Skip to main content

Hoe activeer je de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte in Zelda Tears of the Kingdom

Wie kan het activatiepunt herstellen?

Link standing in a field in Hyrule with the Popla Foothills Skyview Tower in the distance in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

De Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte activeren zal de regio rond het Hylia-meer registreren op jouw kaart in Zelda: Tears of the Kingdom.

Maar zoals veel Uitkijktorens, ondervindt de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte technische problemen. Dus als je deze toren wilt activeren, moet je iemand vinden die hem kan repareren.

Hieronder leer je hoe je de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte activeert in Zelda: Tears of the Kingdom, samen met de locatie van deze Uitkijktoren als je hem nog niet hebt bezocht.

Op deze pagina:

Als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avontuur door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte locatie

De Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte vind je ten oosten van het Hylia-meer in de heuvels voor de Tweelingberg. De exacte coördinaten van de uitkijktoren zijn (0602, -2119, 0098).

Map showing the location of the Popla Foothills Skyview Tower in Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Zoals je op de kaart hierboven kunt zien, moet je flink klimmen om de toren te bereiken of, als je weinig energie hebt, om de heuvels heen lopen.

Hoe je de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte activeert

Als je bij de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte aankomt, ontdek je dat het activatiepunt in de toren niet werkt. Je moet dus iemand zoeken die het voor je kan repareren.

Eerst moet je in de waterput vlak voor de Uitkijktoren springen en de rotsen die je hier beneden vindt opblazen of vernietigen.

Link standing by a well near the Popla Foothills Skyview Tower.
Link getting ready to fire a bomb at a large rock the player wants to destroy in Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Hier vind je Elmerson, de persoon die de uitkijktoren moet repareren, opgesloten in een cel. Hij zal uitleggen dat hij vast is komen te zitten toen hij de schat in de put probeerde te vinden en dat hij de toren zal repareren als je hem bevrijdt.

Om dit te doen moet je de put verlaten - dat is gemakkelijk met Plafondduiken - en naar de klif aan de andere kant van de toren gaan. Aan de rand van deze klif zie je een verzameling vervallen gebouwen.

Zweef naar deze gebouwen met jouw Zweefzeil, je vindt de ingang van de grot van de Popla-hoogvlakte Opgraving.

Link standing on a cliff edge overlooking the entrance to the Popla Foothills Excavation Site cave.
Map showing the location of the entrance to the Popla Foothills Excavation Site cave.
Image credit: Nintendo

Ga deze grot binnen en je bevindt je aan de andere kant van de gevangenis waar Elmerson in vastzit. Nu hoef je alleen nog maar op de knop in het midden van de vloer te gaan staan om hem vrij te laten. Hij zal je 50 Rupees geven voor je moeite.

Voor Plafonduiken gebruikt om de grot te verlaten, raden we je aan om met Ultrahand de kist op de knop te plaatsen. Daardoor kan je vrij door de grot bewegen wanneer je maar wilt.

Link standing in the Popla Foothills Excavation Site cave in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.
Image credit: Nintendo

Ga ten slotte terug naar de Uitkijktoren van de Popla-hoogvlakte en praat met Elmerson, hij zal het activatiepunt repareren. Nu kan je eindelijk de Uitkijktoren activeren en het gebruiken als Teleportatiepunt en deze regio zal ingevuld zijn op jouw kaart!

Als je jouw kaart van Hyrule verder wil aanvullen, bezoek dan onze gids met alle locaties van de Uitkijktorens of als je meer hulp nodig hebt tijdens jouw avonturen door Hyrule, bezoek dan onze Zelda: Tears of the Kingdom walkthrough.

Read this next