Skip to main content

Hoe activeer je de Uitkijktoren van de Sahasra-weide in Zelda Tears of the Kingdom

Hoe open je de deur?

Link standing near the Sahasra Slope Skyview Tower in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Het activeren van de Uitkijktoren van de Sahasra-weide zal de regio rond Kakariko registreren op jouw kaart in Zelda: Tears of the Kingdom.

Maar zoals de meeste Uitkijktorens in Zelda: Tears of the Kingdom, kan je de Uitkijktoren van de Sahasra-weide nog niet gebruiken als je hem vindt. Dit komt doordat de deuren op mysterieuze wijze zijn geblokkeerd, dus het is aan jou om dit probleem op te lossen.

Hieronder leer je hoe je de Uitkijktoren van de Sahasra-weide activeert in Tears of the Kingdom, plus de locatie van de toren, als je hem nog niet hebt gevonden.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Als je meer wilt weten over Links avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Uitkijktoren van de Sahasra-weide locatie

Je vindt de Uitkijktoren van de Sahasra-weide in West-Necluda naast Kakariko. De exacte coördinaten van de toren zijn (-1344, -1170, 0166).

Map showing the location of the Sahasra Slope Skyview Tower in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Zoals je kunt zien, ligt de toren ten westen van Kakariko en ten zuidoosten van de Tempel van Morok. Je kunt deze Uitkijktoren gemakkelijk bereiken door de heuvels van West-Necluda te beklimmen. Pas alleen op voor de Strijd-Talus die dicht bij de voet van de heuvel ronddwaalt.

Hoe activeer je de Uitkijktoren van de Sahasra-weide

Als je de Uitkijktoren van de Sahasra-weide bereikt, vind je Billson, een Rito, die je vertelt dat hij de deuren van de toren niet kan openen.

Om de Uitkijktoren van de Sahasra-weide te openen, moet je terug de heuvel af waar hij op staat en de Grot van de Sahasra-weide binnengaan. Er zijn eigenlijk twee ingangen naar de grot, maar het maakt niet uit welke je gebruikt.

Map showing the two entrances to the Sahasra Slope Cave.
Image credit: Nintendo

Als je eenmaal in de grot bent, zie je een reeks breekbare rotsen langs de wanden van de grot. Je moet de rotsen vernietigen die zich aan de rechter- of linkermuur bevinden, afhankelijk van welke ingang je gebruikt. Vernietig de rotsen aan het einde van de tunnel niet - dit leidt niet naar de Uitkijktoren en je zult twee monsters moeten verslaan.

Je kan ofwel Bombloemen aan pijlen hechten of een hamer maken door een steen aan een wapen te hechten, om de stenen te vernietigen. Maak je geen zorgen dat je wapens of stenen opraken, want je vindt er meer als je de stenen vernietigt.

Link standing next to breakable rocks lining the walls of the Sahasra Slope Cave.
Image credit: Nintendo

Ongeveer halverwege het vernietigen van de rotsen wil je je omdraaien en beginnen met het vernietigen van de rotsen rechts of links van je - opnieuw afhankelijk van welke ingang je hebt gebruikt - om een verborgen grot te onthullen. Het is misschien gemakkelijker om alle rotsen te vernietigen die de twee tunnels met elkaar verbinden voordat je deze grot probeert te vinden.

A cavern is revealed after Link destroys a wall of breakable rocks in the Sahasra Slope Cave.
Image credit: Nintendo

Zodra je op de juiste plek staat, gebruik je Plafondduiken en je komt uit in de Uitkijktoren.

Link standing inside a cavern in the Sahasra Slope Cave.
Link using his Ascend ability to get into the Sahasra Slope Skyview Tower.
Image credit: Nintendo

Nu hoef je alleen nog maar de stokken die de schuifdeuren blokkeren te verwijderen en opnieuw met Billson te praten. Als je dat gedaan hebt, kun je eindelijk de Uitkijktoren van de Sahasra-weide activeren!

Link standing inside the Sahasra Slope Skyview Tower.
Image credit: Nintendo

Als je jouw kaart van Hyrule verder wil aanvullen, bezoek dan onze gids met alle locaties van de Uitkijktorens of als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avonturen door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next