Minshi Woods Chasm in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Map showing the location Tears of the Kingdom players need to visit to get to the Lost Woods.
Image credit: Nintendo

Gebruik je zweefzeil als je bijna onderaan de schacht bent, zodat Link niet te pletter valt. Loop dan naar de marker die je in het midden van het Korok-woud hebt geplaatst om naar de Korok-ondergroei eronder te gaan en stop onderweg bij alle lichtwortel-locaties om de duisternis te verdrijven. Je kan onderweg Glimbloemzaadjes gebruiken om je pad te verlichten zodat je ziet waar je loopt.

Hoewel het niet verplicht is, raden we je ook aan om de blauwe Poe’s op te pikken in het Nederrijk, zodat je ze kunt inruilen bij duivelsbeelden voor nuttige beloningen zoals een deel van de Duisternis-pantserset of Bombloemenn.

Link collecting Poes in the Minshi Woods Chasm in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Als je dichter bij de marker komt die je bij Korok-ondergroei hebt geplaatst, moet je in de verte twee Lichtwortels zien. We raden je aan eerst naar de Eknupup-wortel aan de rechterkant te gaan om gemakkelijker bij de Rikonasum-wortel aan de linkerkant te komen, waar de Korok-ondergroei is.

Map showing the location of the Eknupup Lightroot in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Ga naar het westen vanaf de Eknupup-wortel om de Korok-ondergroei te bereiken. | Image credit: Nintendo

Kijk onderweg uit voor Miasma-handen! Je kan veel materiaal verspillen terwijl je de Miasma-handen probeert te verslaan, dus je kunt best zo snel mogelijk naar de Eknupup-wortel rennen in plaats van tegen ze te vechten.

Na het activeren van de Rikonasum-wortel in het Korok-woud, ga je naar de trappen die leiden naar een stenen platform met een plafond erboven in de buurt. Gebruik Plafondduiken onder dit stenen plafond (0426, 2102,-0589) en je komt uit in het Korok-woud, waar je eindelijk een weg vindt door het Hyrule-woud in Tears of the Kingdom.

Link standing at the Rikonasum Lightroot in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Link standing underneath a large stone platform which leads towards the Korok Forest.
Image credit: Nintendo

Zodra je in het Korok-woud aankomt, activeer je best de Tempel van Musanokir activeren, zelfs als je die nu niet wilt voltooien, zodat je het als teleportatiepunt kunt gebruiken.

Link approaching the Musanokir Shrine in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Je zult merken dat alle Koroks hier griezelig stil zijn als je met ze probeert te praten. Dat komt omdat de Deku boom ziek is. Om hem te genezen en het Hyrule-woud terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat, moet je de schacht in de Deku-boom afdalen en Miasma-handen en een Fantoom-Ganon verslaan.

Hierna krijg je een missie die naar het Meesterzwaard leidt, dus het is de moeite waard om te doen. Hestu verschijnt ook weer in Korok-woud nadat je de Deku boom hebt geholpen.

Veel succes met het verkennen van de rest van Hyrule in Tears of the Kingdom!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur

Clara Wasiak

Redacteur

Reacties