Skip to main content

Hoe activeer je de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte in Zelda Tears of the Kingdom

De toren is volledig ingesneeuwd!

Als je de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte activeert, wordt het gebergte ten noorden van de Gerudo-woestijn op jouw kaart van Hyrule geregistreerd in Zelda: Tears of the Kingdom.

Wanneer je de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte bereikt, zul je merken dat je hem niet zomaar kunt activeren omdat de ingang is geblokkeerd door sneeuw. Zoals bij de meeste Uitkijktorens in Zelda: Tears of the Kingdom, moet je een kleine missie ondernemen om er toegang toe te krijgen.

Hieronder leer je hoe je de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte activeert in Zelda: Tears of the Kingdom, en waar je de toren vindt.

On this page:

Als je meer wilt leren over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte locatie in Zelda Tears of the Kingdom

De Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte is moeilijk te vinden, hij ligt op een van de zuidelijke richels van het gebergte op de coördinaten -3959, -1313, 0422. Zorg ervoor dat je koudebestendige kleding en maaltijden meeneemt, want deze regio van Hyrule is behoorlijk koud.

Ongeacht welke route je neemt, je zal veel moeten klimmen voor je de toren bereikt. Je kan het klimmen een beetje beperken als je de Uitkijktoren van de Gerudo-kloof al gevonden hebt, want als je deze toren gebruikt en naar het noorden zweeft, kun je sommige kliffen ontwijken.

Hoe activeer je de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte in Zelda Tears of the Kingdom

Als je aankomt bij de Uitkijktoren van het Gerudo-gebergte, ontdek je dat de ingang is bedekt met sneeuw, je moet dus een andere manier vinden om binnen te geraken.

Deze reis begint door Meadela's Mantel Grot binnen te gaan. Deze grot ligt direct ten noorden van de Uitkijktoren.

Eenmaal in de grot volg je het spoor tot je bij een rivier en een set bouwmaterialen komt. Hier moet je een vlot maken en als je er eenmaal op zit, volg je de stroom van de rivier tot je, nadat je een waterval bent afgedaald, aan de voet van de toren staat.

Voordat je de toren betreedt, is het de moeite waard om dit gebied te verkennen, want aan het einde van een kruipruimte vind je een kist met een Topaas.

Zodra je de kist hebt geopend, moet je een aantal houten panelen vinden in het plafond van de grot, wat eigenlijk de vloer van de Uitkijktoren is. Deze panelen zitten boven het water, dus je moet jouw vlot gebruiken of op de houten pilaren gaan staan om ervoor te zorgen dat je onder de panelen staat.

Gebruik Plafondduiken onder deze panelen om de Uitkijktoren te bereiken.

Als je op de juiste plek staat, gebruik dan Plafondduiken om de voet van de toren te bereiken waar je het activatiepunt kunt activeren!

Als je jouw kaart van Hyrule verder wil aanvullen, bezoek dan onze gids met alle locaties van de Uitkijktorens of als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avonturen door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next