Skip to main content

Hitman: The Complete First Season - 5 dingen die je moet weten

Het volledige pakket.

Hitman kwam vorig jaar via de digitale weg in episodes uit. Voor wie liever in één ruk door speelt en een fysiek exemplaar aan zijn collectie wil toevoegen: het complete eerste seizoen ligt inmiddels in de schappen. Wat moet je allemaal weten over het zesde officiële deel van Agent 47's moordpraktijken? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Hitman is geen reboot

Hitman draagt opvallend genoeg geen subtitel. Is de game een reboot? Of een prequel of sequel op een eerder verschenen deel? Volgens ontwikkelaar IO Interactive is het geen van dat alles. Althans, niet volledig dan. Hitman speelt zich in ieder geval zeven jaar na Absolution af, terwijl de proloog zich twintig jaar voor de rest van de game afspeelt.

Zoals de naam al doet vermoeden, komen er meer seizoenen. IO Interactive heeft bekendgemaakt momenteel aan een tweede seizoen te werken en tevens plannen voor een derde seizoen te hebben.

Meer vrijheid, meer replay value

Daar waar Hitman: Absolution relatief lineair is, keert de ontwikkelaar in de nieuwe Hitman terug naar de roots van de serie. Elk level is een grote sandbox waarin je je doelwitten op talloze manieren kunt uitschakelen. Het level in Parijs bijvoorbeeld is zes keer zo groot als het grootste level in Hitman: Absolution.

Vrijheid is dan ook waar het om draait. Verdrink je je target met zijn hoofd in de wc of duw je hem van het balkon af? Ontsnap je per speedboot of per helikopter? Of leg je al je vijanden ongezien om, alsof je er nooit geweest bent? Er zijn talloze manieren om je missie te voltooien. Daarnaast geven de tientallen Challenges een impuls aan de herspeelbaarheid van elk level. En als dat nog niet genoeg is, is er inmiddels ook een Professional moeilijkheidsgraad in Hitman.

Bekijk op YouTube

Reizen naar diverse (m)oorden

Aangezien Hitman in zes episodes is uitgebracht, draait de game hoofdzakelijk om een zestal levels. Zo bezoekt de kale huurmoordenaar vier continenten en reist hij naar Parijs, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado en Hokkaido af.

Daarnaast is er nog een tweetal introductiemissies dat als proloog op de bovenstaande episodes dient. Tot slot is er ook een Summer Bonus Episode met drie alternatieve missies in een van de levels.

Aanvoer van live content

Hitman vereist een permanente internetverbinding. De reden daarvoor is de gratis live content. Die is gebouwd op vier pijlers, afkomstig van zowel ontwikkelaar IO Interactive als de Hitman-community.

Elusive Targets zijn doelwitten die tijdelijk verschijnen en waarbij je slechts één kans krijgt om die om te leggen. In Escalation voer je een missie herhaaldelijk uit, maar wordt die telkens een stapje moeilijker. Challenge Packs voegen nieuwe en vaak absurde Challenges toe. In Contracts Mode ten slotte maken spelers net als in Hitman: Absolution eigen contracten met voorwaarden aan, die anderen vervolgens ook kunnen spelen.

Steelbook Edition

Wat krijg je allemaal als je de retailversie van Hitman - The Complete First Season aanschaft? Om te beginnen een gelimiteerde steelbook met daarin een fysiek schijfje met alle content die afgelopen jaar is uitgekomen. Daarnaast krijg je extra digitale content: de originele soundtrack, Requiem Blood Money Pack en de documentaire 'The Making of Hitman'. PlayStation 4-spelers krijgen tot slot exclusief The Sarajevo Six-missies.

Hitman: The Complete First Season is vanaf nu verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees hier de Hitman: The Complete First Season review.

Read this next